Etsimme korkeakouluharjoittelijaa Taksvärkki ry:n viestinnän ja globaalikasvatuksen tiimiin Helsinkiin.
Harjoittelija työskentelee hankkeessa, jossa Taksvärkki ry:n nuorten vapaaehtoisten Challengers-ryhmä toteuttaa muuttoliikettä käsittelevän artivismiprojektin keväällä 2022. Hankkeessa lisätään nuorten tietämystä erilaisista maahanmuuttoa ja globaalia muuttoliikettä koskevista narratiiveista.
Nuorten työskentely koostuu viidestä arki-iltaisin järjestettävästä tapaamisesta, sekä viikonlopun mittaisesta taideleiristä, jolla nuoret tuottavat kantaaottavan taideteoksen.
Harjoittelijan tehtäviä ovat mm.:
* Hankkeen asiantuntija- ja muun yhteistyön koordinointi
* Muutaman viikon välein kokoontuvan nuortenryhmän ohjaaminen
* Hankkeeseen liittyvä viestintä ja sisällöntuotanto sosiaaliseen mediaan ja verkkosivuille
* Nuorten toukokuussa järjestettävän taideleiriviikonlopun koordinointi
* Muut globaalikasvatuksen ja viestinnän avustavat tehtävät
Toivomme, että harjoittelijalla on kokemusta nuorten parissa työskentelystä (esim. opiskelun, työn tai harrastusten kautta). Lisäksi toivomme hyvää otetta oman työn aikatauluttamiseen. Arvostamme tietämystä ja/tai kiinnostusta muuttoliikkeen ja taiteella vaikuttamisen teemoista. Toivomme harjoittelijalta sujuvaa kynää ja sosiaalisen median eri kanavien hallintaa. Laskemme eduksi myös vapaaehtoistyö- ja järjestökokemuksen. Harjoittelun menestyksekäs suorittaminen vaativat hyvää suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista osaamista.
Harjoittelu on osa-aikainen 60 % työajalla, jolloin viikoittainen työaika on 22,5h. Harjoittelusta maksettava palkka on 750€/kk (60% työajalla).
Harjoitteluajaksi toivomme 10.1.2022–31.05.2022, mutta tarkat päivämäärät ovat neuvoteltavissa. Töitä tehdään vallitsevan tilanteen mukaisesti sekä toimistolla että etänä kotona. Harjoittelu sisältää ilta- ja viikonlopputöitä.
Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi viimeistään 6.12.2021 osoitteeseen aura.alarto(a)taksvarkki.fi. Otsikoithan viestisi seuraavasti: "Hakemus harjoittelijaksi / Oma nimesi". Haastattelut järjestetään viikolla 50 ja päätös valinnasta tehdään jouluun mennessä.
Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolten edustajia, vammaisia sekä eri kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Tarjoamme mukavan ja tiiviin työyhteisön sekä mahdollisuuden oppia ja kehittää uutta kanssamme. Helsingissä Hakaniemessä sijaitsevassa toimistossamme on puutteita esteettömyydessä.
Harjoittelua koskeviin kysymyksiin vastaa:
Globaalikasvatuksen suunnittelija Aura Alarto, puh. 050 348 5668. Soittoajat: ke 1.12. klo 13–14 ja pe 3.12. klo 9–10.
Taksvärkki ry on nuorten oma kehitysyhteistyö- ja globaalikasvatusjärjestö. Taksvärkki ry on vuodesta 1967 alkaen järjestänyt Taksvärkki-keräyksiä ja tukenut lasten ja nuorten oikeuksia edistäviä kehitysyhteistyöhankkeita. Globaalikasvatuksemme edistää yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia, ja kannustaa nuoria toimimaan aktiivisina maailmankansalaisina. Ohjaamme vuosittain satoja toiminnallisia globaalikasvatuksen työpajoja peruskoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille, koulutamme kasvatusalan ammattilaisia globaalikasvatuksen teemoista ja tuotamme materiaalia opetussuunnitelmien mukaisen globaalikasvatuksen tueksi.
[cid:2dc03458-a6f4-49a4-8516-a97107040f18]<http://www.taksvarkki.fi/kampanja>
www.taksvarkki.fi<http://www.taksvarkki.fi/> / facebook Taksvärkki ry<https://www.facebook.com/Taksvarkki/> / twitter Taksvarkki_ry<https://twitter.com/Taksvarkki_ry> / instagram taksvarkki_ry<http://www.instagram.com/taksvarkki_ry/>
Globaalin sivistyksen iltapäiväkahvit 15.12. klo 14–16 - Kasvatus ja sivistys yhteiskunnan muutosvoimana
Ilmastonmuutoksen ja kasvavan eriarvoisuuden kaltaiset globaalit ongelmat vaativat pikaisia toimia. Kasvatus ja sivistys voivat toimia merkittävinä muutoksen vauhdittajina viheliäisten ongelmien ratkaisemiseksi. Mutta minkälaista kasvatusta, sivistystä ja globaalia toimijuutta tarvitaan kestävän ja oikeudenmukaisen tulevaisuuden rakentamiseksi? Globaalin sivistyksen iltapäiväkahveilla pureudutaan kasvatuksen rooliin ja keinoihin yhteiskunnallisen muutoksen edistäjänä.
Professori Kristiina Brunila, Kasvatuksen ja koulutuksen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon tutkimuskeskus AGORA:sta, avaa puheenvuorossaan koulutuksen ja kasvatuksen tulevaisuuden suuntaviivoja ja niiden suhdetta yhteiskunnalliseen eriarvoisuuteen ja sen purkamiseen. Globaalikasvatuksen asiantuntija Hanna Hjerppe Taksvärkki ry:stä puolestaan tarkastelee globaalikasvatuksen haasteita ja mahdollisuuksia yhteiskunnallisen muutoksen vauhdittajana sekä tuo keskusteluun konkreettisia esimerkkejä kansalaisjärjestöjen globaalikasvatustyöstä. Puheenvuorojen jälkeen on luvassa yhteistä keskustelua. Osallistujat pääsevät myös jakamaan kokemuksiaan oman toimintansa ja työnsä näkökulmasta ja kuulemaan vinkkejä muilta.
Tapahtuma järjestetään Zoomissa keskiviikkona 15.12. klo 14–16. Ilmoittauduthan etukäteen ilmoittautumislomakkeen<https://forms.office.com/r/vXqkGxcVXc> kautta 13.12. mennessä. Lähetämme Zoom-linkin ja osallistumisohjeet ilmoittautuneille tapahtumaa edeltävänä päivänä.
Tervetuloa kuulemaan inspiroivia puheenvuoroja ja keskustelemaan yhdessä!
Klikkaa itsesi mukaan tapahtumaan myös Facebookissa<https://www.facebook.com/events/1456730211437716?ref=newsfeed> ja liity Globaalin sivistyksen edelläkävijöiden ryhmään<https://www.facebook.com/groups/250470760267972>.
Iltapäiväkahvitilaisuuden järjestää Fingon koordinoima Globaalin sivistyksen edelläkävijät -hanke<https://fingo.fi/hankkeet/globaalin-sivistyksen-edellakavijat/>. Tilaisuus on jatkoa lokakuussa järjestetyille Globaalin sivistyksen iltapäiväkahveille, joista voit lukea lisää täältä<https://globaalikasvatus.fi/blogit-ja-artikkelit/artikkelit/globaalin-sivis…>.
Oletko jo tutustunut Fingon globaalikasvatuksen ja kehitysyhteistyön verkkokursseihin? Nyt voit saada myös osaamismerkin niiden suorittamisesta!
Verkkokurssin käytyäsi voit saada Globaalikasvatuksen osaamismerkin tai Kehitysyhteistyön hankehallinnon osaamismerkin täyttämällä Fingon oppimispäiväkirjan. Oppimispäiväkirjan mallipohjasta<https://fingo.fi/wp-content/uploads/2021/11/Oppimispaivakirja_Fingo.docx> löydät ohjeet ja kysymyksiä, joihin vastaamalla voit reflektoida verkkokurssilla oppimiasi asioita tai mieleen nousseita ajatuksia. Tee oppimispäiväkirja ohjeen mukaisesti ja palauta se osoitteeseen koulutus(a)fingo.fi<mailto:koulutus@fingo.fi>. Sinuun otetaan yhteyttä digitaalisen osaamismerkin vastaanottamista koskien.
Mitä digitaaliset osaamismerkit ovat?
Digitaaliset osaamismerkit (Open Badges) kertovat saajansa osaamisesta, taidoista tai saavutuksista. Merkkien avulla voidaan tunnistaa, tunnustaa ja tehdä näkyväksi työn, koulutuksen, harrastusten, vapaaehtoistyön tai muun toiminnan kautta hankittua osaamista. Merkin saaja voi käyttää sitä apuna työnhaussa liittämällä osaamismerkin osaksi CV:tään tai jakamalla sen sosiaalisessa mediassa. Lue lisää osaamismerkeistä Open Badge Factory:n sivuilta.<https://openbadgefactory.com/fi/mita-on-open-badget/>
Voit saada osaamismerkin kaikista Fingon verkkokursseista
Osallistuminen on helppoa ja kurssit ovat avoinna kaikille, klikkaa mukaan jo tänään!
Fingon verkkokurssit:
* Globaalikasvatuksen verkkokurssi<https://fingo.fi/palvelut/koulutus/verkkokurssit/globaalikasvatuksen-verkko…>
* Kehitysyhteistyön hankehallinnon verkkokurssi<https://fingo.fi/palvelut/koulutus/verkkokurssit/kehitysyhteistyon-hankehal…>
* Project Cycle Management in Development Cooperation online course<https://fingo.fi/en/project-cycle-management-in-development-cooperation/>
* Tulossa joulukuussa! Transformer 2030 -verkkokurssi
Lisätietoja saat osoitteesta koulutus(a)fingo.fi<mailto:koulutus@fingo.fi>
Ystävällisin terveisin,
Pauliina/Fingo
Pauliina Paananen
Asiantuntija, oppiminen | Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry
+358 50 317 6689 | pauliina.paananen(a)fingo.fi<mailto:pauliina.paananen@fingo.fi>
Fingo -vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.
viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa
fingo.fi<http://www.fingo.fi/> | Facebook<https://www.facebook.com/FingoFi/> | Twitter<https://twitter.com/FingoFi> | LinkedIn<https://www.linkedin.com/company/fingo-fi/about/>
Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.
Koulutus: Katsomusdialogilla rauhaa luokkatilaan – koulutus opettajille
Tarvitsetko työvälineitä yhdenvertaisuuden edistämiseksi ryhmiesi kanssa? Kaipaatko menetelmiä, joiden avulla voit keskusteluttaa ryhmääsi syrjinnästä, tasa-arvosta, katsomusten moninaisuudesta ja rasismista?
Rauhankasvatusinstituutti tarjoaa Reetta Huhtasen palkittuun Aatos ja Amine -dokumenttielokuvaan pohjautuvan koulutuksen, joka luo tilaa haastavien aiheiden käsittelylle. Koulutus auttaa hahmottamaan näkemysten muodostumista ja harjoittelemaan dialogisuutta turvallisemmassa tilassa.
Saat koulutuksesta mukaasi menetelmiä dialogin rakentamiseen sekä Aatos ja Amine -elokuvan näyttöoikeudet osaksi opetusta. Elokuvaa voi hyödyntää luokkatilan yhdenvertaisuutta lisääviin keskustelunavauksiin ja oppilaiden välisen dialogin ohjaamiseen.
Elokuva ja siihen kehittämämme työpajamalli ja materiaalit ovat suunnattu erityisesti 5.–9.-luokkalaisille historian, yhteiskuntaopin, uskonnon ja elämänkatsomustiedon oppiaineisiin, mutta ne soveltuvat myös muuhun opetukseen. Koulutuksessa tutustutaan myös osallistaviin työvälineisiin etätoteutuksia varten.
Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama koulutus on osallistujille veloitukseton.
Koulutukset:
Perjantaina 17.12. klo 8.30–12.00
Perjantaina 21.1. klo 12.00–15.30
Perjantaina 11.3. klo 8.30–12.00
Lue lisää ja ilmoittaudu koulutukseen:
https://rauhankasvatus.fi/aatos-ja-amine-opettajille/
Tapahtuma Facebookissa: https://fb.me/e/4lIPRH2Sa
Lisätietoa koulutuksesta:
Koulutussuunnittelija
elina.lauttamaki[at]rauhankasvatus.fi
[Z]
Jenni Leppänen
Suunnittelija, viestintä
Communications Coordinator
Rauhankasvatusinstituutti ry
The Peace Education Institute
Sturenkatu 11
00510 Helsinki
jenni.leppanen(a)rauhankasvatus.fi<mailto:riikka.jalonen@rauhankasvatus.fi>
+358 40 145 2502
rauhankasvatus.fi<http://rauhankasvatus.fi/>
rauhankasvatus.fi/en/<http://www.rauhankasvatus.fi/en/>
maailmankoulu.fi<http://maailmankoulu.fi/>
Follow us in:
Facebook<https://www.facebook.com/Rauhankasvatusinstituutti> Instagram<https://www.instagram.com/rauhankasvatus/>
Ilmoittaudu pe 26.11 mennessä
Saavutettavuus oppimisessa ja opetuksessa
Digiosaavat järjestöt hybridiajassa -sarja
ti 30.11.2021 klo 13-14 Zoomissa
Saavutettavuuden ja erilaisten oppijoiden tarpeiden huomioiminen on entistä tärkeämpää hybridiaikana. Miten saavutettavuutta voidaan lisätä järjestöjen oppimistilaisuuksissa, kun osallistujia on sekä verkossa että livenä? Entä miten osallistuja voi itse vaikuttaa oppimiskokemukseensa? Tässä webinaarissa saat vinkkejä siihen, millä tavoin oppimisympäristön, sisällön jäsentelyn ja pedagogisten ratkaisujen avulla voidaan tukea oppimista ja lisätä opetuksen saavutettavuutta. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
Webinaari vastaa seuraaviin kysymyksiin:
* miten saavutettavuus liittyy omaan järjestötyöhön ja oppimiseen
* mitä saavutettavuus tarkoittaa oppimisympäristöjen ja -sisältöjen näkökulmasta
* miten oppimistilaisuuksien järjestäjä voi alkaa opetella saavutettavuuteen liittyviä asioita ja liittää ne osaksi omaa toimintatapaa
Ohjelma:
13:00 Tilaisuus alkaa, tervetulosanat
13:05 Saavutettavuus oppimisessa ja opetuksessa – Sanna Häkkinen, erityispedagogiikan ja opetusteknologia-asiantuntija (Hämeen ammattikorkeakoulu, HAMK)
Kysymyksiä, keskustelua
14:00 Tilaisuus päättyy
Webinaari järjestetään Zoom-alustalla ja siihen mahtuu 300 osallistujaa. Ilmoittaudu lomakkeen<https://forms.office.com/r/fLtzErYiti> kautta pe 26.11. mennessä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille.
Lisätiedot: koulutus(a)fingo.fi<mailto:koulutus@fingo.fi> tai Pauliina Paananen, puh. +358 50 317 6689
Webinaari on osa digiosaavat järjestöt hybridiajassa -sarjaa
Koulutuskokonaisuudessa saat työkaluja ja vinkkejä järjestötoimintaan hybridiajassa. Webinaarisarjan toteuttaa yhteistyössä Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry, Suomalaiset kehitysjärjestöt – Fingo, Opintokeskus Sivis, Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry, Monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto Moniheli ry, Suomen Olympiakomitea sekä SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry.
Tervetuloa osallistumaan!
Ystävällisin terveisin,
Pauliina /Fingo
Pauliina Paananen
Asiantuntija, oppiminen | Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry
+358 50 317 6689 | pauliina.paananen(a)fingo.fi<mailto:pauliina.paananen@fingo.fi>
Fingo -vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.
viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa
fingo.fi<http://www.fingo.fi/> | Facebook<https://www.facebook.com/FingoFi/> | Twitter<https://twitter.com/FingoFi> | LinkedIn<https://www.linkedin.com/company/fingo-fi/about/>
Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.
Tervetuloa mukaan suunnittelemaan uutta globaalikasvatusaiheista opettajien täydennyskoulutushanketta torstaina 2.12. klo 9:00-12:00!
Fingo on vuosina 2020-2021 koordinoinut Opetushallituksen rahoittamaa opettajien täydennyskoulutushanketta Transformer 2030 - Tulevaisuuden tekijät<https://globaalikasvatus.fi/transformer2030>, joka on ollut jatkoa aikaisemmalle hankkeelle Transformer 2030 - Muutoksentekijät. Hankkeissa on käsitelty muun muassa kestävyyskysymyksiä, systeemiajattelua sekä tulevaisuusajattelua ja –lukutaitoa. Tulevaisuuden tekijät -hanke on päättymässä vuoden 2021 loppuun mennessä.
Torstaina 2.12. klo 9-12 järjestetään suunnittelutapaaminen uutta globaalikasvatusaiheista opettajien täydennyskoulutushanketta varten. Tapaaminen järjestetään lähitapaamisena Fingon toimistolla Amazon-koulutustilassa (Elimäenkatu 25-27, 6. kerros). Tapaamisen luonteen vuoksi etäosallistumismahdollisuutta ei valitettavasti ole. Tapaamisessa suunnitellaan uuden globaalikasvatusaiheisen opettajien täydennyskoulutushankkeen sisältöjä ja rakennetta.
Tapaaminen on tarkoitettu sekä nykyiselle hankeorganisaatiolle että mahdollisille uusille globaalikasvatukseen liittyvästä opettajien täydennyskoulutusyhteistyöstä kiinnostuneille järjestöille. Tapaamiseen osallistuminen ei vielä sido mihinkään.
Ilmoittaudu mukaan 26.11. mennessä seuraavasta linkistä: https://forms.office.com/r/vCHL3JNzSx.
Tervetuloa mukaan suunnittelemaan tulevaa!
Ystävällisin terveisin
Saana Ylikruuvi
Saana Ylikruuvi
Projektipäällikkö | Transformer 2030 | Fingo
<mailto:saana.ylikruuvi@fingo.fi>saana.ylikruuvi(a)fingo.fi
+358 50 317 6744
[cid:30fa07dc-6fb0-45c6-abb7-3b03874c649a]
Transformer 2030 - Tulevaisuuden tekijät<https://www.globaalikasvatus.fi/verkosto/tukea-opetukseen/transformer-2030-…>
Fingo – Vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.
viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa
fingo.fi<http://www.fingo.fi/> | Facebook<https://www.facebook.com/FingoFi/> | Twitter<https://twitter.com/FingoFi> | LinkedIn<https://www.linkedin.com/company/fingo-fi/about/>
Kepa ja Kehys ovat nyt Fingo. Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.
Tervetuloa Globaalin sivistyksen edelläkävijät -hankkeen järjestämään tilaisuuteen inspiroitumaan yhdessä, verkostoitumaan ja kuulemaan muiden toimijoiden mielenkiintoisesta työstä globaalikasvatuksen, tutkimuksen ja kestävän kehityksen oppimisen parissa!
Globaalin sivistyksen edelläkävijät -hankkeen<https://fingo.fi/hankkeet/globaalin-sivistyksen-edellakavijat/> ensimmäinen verkostoitumistapaaminen järjestetään torstaina 2.12. klo 15-17 Zoomissa. Tarjolla on jouluisen rennon tunnelman lisäksi maistiaisia osallistujien omasta toiminnasta, esimerkiksi globaalikasvatuksen, sivistystyön ja tutkimuksen parissa.
Tapaamisen aikana osallistujat pääsevät halutessaan esittelemään omaa toimintaansa, kertomaan ajankohtaisista kuulumisistaan, jakamaan oivalluksia ja inspiraatioita yhdessä sekä verkostoitumaan muiden kanssa. Olethan yhteydessä 25.11. mennessä (jenni.tuominen(a)fingo.fi<mailto:jenni.tuominen@fingo.fi> ), mikäli haluat esitellä tapaamisessa omaa työtäsi. Voit esimerkiksi kertoa inspiroivasta menetelmästä, ajankohtaisesta tutkimuksesta, oivalluksestasi tai julkaisustasi muille. Myös tarinat onnistumisista, haasteista ja oppimisesta ovat enemmän kuin tervetulleita! Tapaamisessa jakaudumme demo-, kuunnelma- ja keskusteluhuoneisiin osallistujien ja esittelijöiden toiveista ja kiinnostuksesta riippuen.
Tilaisuus on tarkoitettu globaalikasvatusjärjestöille, kaikille hankkeen tilaisuuksissa ja tapahtumissa mukana olleille sekä muille globaalin sivistyksen teemoista kiinnostuneille.
Ilmoittaudu mukaan 30.11. mennessä täyttämällä lomake täällä<https://fingo.fi/tapahtumat/globs-inspiraatioiltapaiva-verkostotapaaminen/?…>. Tapaaminen järjestetään Zoomissa. Osallistumisohjeet lähetetään ilmoittautuneille edellisenä päivänä.
Tervetuloa inspiroitumaan ja verkostoitumaan!
Jenni Tuominen
Projektikoordinaattori | Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry
+358 50 321 8494 | jenni.tuominen(a)fingo.fi<mailto:jenni.tuominen@fingo.fi>
Fingo - Vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.
viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa
fingo.fi<http://www.fingo.fi/> | Facebook<https://www.facebook.com/FingoFi/> | Twitter<https://twitter.com/FingoFi> | LinkedIn<https://www.linkedin.com/company/fingo-fi/about/>
Tervetuloa globaalikasvatusjärjestöille suunnattuun työpajaan tarkastelemaan järjestöjen toimintaympäristön nykytilaa, luotaamaan mahdollisia tulevaisuuksia ja kartoittamaan keinoja toivottavien tulevaisuuksien tekemiseksi!
Mitä: Globaalikasvatuksen mahdolliset tulevaisuudet -työpaja
Milloin: Torstaina 25.11. klo 9-12
Missä: Fingon toimistolla (Elimäenkatu 25-27, Helsinki)
Fingo järjestää torstaina 25.11. klo 9-12 Globaalikasvatuksen mahdolliset tulevaisuudet -työpajan globaalikasvatuksen parissa toimiville järjestöille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Työpajassa tarkastellaan globaalikasvatuksen toimintaympäristön ilmiöitä ja sitä, miltä järjestöjen toimintaympäristö kaikkine muutoksineen ja viheliäisine ongelmineen juuri nyt näyttää. Koska tulevaisuus ei vain tupsahda eteemme, vaan voimme siihen kaikki vaikuttaa, määrittämme työpajassa myös toivottuja tulevaisuuksia ja konkreettisia väyliä niihin pääsemiseksi. Työpaja tarjoaa välineitä yhteisen ajattelun avartamiseen ja oman työn tueksi, sekä mahdollisuuden vertaisoppimiseen ja jakamiseen kollegoiden kesken.
Työpaja järjestetään Fingon toimistolla Helsingissä (Elimäenkatu 25-27, 6. kerros). Aloitamme aamukahveilla ja tutustumisella klo 9 ja päätämme työskentelyn klo 12 mennessä. Huomaathan, että työskentely tapahtuu paikan päällä.
Ilmoittaudu mukaan 22.11. mennessä ja tutustu tarkempaan ohjelmaan ja lisätietoihin täältä<https://fingo.fi/tapahtumat/globaalikasvatusverkoston-tapaaminen-globaalika…>.
Työpajan fasilitoivat Fingon ennakoinnin asiantuntija Noora Vähäkari, globaalikasvatuksen asiantuntija Anna Kivimäki-Pelluz ja Transformer 2030-hankkeen projektipäällikkö Saana Ylikruuvi.
Lämpimästi tervetuloa!
Anna Kivimäki-Pelluz
Asiantuntija, globaalikasvatus | Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry
+358 50 317 6697 | anna.kivimaki-pelluz(a)fingo.fi<mailto:anna.kivimaki-pelluz@fingo.fi>
twitter.com/annakivimaki_
Fingo - Vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.
viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa
fingo.fi<http://www.fingo.fi/> | Facebook<https://www.facebook.com/FingoFi/> | Twitter<https://twitter.com/FingoFi> | LinkedIn<https://www.linkedin.com/company/fingo-fi/about/>
Kepa ja Kehys ovat nyt Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry. Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.
You are invited to join us for a lively discussion with the renowned human rights and environmental activist Kumi Naidoo. Kumi has been fighting against some of the most pressing effects of the climate crisis and will share his insights on the impact of environmental challenges on migration. We are welcoming young creative minds, including high-school and university students, journalists, human rights activists and academics to contribute to take part in the discussion with Kumi. The talk will focus on the relation between climate change, human rights and the accelerated movement of people.
When: 24.11.2021 at 20.00
Where: Online, link to join will be sent to registered participants
How to join: Please register latest on 23.11 https://bit.ly/3GIf1jo.
ABOUT THE SPEAKER:
Kumi Naidoo started as a social justice campaigner at a young age and took part in an anti-apartheid protest in South Africa. His activism led him to be expelled from high school, several arrests and eventual exile in the UK. He was able to return home when Nelson Mandela was released from prison in 1990 and continued standing for civil society in South Africa. Later in his career Kumi has led several international organisations, including being the
Executive Director of Civicus, the Executive Director of Greenpeace International, and the Secretary General of Amnesty International.
Kumi is currently a Richard von Weizsäcker Fellow at the Robert Bosch Academy and Honorary Professor of Practice at Thunderbird School of Global Management at Arizona State University. He lectures at Fossil Free University, served as special advisor to the Green Economy Coalition and is currently on the Global Leadership Council for the Sanitation and Water for all group. Kumi serves as Global Ambassador to Africans Rising for Justice, Peace and Dignity. He is a Visiting Fellow at Oxford University and an Honorary Fellow at Magdalen College.
ABOUT THE MODERATOR:
Kristina Mänd is the coordinator of the “I Am European” project in NGO Mondo. Her passion is rooted in the role of civil society making and in the access to the quality of life. In addition to Mondo, Kristina is also the Senior Expert on e-Democracy at the e-Governance Academy helping leaders and organisations to understand the value of engagement and digital solution to enhance that.
Kumi and Kristina worked together for many years in CIVICUS and are excited to join forces once more for the interesting and challenging topics of migrations and climate change.
This event is organised by NGO Mondo as part of the project “I Am European” that is co-funded by the EU, Estonian Ministry of Culture, National Foundation of Civil Society and Estonian Ministry of Foreign Affairs from the funds of development cooperation and humanitarian aid.
***
Kirsi Koivuporras-Masuka
Hankekoordinaattori
Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes
kirsi.koivuporras(a)vikes.fi<mailto:kirsi.koivuporras@vikes.fi>
+358503093070
www.vikes.fi<http://www.vikes.fi>
www.oleneurooppalainen.fi<http://www.oleneurooppalainen.fi>
Project Officer
Finnish Foundation for Media and Development Vikes
kirsi.koivuporras(a)vikes.fi<mailto:kirsi.koivuporras@vikes.fi>
+358503093070
www.vikes.fi<http://www.vikes.fi>
www.oleneurooppalainen.fi<http://www.oleneurooppalainen.fi>
Tervetuloa Globaalin sivistyksen inspiraatioiltapäivään & verkostotapaamiseen juhlistamaan globaalikasvatusjärjestöjen ja muiden globaalin sivistyksen toimijoiden vuoden parhaita paloja ja verkostoitumaan!
Globaalin sivistyksen edelläkävijät -verkoston ensimmäinen tapaaminen<https://fingo.fi/tapahtumat/globs-inspiraatioiltapaiva-verkostotapaaminen/?…> järjestetään torstaina 2.12. klo 15-17 Zoomissa. Tarjolla on jouluisen rennon tunnelman lisäksi maistiaisia muun muassa verkostossa mukana olevien omasta toiminnasta, esimerkiksi globaalikasvatuksen, sivistystyön ja tutkimuksen parissa. Tapaaminen on oiva tilaisuus päästä tutustumaan ja keskustelemaan sivistyskentän toimijoiden, muiden järjestöjen ja muutoksentekijöiden kanssa sekä vertaisoppimaan!
Tapaamisen aikana osallistujat pääsevät halutessaan esittelemään omaa toimintaansa, kertomaan ajankohtaisista kuulumisistaan, jakamaan oivalluksia ja inspiraatioita yhdessä sekä verkostoitumaan muiden kanssa. Olethan yhteydessä 24.11. mennessä (jenni.tuominen(a)fingo.fi<mailto:jenni.tuominen@fingo.fi> ), mikäli haluat esitellä tapaamisessa omaa työtäsi. Voit esimerkiksi kertoa inspiroivasta menetelmästä, ajankohtaisesta tutkimuksesta, oivalluksestasi tai julkaisustasi muille. Myös tarinat onnistumisista, haasteista ja oppimisesta ovat enemmän kuin tervetulleita! Tapaamisessa jakaudumme demo-, kuunnelma- ja keskusteluhuoneisiin osallistujien ja esittelijöiden toiveista ja kiinnostuksesta riippuen.
Verkoston tapaaminen on tarkoitettu globaalikasvatusjärjestöille, kaikille Globaalin sivistyksen edelläkävijät -hankkeen<https://fingo.fi/hankkeet/globaalin-sivistyksen-edellakavijat/> Facebook-ryhmän<https://www.facebook.com/groups/250470760267972/> jäsenille, hankkeen tilaisuuksissa ja tapahtumissa mukana olleille sekä muille globaalin sivistyksen teemoista kiinnostuneille.
Ilmoittaudu mukaan 30.11. mennessä täyttämällä lomake täällä<https://fingo.fi/tapahtumat/globs-inspiraatioiltapaiva-verkostotapaaminen/?…>. Tapaaminen järjestetään Zoomissa. Osallistumisohjeet lähetetään ilmoittautuneille edellisenä päivänä.
Innostunein terveisin,
Jenni Tuominen
Projektikoordinaattori | Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry
+358 50 321 8494 | jenni.tuominen(a)fingo.fi<mailto:jenni.tuominen@fingo.fi>
Fingo - Vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.
viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa
fingo.fi<http://www.fingo.fi/> | Facebook<https://www.facebook.com/FingoFi/> | Twitter<https://twitter.com/FingoFi> | LinkedIn<https://www.linkedin.com/company/fingo-fi/about/>