Työpaja A: Millaista muutosta tavoittelemme globaalikasvatuksella? 2.3.
Mitä?
* Globaalikasvatuksen viitekehysten ja käytännön esimerkkien johdattamana osallistujat työskentelevät harjoitusten avulla oman järjestönsä globaalikasvatuksen materiaalien tai suunnitelmien parissa.
Kenelle?
* Koulutus on kohdennettu globaalikasvatuksen osaajille, mutta tekemällä huolellisesti ennakkotehtävät, olet tervetullut koulutukseen, vaikka globaalikasvatus olisi sinulle uudempi mielenkiinnon kohde.
Milloin?
* torstaina 2.3.2022 klo 9-12.30
Missä?
* Koulutus pidetään lähiopetuksen Fingon koulutustila Amazonissa, Elimäenkatu 25-25, 6. kerros, Helsinki.
Hinta?
* Koulutuksen hinta on 30 euroa Fingon jäsenille, 60 euroa muilta järjestöiltä ja 120 euroa muilta toimijoilta.
Ilmoittautuminen?
* Ilmoittaudu täällähttps://fingo.fi/ilmoittaudu-koulutukseen/?event_id=80483. Koulutukseen mahtuu mukaan enintään 25 osallistujaa.
Tässä työpajassa keskitytään pohtimaan 2020 -luvun globaalikasvatustyötä suhteessa esimerkiksi kriittisen globaalikasvatuksen viitekehykseen, beyond -ajatteluun sekä kestävän kehityksen tavoitteeseen 4.7. Käymme yhdessä läpi globaalikasvatustyön viestien kehystämistä eri näkökulmista sekä mietitään, miten jo olemassa olevaa työtämme voi päivittää. Keskiössä on se, millaista muutosta tavoittelemme globaalikasvatuksella.
Esimerkkejä globaalikasvatuksesta tarjotaan niin ohjelmatuen parissa tehdystä globaalikasvatustyöstä kuin viestintä- ja globaalikasvatushankkeista. Tärkeintä on kuitenkin se, että jokainen osallistuja pääsee työskentelemään oman järjestönsä globaalikasvatuksen parissa. Työpajaan otetaan mukaan oman globaalikasvatushankkeen materiaaleja (tarkemmat ohjeet toimitetaan ilmoittautuneille), joihin työpajan harjoituksia sovelletaan. Mukaan otettava materiaali voi olla myös suunnitteilla olevan hankkeen tai globaalikasvatusmateriaalin idea.
Koulutuksessa opit
* peilaamaan omaa globaalikasvatustyötäsi suhteessa kriittiseen globaalikasvatukseen, tavoitteeseen 4.7 sekä beyond -ajatteluun * ymmärtämään viestien kehystämistä 2020-luvulla sekä soveltamaan niitä omaan työhösi * pohtimaan globaalikasvatuksen muutostavoitetta omassa työssäsi ja suhteessa laajempaan yhteiskunnalliseen muutokseen.
Kouluttajina toimivat Hanna Hjerppe ja Annukka Toivonen. Hanna työskentelee tällä hetkellä globaalikasvatuksen suunnittelijana Taksvärkissä. Viime aikoina hän on työssään erityisesti keskittynyt globaalikasvatuksen ohjelmatyön kehittämiseen ja panostanut muutoksen havaitsemiseen sekä mittaamiseen ohjelmamuotoisessa globaalikasvatuksessa. Annukka puolestaan työskentelee globaalikasvatuksen asiantuntijana Suomen Rauhanliiton Rauhankoulussa. Annukalla on yli 12 vuoden kokemus globaalikasvatuksesta erityisesti VGK-hankkeiden parissa. Hänelle globaalikasvatuksessa keskeistä on globaalikasvatuksen muutosvoimaisuus, transformatiivinen oppiminen ja jatkuva kehittäminen.
Työpajassa hyödynnetään taustamateriaalina Fingon Globaalikasvatuksen verkkokurssiahttps://fingo.fi/palvelut/koulutus/verkkokurssit/globaalikasvatuksen-verkkokurssi/, jonka oppeja kukin osallistuja soveltaa työpajoissa oman järjestönsä globaalikasvatustyöhön. Tarkemmat ohjeet saat ennen koulutusta tai Työpaja A:n kohdalta Syvyyttä uudistuvaan globaalikasvatukseenhttps://fingo.fi/syvyytta-uudistuvaan-globaalikasvatukseen/ -sivulta. Koulutus on osa laajempaa oppimiskokonaisuutta. Voit suorittaa kaikki osat tai tulla vain tähän yhteen tilaisuuteen.
Tervetuloa mukaan!
Annamme mielelläni lisätietoja.
Ystävällisin terveisin
Anni Vihriälä
Asiantuntija, oppiminen
Oppimisyksikkö| Fingo
+358 50 317 6738 | anni.vihriala@fingo.fimailto:anni.vihriala@fingo.fi
sekä
Outi Hannula Johtaja, oppiminen +358 50 317 6720 | outi.hannula@fingo.fimailto:outi.hannula@fingo.fi
Fingo -vaikuttaa tulevaisuuteen tänään. viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa fingo.fihttp://www.fingo.fi/ | Facebookhttps://www.facebook.com/FingoFi/ | Twitterhttps://twitter.com/FingoFi | LinkedInhttps://www.linkedin.com/company/fingo-fi/about/
Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.