Hei kouluissa ja vapaan sivistystyön parissa toimivat globaalikasvattajat! Viheliäiset ongelmat, kuten ilmastonmuutos, luontokato ja globaali eriarvoisuus ovat ajankohtaisempia kuin koskaan. Ongelmista opettaminen voi kuitenkin olla haastavaa niille ominaisen monialaisuuden, ristiriitojen ja hankalien tulevaisuuskuvien takia.
Biologian ja maantieteen opettajien liitto järjestää aiheesta kaksi koulutuskokonaisuutta syksyllä 2021. Ilmaiset koulutukset on suunnattu toisen asteen, peruskoulun ja vapaan sivistystyön opettajille.
Tutkimustietoa viheliäisistä ongelmista -webinaarisarja Koulutuskokonaisuus koostuu neljästä verkkoluennosta (à 2h), joilla huippuasiantuntijat kertovat viheliäisistä ongelmista sekä niiden syistä, vaikutuksista ja ratkaisuista eri puolilla maailmaa. Luennoitsijat tulevat Ilmasto- ja luontopaneeleista, Sitrasta ja Tampereen yliopistolta. Koulutuskokonaisuus on osallistujille ilmainen ja se järjestetään arki-iltapäivisin syys-lokakuussa 2021. Luennot voi katsoa myös tallenteina. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä https://peda.net/yhdistykset/bmol-ry/koulutus/viheliaiset-ongelmat/tutkimustietoa-viheliaisista-ongelmista .
Menetelmiä viheliäisten ongelmien opetukseen -koulutukset Näissä koulutuksissa pääset käytännönläheisellä tavalla tutustumaan siihen, miten tulevaisuudentutkimus, rakentava vuorovaikutus (NVC) sekä tunne- ja vaikuttamistaitojen opetus voivat auttaa viheliäisten ongelmien opettamisessa. Osallistujat saavat käyttöönsä myös monipuolisen materiaalipaketin koulutuskokonaisuuden aihepiireistä.
Koulutuskokonaisuus sisältää yhden koulutuspäivän (6 h) sekä tiiviitä, verkossa katsottavia asiantuntijaluentoja. Koulutuksia järjestetään Jyväskylässä, Helsingissä ja Oulussa sekä verkossa loka-joulukuussa 2021. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä https://peda.net/yhdistykset/bmol-ry/koulutus/viheliaiset-ongelmat/menetelmia-koulutukset .
Koulutukset järjestetään Opetushallituksen tuella.
Kaunista syksyn alkua ja lämpimästi tervetuloa mukaan kiinnostavalle oppimismatkalle!
Yst. Pinja Sipari
globaalikasvatus@lists.fingo.fi