[kehitysmaaliike-l] FVR-hankkeen seminaari Tampereella 31.10.

info.kepa.fi info at kepa.fi
To Marras 25 11:58:25 EEST 2018


KUTSU IHMISET LIIKKEELLÄ -HANKKEEN SEMINAARIIN

Paikka: Kehräsaari b-talo, Tampere, elokuvateatteri Arthouse Cinema Niagara Aika: 31.10. kello 15-18

Ihmiset liikkeellä on Tampereen elokuvajuhlien (TFF) ja Pirkanmaan elokuvakeskuksen (PEK) yhteinen hanke, jonka tavoitteena on edistää maahanmuuttajien kotoutumista ja lisätä ymmärrystä migraation yhteiskunnallisista vaikutuksista.

Hanke koostuu elokuvatyöpajoista, keskusteluista ja elokuvanäytöksistä. Lokakuun 31.10. järjestettävä seminaari on hankkeen ensimmäinen virallinen kokoontuminen. Tilaisuuteen on v​apaa pääsy, lämpimästi tervetuloa!

 OHJELMA:

Puheenvuorot: Heidi Ovaska / Martat ja Active Refugees in the Community -hanke Taina Laaksonen / Modus ja Active Refugees in the Community -hanke Kalle Raittila / Pirkanmaan elokuvakeskus ja Siivet -elokuva Merja Kääriäinen ja Aini Hassan / Siivet  Khalid Imran /  Naapurijurtta Eeva Puumala / Naapurijurtta Noora Lattunen, Hanna Roisko, Jonna Wikström / Ryhmäteatteri

Keskustelua moderoi Anu-Rohima Mylläri / SPR

Muutama sana hankkeesta:

Ihmiset liikkeellä hankkeen päätapahtuma on maaliskuussa 2019 Tampereen elokuvajuhlilla, johon kuratoidaan aihetta käsitteleviä elokuvia, esitetään hankkeessa valmistuneita elokuvia ja järjestetään keskustelutilaisuuksia.  Lisäksi festivaalille kutsutaan vieraiksi elokuvantekijöitä ja asiantuntijoita Suomesta ja ulkomailta.

Elokuvien kautta ja niihin pohjautuvissa keskusteluissa päämääränä on tuoda esiin laajempia näkemyksiä migraatiosta sekä maantieteellisesti että historiallisesti. Lopuksi toukokuussa 2019 kokoonnutaan päätösseminaariin.

TFF:n kansainvälisen näkökulman ohella projekti toimii paikallisesti Suomessa. Ennen kaikkea tämä tapahtuu Pirkanmaalla, jossa PEK tekee yhdessä maahanmuuttajien kanssa lyhytelokuvia, joissa suomalaista yhteiskuntaa katsotaan heidän näkökulmastaan.  Yhteistyötä on tehty muun muassa ​Active Refugees in the Community​ -hankkeen kanssa. Yhteistyötä tehdään myös helsinkiläisen Ryhmäteatterin kanssa. Hanke on rahoitettu ​Frame, Voice, Report!​ -tuella. Hankkeen edistymistä voi seurata myös ​blogista​, johon päivittyy tuoreimmat kuulumiset meidän ja yhteistyökumppaneiden projekteista.

Lisätietoja: Jukka-Pekka Laakso, Tampereen elokuvajuhlat ja Pirkanmaan elokuvakeskus, festdirector at tff.fi Riina Mikkonen, Tampereen elokuvajuhlat, hankekoordinaattori, riina.mikkonen at tff.fi Kalle Raittila, Pirkanmaan elokuvakeskus, elokuvatyöpajat, kalle at elokuvakeskus.fi<mailto:kalle at elokuvakeskus.fi>
Viestin välitti Heli Mäki-Hakola, Kepa ry

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20181025/c4ea3af8/attachment.htm>