[Kehityspolitiikka] Korvaamaton-kampanja on alkanut

Hanna Aho hanna.aho at fingo.fi
To Helmi 28 12:50:54 EET 2019


Hei,
ympäristö- ja kehitysjärjestöjen Korvaamaton-ilmastokampanja on alkanut. Kampanjamme tavoitteena on yhdessä kansalaisten kanssa muistuttaa päättäjiä siitä, mitä suomalaisille korvaamatonta ilmastonmuutos uhkaa. Haluamme kirittää ilmastopolitiikan 1,5 asteen mukaiseksi ja tehdä Suomesta ensimmäisen fossiilivapaan hyvinvointivaltion.

Jotta Suomen ilmastopolitiikka saadaan vastaamaan 1,5 asteen lämpenemisrajaa, Suomen päästövähennystavoite vuodelle 2030 on nostettava vähintään 65 prosenttiin. Vuonna 2030 luonnon on sidottava enemmän hiilidioksidia kuin mitä ihminen aiheuttaa.

Suomen pitää:

 1. Päästä irti fossiilisista polttoaineista vuoteen 2035 mennessä ja luopua kivihiilestä, öljylämmityksestä ja turpeesta vuoteen 2025 mennessä.
 2. Investoida moninkertaisesti kevyeen ja julkiseen liikenteeseen ja kieltää uusien fossiilikäyttöisten polttomoottoriautojen myynti viimeistään vuonna 2027.
 3. Lopettaa fossiilisten polttoaineiden tuet vuonna 2020.
 4. Vähentää metsien hakkuita, toteuttaa soidensuojeluohjelma ja lopettaa uusien turvekenttien avaaminen.
 5. Parantaa rakennusten energiatehokkuus Pohjoismaiden kärkitasolle sekä ohjata ja taloudellisesti kannustaa energiaremontteihin.
 6. Uudistaa tuki- ja verouudistuksella ruoantuotanto ja -kulutus kasvispainotteiseksi.
Ilmastotoimissa on pidettävä kaikki mukana. Kannatamme oikeudenmukaista siirtymää, tukea maailman köyhimpien ilmastotoimiin, yhteisöenergiaa ja ilmastokasvatusta kaikille koulutusasteille.
Lisää kampanjasta www.korvaamaton.fi<http://www.korvaamaton.fi>.

Miten voit osallistua

 *  Jaa ja tykkää kampanjan julkaisuista
 *  Osallistu somehaasteeseen ja jaa oma kuvasi tunnisteella #korvaamaton: Kerro mikä on sinulle korvaamatonta.
 *  Tule mukaan tapahtumiin
 *  Tule kampanjan yhteistyökumppaniksi. Yhteyshenkilö on kampanjan koordinaattoriin Varpu Sairiseen, varpu.sairinen at sll.fi<mailto:varpu.sairinen at sll.fi> .


Ketkä?

Kampanjan liikkeellepanijat ovat Birdlife, Greenpeace, Fingo, Luonto-Liitto, Maan Ystävät, Natur och Miljö, Protect Our Winters, Suomen Luonnonsuojeluliitto ja WWF Suomi. Mukana on myös yli sata vapaaehtoista, yhteistyökumppaneita ja sanansaattajia, kuten Tarja Halonen, Aki Kaurismäki ja Elsa Saisio.

Mitä kampanjassa tapahtuu?

Kampanjan aloitustempaus on torstaina klo 15-17 Lasipalatsin edustalla. Tervetuloa paikalle. Lisätietoja Facebook-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/354235875171699/

Tapahtumia on ympäri maata mm. Tampereella ja Jyväskylässä. Myöhemmin keväällä on vuorossa iso vaalitapahtuma Ilmastokiri 28.3.

Kampanjan aikana julkaisemme arvion kuluneesta hallituskaudesta sekä puolueiden ilmastopoliittisista linjauksista.

Kampanjan osana järjestämme ilmastomarssin lauantaina 6.4. klo 14 Helsingissä.

Terkuin,

Hanna Aho
Asiantuntija, ilmasto / Policy adviser, climate
+358 50 317 6686
hanna.aho at fingo.fi<mailto:hanna.aho at fingo.fi>
Elimäenkatu 25-27 (5. krs)
00510 Helsinki, Finland

Fingo
Vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.
Making the future better - today.
fingo.fi<http://www.fingo.fi/> | Facebook<https://www.facebook.com/FingoFi/> | Twitter<https://twitter.com/FingoFi> | LinkedIn<https://www.linkedin.com/company/fingo-fi/about/>

Kepa ja Kehys ovat nyt Fingo. Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.

Kepa and Kehys are now Fingo. We represent 300 Finnish civil society organisations and strive to build a fairer world for all.

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.fingo.fi/pipermail/kehityspolitiikka/attachments/20190228/d2b80058/attachment.html>


Lisätietoja postituslistasta Kehityspolitiikka