[Kehityspolitiikka] Keskustelutilaisuus 21.11.: Jokainen hukkunut on liikaa – Humaaneja ratkaisuja EU:n pakolaistilanteeseen

Sonja Hyötylä sonja.hyotyla at fingo.fi
Pe Loka 15 12:09:41 EET 2019


Jokainen hukkunut on liikaa – Humaaneja ratkaisuja EU:n pakolaistilanteeseen

EU ei ole onnistunut löytämään yhtenäistä linjaa ja ratkaisua turvapaikkapolitiikkaansa, vaikka vuoden 2015 jälkeen Eurooppaan pyrkivien siirtolaisten ja pakolaisten määrä on merkittävästi pienentynyt. Miltä pakolaistilanne näyttää Välimereltä käsin? Millaisia ratkaisuja EU voi tilanteeseen löytää? Miltä EU:n uusi toimintaohjelma voisi konkreettisesti näyttää? Millaista muuttoliikepolitiikkaa Suomi ajaa EU-puheenjohtajana? Miten ihmisoikeudet huomioidaan?

Muun muassa näihin kysymyksiin haemme vastauksia Kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingon ja Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön tilaisuudessa 21.11. klo 14.00-16.00 Eurooppa-salissa.

Tilaisuuden aluksi Åbo Akademin apulaisprofessori Magdalena Kmak kertoo EU:n pakolaispoliittisten toimien seurauksista, kuten EU:n ja Turkin välisestä pakolaissopimuksesta. Naim Panahi on tullut lapsena yksin Suomeen hakemaan turvaa. Hän on kokenut omakohtaisesti Välimeren ylityksen ja kertoo kokemuksestaan.

Kuulemme myös konkreettisia ratkaisuehdotuksia tilanteeseen sisäministeriön kansainvälisten asioiden yksikön EU- ja kansainvälisen vastuualueen esimies Kalle Kekomäeltä, SDP:n kansanedustaja Kimmo Kiljuselta, Lääkärin Ilman Rajoja ry:n viestintäpäällikkö Kaisa Väkiparralta, Amnesty International Suomen osaston oikeudelliselta asiantuntijalta Kaisa Korhoselta sekä Fingon vaikuttamistyön johtajalta Rilli Lappalaiselta.

Yhteistä linjaa poliitikkojen ja viranomaisten kanssa pyritään löytämään Maailman Kuvalehden päätoimittaja Anni Valtosen vetämässä paneelikeskustelussa.

Ilmoittaudu <https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=gWuLXKdrXUOdrAnl6z8BuHTI4Qm3btpGms-FVDNvUZxUM0JONk44QjE3ODU1VldRN0NIQ1JXRTJWNy4u> mukaan!
Tapahtuma on osa Fingon EU-puheenjohtajuuskauden hanketta, joka on saanut rahoitusta Euroopan unionilta.

Ystävällisin terveisin,
Sonja Hyötylä
Asiantuntija, kehityspolitiikka | Fingo

+358 46 851 5975 | sonja.hyotyla at fingo.fi<mailto:sonja.hyotyla at fingo.fi>

Fingo ­­­– Vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.
viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa
fingo.fi<http://www.fingo.fi/> | Facebook<https://www.facebook.com/FingoFi/> | Twitter<https://twitter.com/FingoFi> | LinkedIn<https://www.linkedin.com/company/fingo-fi/about/>

Kepa ja Kehys ovat nyt Fingo. Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.fingo.fi/pipermail/kehityspolitiikka/attachments/20191115/ff1fd8bb/attachment.html>


Lisätietoja postituslistasta Kehityspolitiikka