[Kehityspolitiikka] Järjestöt: Hallituksen 22,5 miljoonan lisärahoitus kehitysyhteistyöhön tärkeä päätös

Mika Niskanen mika.niskanen at fingo.fi
Pe Tammi 31 15:46:28 EET 2020


Hei,

Tiedoksi Fingon verkkosivuilla julkaistu tiedote<https://www.fingo.fi/ajankohtaista/tiedotteet/jarjestot-hallituksen-225-miljoonan-lisarahoitus-kehitysyhteistyohon>.

*
Järjestöt: Hallituksen 22,5 miljoonan lisärahoitus kehitysyhteistyöhön tärkeä päätös

Suomalaiset kehitysjärjestöt kehuvat hallituksen tekemää lisärahoituspäätöstä kehitysyhteistyöhön. Ulkoministeriö myöntää kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin päätöksellä 22,5 miljoonaa euroa suomalaisten järjestöjen kehitysyhteistyöohjelmille Afrikassa vuosille 2020-2021.

"Iloitsemme siitä, että nykyinen hallitus arvostaa kansalaisjärjestöjen todistetusti tuloksellista työtä. Järjestöt työskentelevät kaikkein haavoittuvaisimpien ihmisten kanssa usein maailman kaikkeinista köyhimmissä maissa. Tällä lisärahoituksella saadaan aikaan tärkeitä ja vaikuttavia tuloksia. Suunta on nyt vuoden 2016 leikkausten jälkeen vihdoin oikea", sanoo Fingon kansalaisyhteiskunnan asiantuntija Pauliina Savola.

Ulkoministeriö myöntää lisärahoitusta yhteensä 17 suomalaiselle järjestölle. Rahoitus on suunnattu Afrikkaan, ja siinä huomioidaan ilmastonmuutos, vähemmistöjen oikeudet, sukupuolten välinen tasa-arvo sekä kansalaisyhteiskunnan vahvistaminen. Lisärahoitusta saavien järjestöjen joukossa ovat esimerkiksi Siemenpuu-säätiö sekä World Vision.

"World Visionissa lisärahoitus mahdollistaa Keniassa ja Somaliassa käynnissä olevan sukupuolielinten silpomisen vastaisen työn viemisen kestävämmälle rahoituspohjalle. Ylipäätänsä on hienoa, että nyt hallitus on tehnyt linjauksia, jotka tukevat kestävää kehitystä ja ihmisoikeuksia maailmalla", sanoo World Visionin ohjelmajohtaja Annette Gothóni.

"Siemenpuu-säätiössä tuemme tällä rahoituksella afrikkalaisia järjestöjä heidän työssään ympäristön ja köyhyyden vähentämisen eteen. Hallituksen päätös lisärahoituksesta järjestöjen kehitysyhteistyöhön on merkittävä osoitus siitä, että kansalaisyhteiskuntien vahvistamista ja järjestöjen arvokasta työtä globaalissa etelässä arvostetaan", sanoo Siemenpuu-säätiön toiminnanjohtaja Hanna Matinpuro.

Myös Fingon Powerbank-hankkeelle myönnettiin rahoitusta. Hankkeen tavoitteena on tukea järjestöjen valmiuksia hyödyntää ja luoda innovaatioita kehitysyhteistyössä.

"Haluamme Powerbank-hankkeessa löytää uusia ratkaisuja kehityskysymyksiin eri sektorien välisellä yhteistyöllä. Tavoitteena on, että suomalaiset ja afrikkalaiset järjestöt pystyvät aiempaa helpommin ottamaan käyttöön työtä tehostavia ratkaisuja, kuten uusia digitaalisen tiedonkeruun välineitä", sanoo Fingon kehittämisen ja innovaatioiden asiantuntija Mika Välitalo.

Fingon kansalaisyhteiskunnan asiantuntija Pauliina Savola muistuttaa, että kansalaisyhteiskunnan tila on globaalisti uhattuna. Myös sen takia on tärkeää, että Suomen hallitus arvostaa järjestöjen työtä kansalaisyhteiskunnan tilan vahvistajana ja ihmisoikeuksien puolustajana.

"Vaikka tämän hakukierroksen painopistealueena on Afrikka, on samalla tärkeä muistaa, että suomalaiset kehitysjärjestöt tekevät laajasti yhteistyötä myös muualla. Kattavien kontaktien, ymmärryksen ja monipuolisen yhteistyön tukeminen jatkossakin on kaikkien toimijoiden etu, sillä maailma muuttuu nopeasti", Savola sanoo.
*

Ystävällisin terveisin
Mika Niskanen

Mika Niskanen
asiantuntija, viestintä | Fingo

+358 50 317 6715 | mika.niskanen at fingo.fi<mailto:mika.niskanen at fingo.fi>

Fingo ­­­- Vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.
viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa
fingo.fi<http://www.fingo.fi/> | Facebook<https://www.facebook.com/FingoFi/> | Twitter<https://twitter.com/FingoFi> | LinkedIn<https://www.linkedin.com/company/fingo-fi/about/>

Kepa ja Kehys ovat nyt Fingo. Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.fingo.fi/pipermail/kehityspolitiikka/attachments/20200131/4495fa9b/attachment.html>


Lisätietoja postituslistasta Kehityspolitiikka