[kehitysmaaliike-l] Yhteiskunnallisen muutoksen opintopiiri pe 23.3. KLO 9-11

Maarit Pihkala maarit.pihkala at kepa.fi
Mon Maalis 19 10:45:07 EET 2018


Yhteiskunnallisen muutoksen opintopiiri 23.3.2018
Tällä tapaamiskerralla tutkimme yhdessä, millaisia uusia ajatuksia saimme filosofi  Ville Lähteen materiaaliin tutustumisesta ja hänen vierailusta 2.3.,  sekä miten haluamme jatkossa jatkaa yhteistä oppimisrupeamaa yhteiskunnallisen muutoksen aikaansaamiseksi.
Ilmoittaudu mukaan<https://www.kepa.fi/tapahtumat/yhteiskunnallisen-muutoksen-opintopiiri-2332018>
Opintopiirin keskustelua on kevään 2018 aikana raamittanut filosofi Ville Lähteen esseekirja Paljon liikkuvia osia<http://www.villelahde.fi/paljon-liikkuvia-osia/>. Opintopiiri on myös ollut kiinnostunut  BIOS-tutkimusyksikön<http://bios.fi/> laaja-alaisesta työstä, jota he itse kuvaavat näin: "BIOS-tutkimusyksikkö ennakoi yhteiskuntaa syvästi koskettavia sosio-ekologisia muutoksia monitieteisesti, yhteisen pöydän ääressä. Tutkimuksen lisäksi varaamme paljon aikaa tiedon ymmärrettäväksi tekemiseen." BIOS on tehnyt kahden vuoden ajan yhteistyötä Ylen kanssa ja Tehtävänä tulevaisuus -materiaali<https://areena.yle.fi/radio/ohjelmat/30-625> tarjoilee monipuolisia näkökulmia yhteiskunnalliseen muutokseen. Ville Lähde on yksi BIOS-tutkimusryhmän<http://bios.fi/#info> jäsenistä. Hänen bloginsa Sadan vuoden urakka - Miten ilmaston kanssa eletään<http://bios.fi/sadan-vuoden-urakka-miten-ilmaston-kanssa-eletaan/> on myös kiinnostavaa taustalukemista. Ville Lähde vieraili 2.3. opintopiirissä ja avasi kanssamme julkisen keskustelun haasteita.
Yhteiskunnallisen muutoksen opintopiiri on kokoontunut Kepassa keväästä 2017. Aiempina teemoina ovat olleet mm. Roots cause -analyysi ja SmartCSOs Labin<http://www.smart-csos.org/> kirja Reimagining Activism <http://www.smart-csos.org/images/Documents/reimagining_activism_guide.pdf> sekä muutoksen narratiivi. Olemme myös käsitelleet Carnegie Endowment for International Peacen tutkijan Richard Youngsin toimittamaa kirjaa Global civic activism in flux<http://carnegieeurope.eu/2017/03/17/global-civic-activism-in-flux-pub-68301>.
Opintopiiri kokoontuu Helsingissä Kepan Dialogi-koulutustilassa, Elimäenkatu 25-27 (6. kerros). Opintopiiriä fasilitoivat koulutussuunnittelija Maarit Pihkala ja järjestökoordinaattori Jaana Viirimäki Kepasta. Tila on esteetön ja mukaan otetaan jatkuvasti uusia opintopiiriläisiä. Tervetuloa!

Maarit Pihkala
koulutussuunnittelija, globaalikasvatus
+ 358 50 317 6689
maarit.pihkala at kepa.fi<mailto:maarit.pihkala at kepa.fi>
@MaaritPihkala
skype:maaritpihkala
Kepa ry
Elimäenkatu 25-27, 5.krs
00510 Helsinki, Finland
www.kepa.fi<http://www.kepa.fi/>
@kepa_ry
www.facebook.com/Kepary<http://www.facebook.com/Kepary>
Kepa on yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntijajärjestö.


-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20180319/561e2407/attachment.htm>