[Globaalivastuujarjestojen.valikkoryhma] Save the date: keskustelu kehitysmaakuvastosta jatkuu 28.1. klo 9-10

Jaana Viirimäki jaana.viirimaki at fingo.fi
Tue Dec 22 15:46:15 EET 2020


Varaa tammikuun lopussa aamuhetki mielenkiintoiselle keskustelulle!

Globaalivastuujärjestöjen valikkoryhmä(*) järjesti marraskuussa keskustelun järjestöjen kehitysmaakuvastosta. Saimme palautetta, että olisi kiinnostavaa jatkaa keskustelua siten, että esillä olisi hyviä esimerkkejä siitä, miten järjestöt ovat onnistuneet muuttamaan kuvastoaan ja tapaansa puhua globaalista etelästä. Monessa järjestössä tätä työtä on tehty systemaattisesti ja pidemmän aikaa, toisaalla taas asia on varsin uusi ja omia käytäntöjä ollaan parhaillaan muuttamassa.

Olemmeko päässeet irti stereotypioista? Onko esimerkiksi globaalikasvatuksen ja varainhankinnan välillä ristiriita? Miten toimia eettisesti oikein ja kuitenkin herättää huomio järjestön viesteille? Näitä voimme pohtia yhdessä ja taustaksi voi hyvin lukea Fingon koordinoiman Frame, Voice, Report -hankkeen projektipäällikön Johanna Harjunpään blogin Kehitysmaakuvaston on aika muuttua<https://www.fingo.fi/ajankohtaista/blogit/kehitysmaakuvaston-aika-muuttua>. Myös hankkeen loppujulkaisu<https://www.fingo.fi/sites/default/tiedostot/julkaisut/Fingo_taitto_WEBLINKIT%20FINAL.pdf> antaa paljon taustaa tämän kaltaisten kysymysten pohdintaan.

Keskusteluun ovat tervetulleita mukaan kaikki vapaaehtoistoiminnan kehittämisestä kiinnostuneet. Tilaisuuden tarkempi ohjelma ja puhujat julkistetaan Fingon sähköpostilistoilla tammikuussa, varaa jo kuitenkin aika kalenteriisi.

Tapaamme zoomissa, ja ilmoittautua voi lähettämällä sähköpostin Jaana Viirimäelle Fingoon jaana.viirimaki at fingo.fi<mailto:jaana.viirimaki at fingo.fi>

(*)=Globaalivastuujärjestöjen valikkoryhmä on globaalien teemojen parissa työskentelevien järjestöjen vapaaehtoistoiminnan kehittäjien ja koordinaattorien vertaisoppimisverkosto. Valikkoryhmän puheenjohtajana toimii Maiju Tuomainen Planista ja varapuheenjohtajana Roosa Rusanen SASKista. Valikkoryhmät kuuluvat valtakunnalliseen Valikkoverkostoon, jota koordinoi Kansalaisareena<https://kansalaisareena.fi/ammattilaiselle/valikkoverkosto/>.

Hyvää joulua ja uutta vuotta, tapaamisiin tammikuussa!
t. Maiju, Roosa ja Jaana


Jaana Viirimäki
Asiantuntija, Vapaaehtoistoiminnan kehittäminen | Fingo

+358 50 317 6737 | jaana.viirimaki at fingo.fi<mailto:jaana.viirimaki at fingo.fi>

Fingo ­­­- Vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.
viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa
fingo.fi<http://www.fingo.fi/> | Facebook<https://www.facebook.com/FingoFi/> | Twitter<https://twitter.com/FingoFi> | LinkedIn<https://www.linkedin.com/company/fingo-fi/about/>

Kepa ja Kehys ovat nyt Fingo. Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.fingo.fi/pipermail/globaalivastuujarjestojen.valikkoryhma/attachments/20201222/9941f123/attachment.html>


More information about the Globaalivastuujarjestojen.valikkoryhma mailing list