[kehitysmaaliike-l] Kutsu: Globaalin kansalaiskasvatuksen arvostus ja rahoitus Euroopassa

Anne Peltonen anne.peltonen at kehys.fi
Ke Maalis 21 14:44:19 EET 2018


Globaalin kansalaiskasvatuksen arvostus ja rahoitus Euroopassa

Kehys kutsuu sinut keskustelemaan globaalin kansalaiskasvatuksen arvostuksesta ja rahoituspohjasta niin Suomessa kuin EU:ssa. Miten nostamme globaalin kansalaiskasvatuksen merkitystä poliittisella tasolla? Mitä uusia yhteistyömuotoja ja ratkaisuja voimme tarjota?

Aika: maanantai 9. huhtikuuta klo 14-16
Paikka: Globaalikeskus, Siltasaarenkatu 4, 7 krs. 00530 Helsinki

Eurooppalaisten kehitysyhteistyöjärjestöjen kattojärjestö CONCORD julkaisi maaliskuussa "Global Citizenship Education in Europe: How much do we care?"-raportin, joka tarkastelee EU:n jäsenvaltioiden ja Norjan hallitusten globaaliin kansalaiskasvatukseen suuntaamaa rahoitusta vuosina 2011-2015. Lisäksi raportissa pohditaan globaalin kansalaiskasvatuksen käsitteeseen ja sen tulkintoihin liittyviä eroavaisuksia maiden välillä.

Globaalilla kansalaiskasvatuksella on valtavasti mahdollisuuksia vahvistaa ymmärrystä kestävästä kehityksestä, saada ihmiset tarttumaan toimeen ja osallistumaan paremman yhteisen elämän kehittämiseen. Laaja-alainen näkemys siitä, ettei kasvatus ja koulutus tapahdu vain opetussektorilla, on tärkeää, jotta ihmiset löytävät omat tapansa oppia, innostua asiasta ja siten saada aikaan myös laajempaa vaikuttavuutta. Agenda 2030:n periaatteet lähtevät siitä, että monimutkaisten haasteiden ratkaisemiseksi tarvitaan erilaisten toimijoiden osaamista, yhteistyötä ja uusia ratkaisuja.

Raportin esittelee Kehyksen pääsihteeri Rilli Lappalainen. Aiheesta on keskustelemassa myös ulkoministeriön kehityspoliittisen osaston päällikkö Satu Santala.

Pyydämme ilmoittautumisia tällä lomakkeella<https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfg9LWzGN_xXaHzvPIWs1Z8Xcp4txSQHfJjEm_Gf0j7b2Q9iQ/viewform?usp=sf_link> viimeistään torstaihin 5. huhtikuuta mennessä.

Lämpimästi tervetuloa!


Ystävällisin terveisin,

Anne Peltonen
Hallintokoordinaattori - Administration Coordinator

Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys ry
The Finnish NGDO Platform to the EU Kehys

Siltasaarenkatu 4 (7th floor)
00530 Helsinki
FINLAND

gsm +358 40 940 2262
anne.peltonen at kehys.fi<mailto:anne.peltonen at kehys.fi>
www.kehys.fi<http://www.kehys.fi>

Seuraa Twitterissa: https://twitter.com/Kehys_
Tykkää Facebookissa: http://www.facebook.com/Kehysry

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20180321/5c17b720/attachment.htm>