[kehitysmaaliike-l] Fida podcast tarjoaa: Mitä on globaalikasvatus?

globaalikasvatus.kepa.fi globaalikasvatus at kepa.fi
To Marras 25 09:55:58 EEST 2018


Mitä on globaalikasvatus?
Fidan podcast -sarjassa on kuunneltavissa Kepan globaalikasvatuksen asiantuntijan Sanna Rekolan haastattelu, jossa pureudutaan siihen, mitä globaalikasvatus todellisuudessa on. Missä ja miten sitä toteutetaan?
Tarjolla myös koko joukko muita mielenkiintoisia keskusteluja! Tutustu tarjontaan osoitteessa: https://www.fida.info/podcastit/fida-podcast/
Podcastit löytyvät nyt myös Spotifysta ja Acast-sivustolta ja myöhemmin myös iTunesista

Fida Podcast: https://www.fida.info/podcastit/fida-podcast/
Spotify: https://open.spotify.com/show/4pnJE9bVPA6bRr0O9Go4sf?si=giiKUrLATBu08Loc7p1ipQ
Acast: https://www.acast.com/fidapodcast


* * *

Fida siirtyy podcast aikaan!

Maailma on täynnä mielenkiintoisia ihmisiä, asioita ja ilmiöitä, joiden ymmärtämiseksi tarvitaan keskustelua, kuuntelemista ja yhteistä ihmettelyä. Fida podcastit tarjoavatkin elokuusta lähtien joka toinen viikko kuulijoilleen puolen tunnin mittaisia välähdyksiä ajankohtaista teemoista.

Erilaiset podcastit ovat valloittaneet maailmalla jo pidempään, ja viime vuosina myös rantautuneet Suomeen yhä lisääntyvässä määrin. Podcastit ovat verkossa julkaistuja äänitallenteita. Ne ladataan verkkoon, mistä kuuntelija voi ne ladata omalle laitteelleen (älypuhelin, tabletti) tai kuunnella suoraan podcastin verkkosivulta jakson, kun se hänelle sopii. Fidan Podcastit ovat ilmaisia.

Fida Podcastien tarkoitus on olla mukana siinä keskustelussa, mitä Suomessa ja toisaalta maailmalla käydään. Kehitysyhteistyön riemut ja riesat ovat kytköksissä kokonaisuuteen - siksi on tärkeä olla tietoinen siitä, mitkä kaikki asiat vaikuttavat elämäämme tällä hetkellä - ja ehkä hieman kurkistaa jo tulevaisuuttakin. Fida Podcasteissa pohdimme myös sitä, minkä verran Suomen sisäiset asiat ovatkin globaaleja, ja toisin päin. Mitä yksilö voi tehdä oman ja toisen tilanteen hyväksi, ja tarvitseeko. Podcasteissa myös pyrimme kansantajuistamaan kehitysyhteistyön jargonia; puhumaan siitä, miten kehitysyhteistyössä olevat asiat ja ilmiöt ovat osa jokaisen elämää; naisten oikeudet ja työllistymismahdollisuudet, lasten kasvattaminen ja hyvinvointi, ilmastomuutos, sota ja rauha.
Voihan toki käydä niinkin, että Fida podcastin jaksot ovat vain puhtaasti viihdyttäviä rupatteluhetkiä, joita on kiva kuunnella lenkin, kokkaamisen tai löhöilyn lomassa. Jos joku ajatus omassa päässä liikahtaa, niin antaa liikahtaa.

Fida Podcasteja tuottamassa on globaalikasvatuksen koordinaattori Ville Saarni, vastaten teknisestä toteuttamisesta, sekä toimien ankarana kriitikkona. Haastattelijana ja pääasiallisena sisällöntuottajana toimii Fidan vaikuttamistyön asiantuntijana Katja Köykkä.

Fidan podcastit käynnistyvät toiminnanjohtaja Harri Hakolan haastattelulla, jossa pohditaan sitä, mitä Fida oikeastaan maailmalla tekee, ja miksi. Syksyn aikana muita haastateltavia ja aiheita ovat esimerkiksi Daniel Korpela ja Afrikan nälänhätä, Pasi Pitkäsen kokemus työstään Pohjois-Koreassa, Suomen uusnatsiliikkeen entinen johtaja Esa Holappa ja ääriliikkeet, sekä pohtimassa tämän päivän isyyden haasteita on Jyväskylän yliopiston isyystutkija Johanna Terävä. Lisäksi monia muita mielenkiintoisia teemoja ja vierailijoita.

Tervetuloa kuulolle!-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20181025/57bcd69c/attachment.htm>