[Kehityspolitiikka] Kutsu: Suomen Verotus ja kehitys -toimintaohjelman julkistaminen ti 9.6. klo 9-12

Outi Hakkarainen outi.hakkarainen at fingo.fi
Ti Kesä 2 16:55:12 EEST 2020


Hyvät kehityspolitiikka-listan tilaajat,

Välitän tiedoksenne oheisen kutsun Verotus ja kehitys -toimintaohjelman online-julkistamistilaisuuteen, johon kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan.
Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 5.6. kello 12 (ks. alla).

Terveisin,

Outi

****

Kutsu julkistamistilaisuuteen ti 9.6. klo 9-12:

Suomen Verotus ja kehitys -toimintaohjelman julkistamistilaisuus

Kehitysmaiden verojärjestelmät ovat usein heikkoja. Valtaosa kehitysmaiden työvoimasta ja yrityksistä toimii epävirallisessa taloudessa, verorekisterien ulkopuolella. Lisäksi monikansallisten yritys­ten aggressiivinen verosuunnittelu uhkaa erityisesti kehitysmaiden mahdollisuuksia kerätä verotuloja. Afrikan maat ovat ryhtyneet toimiin pysäyttääkseen laittomat rahavirrat, joiden kautta maanosa menettää enemmän pääomia kuin saa kehitysapuna.

Suomen uusi Verotus ja kehitys -toimintaohjelma tukee Afrikan ja muiden kehitysmaiden omia pyrkimyksiä. Suomi kaksinkertaistaa rahoituksensa kehitysmaiden verotuskyvyn vahvistamiseksi ja suuntaa tukea erityisesti Afrikkaan. Kehitysyhteistyövaroista tukea saavilta yrityksiltä edellytetään verovastuullisuutta. Suomi tukee kehitysmaiden oman "äänen" kuulumista globaaleissa veroneuvotteluissa.
Verotukseen panostetaan, jotta köyhät maat voivat jatkossa rahoittaa entistä suuremman osan kehitystarpeistaan omista verotuloistaan.

Toimintaohjelman online-julkistamistilaisuus järjestetään tiistaina 9.6. kello 9-12. Tilaisuuden pääpuhujia ovat kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari, Afrikan verohallintojen kattojärjestön ATAFin johtaja Logan Wort ja EU:n kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari Jutta Urpilainen, joka osallistuu tilaisuuteen nauhoitetulla videopuheenvuorolla.
Tilaisuuden alkuosassa klo 9.00-10.30 kielenä on englanti, toisessa osassa suomi. Kumpaankin osaan on varattu medialle mahdollisuus esittää kysymyksiä puhujille. Euroopan komission puolesta kysymyksiin vastaa verotus ja kehitys -toimialan päällikkö Benedikt Madl. Liitteenä ohjelmaluonnos.

Pyydämme ilmoittautumisia viimeistään perjantaina 5.6. kello 12 osoitteessa: https://www.lyyti.fi/reg/Suomen_Verotus_ja_kehitystoimintaohjelman_virtuaalinen_julkistamistilaisuus_8316.
Osallistujat saavat kutsulinkin tilaisuuteen ilmoittautumisajan umpeuduttua.

Lisätietoja:

 *  Ministerin erityisavustaja Tiina Vainio, +358 50 524 6559
 *  Ulkoministeriön viestintäsuunnittelija Kuutti Koski, +358 295 350 206
 *  Verotus ja kehitys -toimintaohjelmasta vastaavan yksikön päällikkö Max von Bonsdorff, +358 50 344 1014
 *  Verotus ja kehitys -toimintaohjelman koordinaattori Timo Voipio, +358407782954
 *  Kaikkien s-postit muotoa: etunimi.sukunimi at formin.fi<mailto:etunimi.sukunimi at formin.fi>****

Outi Hakkarainen
Asiantuntija, kestävä kehitys | Fingo

+358 50 317 6728 | outi.hakkarainen at fingo.fi<mailto:outi.hakkarainen at fingo.fi>
twitter.com/OutiHakkarainen | linkedin.com/in/outi-hakkarainen-078a4315/

Fingo ­­­- Vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.
viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa
fingo.fi<http://www.fingo.fi/> | Facebook<https://www.facebook.com/FingoFi/> | Twitter<https://twitter.com/FingoFi> | LinkedIn<https://www.linkedin.com/company/fingo-fi/about/>

Kepa ja Kehys ovat nyt Fingo. Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.


-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.fingo.fi/pipermail/kehityspolitiikka/attachments/20200602/8a69a5a8/attachment.html>


Lisätietoja postituslistasta Kehityspolitiikka