[Kehityspolitiikka] Keskustelutilaisuus 21.11. klo 14: Jokainen hukkunut on liikaa – Humaaneja ratkaisuja EU:n pakolaistilanteeseen

Sonja Hyötylä sonja.hyotyla at fingo.fi
Ma Loka 11 12:43:28 EET 2019


Jokainen hukkunut on liikaa – Humaaneja ratkaisuja EU:n pakolaistilanteeseen

Aika: 21.11.2019 14–16
Paikka: Eurooppa-sali, Malminkatu 16, 00100 Helsinki

EU ei ole onnistunut löytämään yhtenäistä linjaa ja ratkaisua turvapaikkapolitiikkaansa, vaikka vuoden 2015 jälkeen Eurooppaan pyrkivien siirtolaisten ja pakolaisten määrä on merkittävästi pienentynyt. Yhtenä ratkaisuna EU on solminut kumppanuuksia esimerkiksi Turkin ja Libyan kaltaisten maiden kanssa, antaen taloudellista tukea siirtolaisten pitämisestä rajojen ulkopuolella.

Rajojen sulkemisesta huolimatta ihmisiä pyrkii jatkuvasti Afrikasta Välimeren kautta Eurooppaan, koska heillä ei ole vaihtoehtoja. Tänä vuonna Välimerelle on jo kuollut tai kadonnut yli 1 000 ihmistä. Samaan aikaan EU ja sen jäsenvaltiot ovat kiistelleet pelastusoperaatioiden laillisuudesta.

Euroopan unionin on tehtävä päätöksiä kestämättömän tilanteen ratkaisemiseksi. Uusi Euroopan parlamentti on aloittanut juuri työnsä ja loppuvuodesta aloittavan Euroopan komission kunnianhimoisena tavoitteena on luoda kokonaisvaltainen EU:n toimintaohjelma muuttoliikkeeseen.

Miltä pakolaistilanne näyttää Välimereltä käsin? Millaisia ratkaisuja EU voi tilanteeseen löytää? Miltä EU:n uusi toimintaohjelma voisi konkreettisesti näyttää? Millaista muuttoliikepolitiikkaa Suomi ajaa EU-puheenjohtajana? Miten ihmisoikeudet huomioidaan?

Muun muassa näihin kysymyksiin haemme vastauksia Kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingon ja Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön tilaisuudessa 21.11. klo 14.00-16.00 Eurooppa-salissa.

Tilaisuus alkaa puheenvuoroilla Välimeren tilanteesta ja EU:n muuttoliikepolitiikasta.

Kuulemme myös konkreettisia ratkaisuehdotuksia esimerkiksi Lääkärin Ilman Rajoja ry:n viestintäpäällikkö Kaisa Väkiparralta, Amnesty International Suomen osaston oikeudelliselta asiantuntijalta Kaisa Korhoselta ja SDP:n kansanedustaja Kimmo Kiljuselta.

Yhteistä linjaa poliitikkojen ja viranomaisten kanssa pyritään löytämään Maailman Kuvalehden päätoimittaja Anni Valtosen vetämässä paneelikeskustelussa. Loput panelistit varmistuvat myöhemmin.
Ilmoittaudu <https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=gWuLXKdrXUOdrAnl6z8BuHTI4Qm3btpGms-FVDNvUZxUM0JONk44QjE3ODU1VldRN0NIQ1JXRTJWNy4u> mukaan! Tapahtumaan on rajallinen määrä paikkoja.

Ystävällisin terveisin,
Sonja Hyötylä
Asiantuntija, kehityspolitiikka | Fingo

+358 46 851 5975 | sonja.hyotyla at fingo.fi<mailto:sonja.hyotyla at fingo.fi>

Fingo ­­­– Vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.
viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa
fingo.fi<http://www.fingo.fi/> | Facebook<https://www.facebook.com/FingoFi/> | Twitter<https://twitter.com/FingoFi> | LinkedIn<https://www.linkedin.com/company/fingo-fi/about/>

Kepa ja Kehys ovat nyt Fingo. Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.fingo.fi/pipermail/kehityspolitiikka/attachments/20191111/430ed156/attachment.html>


Lisätietoja postituslistasta Kehityspolitiikka