Kiinnostaako kansalaisyhteiskunnan tila? Huolestuttavatko kansalaisyhteiskunnan globaalisti kapenevat mahdollisuudet toimia tai ilahduttavatko demokratian pienet edistysaskeleet? Mietitkö, miten saisit kumppanijärjestöjenne ääntä kuulumaan paremmin suomalaisessa keskustelussa?
Hienoa!
Polkaisemme käytiin vuoden alussa kansalaisyhteiskunnan tilaa tarkastelevan työryhmän vuoden 2021 alusta.
Työryhmän vastaa Fingon jäsenjärjestöjen aiemmissa kyselyissä osoittamaan kiinnostukseen ja tarpeeseen tuoda esille huolta kansalaisyhteiskunnan tilan kapenemisesta ja kansalaisjärjestöjen toimintamahdollisuuksien heikkenemistä. Sen tavoitteena on edistää yhteistä oppimista kansalaisyhteiskunnan tilaa koskevista trendeistä ja toimintaedellytysten vahvistamisesta. Työryhmä osallistuu myös Fingon kansalaisyhteiskunnan tilaa koskevien vaikuttamisviestien muotoiluun ja edistämiseen.
Työryhmä on avoin kaikille kansalaisyhteiskunnan tilasta kiinnostuneille järjestötoimijoille, jotka voivat sitoutua yhteiseen vaikuttamistyöhön. Järjestön ei tarvitse olla Fingon jäsen. Työryhmä voi halutessaan kutsua vieraita esimerkiksi kansalaisyhteiskunnan tilan parissa toimivien virkahenkilöiden, tutkijoiden ja järjestöjen joukosta.
Työryhmän tehtävänä on seurata kansalaisyhteiskunnan tilaa globaalisti ja tunnistaa teemaan liittyviä trendejä ja jakaa tietoa kansalaisyhteiskunnan tilasta globaalisti ja työryhmän jäsenten toimintaympäristöstä nousevista signaaleista ja trendeistä. Työryhmän tehtävänä on osaltaan tuoda globaalin kansalaisyhteiskunnan ääntä kuuluviin suomalaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa. Mitä voit odottaa työryhmätyöskentelyltä:
* Tutustut ja verkostoidut toisten kansalaisyhteiskunnan tilasta kiinnostuneiden toimijoiden kanssa * Saat ajankohtaista tietoa kansalaisyhteiskunnan tilasta ja trendeistä, sekä keinoista tukea kansalaisyhteiskunnan toimintatilaa globaalisti ja Suomessa * Voit vaikuttaa Fingon kansalaisyhteiskuntaa koskeviin viesteihin ja osallistua kansalaisyhteiskunnan tulevaisuuden kehittämiseen ja toimintaedellytysten varmistamiseen * Saat verkostossa hyödyllistä tietoa, ja pääset hyödyntämään Fingon vaikuttamis- ja edunvalvontatyön osaamista ja verkostoja * Voit vaikuttaa siihen, miten työryhmä toimii ja millaisiin aiheisiin siellä keskitytään. Työryhmää kehitetään osallistujien tarpeista käsin ja jokaiselle toimintavuodelle asetetaan toimintasuunnitelma ja oppimistavoitteet.
Lisätietoa saat kansalaisyhteiskunnan ja edunvalvonnan asiantuntija Pauliina Savolalta pauliina.savola@fingo.fimailto:pauliina.savola@fingo.fi, 050 317 6720.
Pauliina Savola Asiantuntija, kansalaisyhteiskunta ja edunvalvonta | Fingo
+358 50 317 6702 | pauliina.savola@fingo.fimailto:pauliina.savola@fingo.fi twitter.com/PMSavola <twitter.com/PMSavola> | fi.linkedin.com/in/pauliinasavola
Fingo - Vaikuttaa tulevaisuuteen tänään. viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa fingo.fihttp://www.fingo.fi/ | Facebookhttps://www.facebook.com/FingoFi/ | Twitterhttps://twitter.com/FingoFi | LinkedInhttps://www.linkedin.com/company/fingo-fi/about/
Kepa ja Kehys ovat nyt Fingo. Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.
kehityspolitiikka@lists.fingo.fi