[Kehityspolitiikka] Tule mukaan keräämään signaaleita kansainväliseen ennakointiprosessiin

Terhi Ylikoski terhi.ylikoski at fingo.fi
To Kesä 11 10:05:34 EEST 2020


Oletko kiinnostunut tulevaisuusajattelusta ja tulevaisuuksien ennakoinnista? Tule mukaan keräämään signaaleita koronakriisin vaikutuksista järjestöjen työhön.

Fingo on mukana kansainvälisessä ennakointiprosessissa, jonka tavoitteena on hahmottaa niitä muutoksia, joita koronakriisi on tuonut kehitysjärjestöjen työhön, ja miltä järjestöjen toimintaympäristö näyttää koronakriisin jälkeen. Tavoitteena on tuottaa tietoa ja näkökulmia siihen, mitä asioita kaikkien järjestöjen olisi tärkeää ottaa huomioon; mihin meidän pitää reagoida välittömästi, mihin haluamme vaikuttaa pidemmällä aikavälillä? Prosessia koordinoi International Civil Society Centre -järjestön Scanning the Horizon -verkosto, jonka jäsen Fingo on.

Käytännössä tässä projektissa kerätään muutossignaaleita kesä-elokuussa, ja niitä analysoidaan ja vedetään yhteen syksyn aikana. Tavoitteena on, että saamme mahdollisimman monipuolisen ja laajan joukon kansalaisyhteiskunnan toimijoita mukaan keräämään signaaleita; mitä useampi ihminen tarkastelee toimintaympäristöään ja kerää siitä signaaleita, sitä rikkaampaa ja laadukkaampaa aineistoa syksyn analyysiä varten saadaan, ja sitä parempi työkalu lopullisesta tuotoksesta tulee meille kaikille. Aihealueita, joista muutossignaaleita kerätään, ovat mm. ilmastonmuutos, kansalaisyhteiskunnan toimintatila, konfliktit ja hauraat alueet, ruokaturva, toimeentulo, ihmisten arvot ja asenteet sekä julkiset mielikuvat järjestöistä, valtioista ja instituutioista.

Kuulostaako kiinnostavalta? Haluatko kuulla lisää? Jos kiinnostuit, lähetä minulle säköpostia, niin lähetän sinulle paluupostissa projektin esittelyvideon ja linkin google-dokumenttiin, johon signaaleita kerätään. Mukaan voi ja kannattaa lähteä matalalla kynnyksellä; jo yhden signaalin tuominen tietokantaan on arvokasta ja rikastuttaa yhteistä analyysiä.

Vedän itse tämän prosessin kansalaisyhteiskunnan toimintatilaan liittyvää alatyöryhmää, eli otan mielellään myös vastaan kiinnostavia tätä tematiikkaa sivuavia raportteja, linkkejä, some-seurattavia jne.

Ennakointiterveisin,

Terhi Ylikoski

---
Terhi Ylikoski
Asiantuntija, toiminnan kehittäminen | Fingo

+358 50 317 6721 | terhi.ylikoski at fingo.fi<mailto:terhi.ylikoski at fingo.fi>
twitter.com/terhiy

Fingo ­­­- Vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.
viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa
fingo.fi<http://www.fingo.fi/> | Facebook<https://www.facebook.com/FingoFi/> | Twitter<https://twitter.com/FingoFi> | LinkedIn<https://www.linkedin.com/company/fingo-fi/about/>

Kepa ja Kehys ovat nyt Fingo. Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.fingo.fi/pipermail/kehityspolitiikka/attachments/20200611/b4565871/attachment.html>


Lisätietoja postituslistasta Kehityspolitiikka