[kehitysmaaliike-l] Frame, Voice, Report! -hankkeen projektituki jaettu – rahoitusta sai 16 järjestöä

Johanna Harjunpää johanna.harjunpaa at kepa.fi
Pe Kesä 29 09:17:59 EEST 2018


Frame, Voice, Report! -hankkeen rahoitusta<https://www.globaalikasvatus.fi/verkosto/tukea-jarjestoille/frame-voice-report-hanke> haki 27 järjestöä yhteensä 21 projektille. Rahoitusta myönnettiin 13 projektille,<https://www.kepa.fi/tiedostot/paatokset-hakukierros1-fvr.pdf> joista 3 oli kahden järjestön yhteishankkeita. Jaettu tukisumma on yhteensä 438 825 €. Tukea haettiin 745 251 €.

Toteutettavat projektit käsittelevät globaalikasvatuksen ja kehitysviestinnän keinoin muun muassa ilmastonmuutosta, sukupuolten välistä tasa-arvoa ja siirtolaisuutta monipuolisista näkökulmista. Tulevissa hankkeissa tulemme näkemään ainakin tubettaja-yhteistyötä, pakohuonepelin ja nuortenteatteria.

Päätöksenteko rahoitettavista hankkeista oli kaksiportainen. Ensimmäisessä vaiheessa ulkopuoliset konsultit pisteyttivät ja arvioivat projektit. Varsinaiset päätökset rahoitettavista projekteista teki Kepan hallituksen nimittämä arviointiryhmä, johon kuului kolme globaalikasvatuksen ja kehitysviestinnän asiantuntijaa.

"Hakemuksissa oli rohkeasti tartuttu Frame, Voice Report! -hankkeen kärkiajatuksiin ja keksitty uusia luovia menetelmiä. Etelän ääni näkyi hakemuksissa ilahduttavan vahvana. Parhaat hakemukset oli huolellisesti suunniteltu ja niissä näkyi hakijan osaaminen valitussa aiheessa ja menetelmässä. Järjestöiltä löytyy huikeaa osaamista!", kommentoi arviointiryhmän jäsen Eeva Kemppainen.

Tukea saavat järjestöt osallistuvat vuoden mittaiseen oppimisprosessiin, joka sisältää kolme vertaistapaamista ja kaksi koulutusta. Oppimisprosessin sisältö ja tavoitteet määritellään yhdessä osallistujien kanssa.

Järjestöjen projektit voivat alkaa  aikaisintaan heinäkuussa 2018. Seuraava rahoitushaku järjestetään 1.12.2018–31.1.2019. Hausta tiedotetaan loppusyksystä 2018.

Mikä Frame, Voice, Report?
Kepa koordinoi kolmivuotista Frame, Voice, Report! -hanketta<https://www.framevoicereport.org/fi/>, jossa vahvistetaan järjestöjen kehitysviestintä- ja globaalikasvatusosaamista. FVR-hanketta toteutetaan samanaikaisesti seitsemässä EU-maassa, ja sen vetäjänä toimii tanskalainen CISU. Hankkeessa kanavoidaan EU-tukea järjestöille järjestämällä kaksi avointa rahoitushakua. Hanketta rahoittaa Euroopan unioni.

Lisätietoja
Johanna Harjunpää
Projektipäällikkö, Frame, Voice, Report! -hanke
johanna.harjunpaa at kepa.fi<mailto:johanna.harjunpaa at kepa.fi>
+358 50 317 6701
Globaalikasvatus.fi<https://www.globaalikasvatus.fi/>


Ystävällisin terveisin,

Johanna Harjunpää
Projektipäällikkö / Frame, Voice, Report -projekti
+358 50 317 6701
johanna.harjunpaa at kepa.fi<mailto:johanna.harjunpaa at kepa.fi>
Twitter: @JohannaHarjunp
Skype: kepa_johanna_harjunpaa

www.framevoicereport.org/fi<http://www.framevoicereport.org/fi>

Kepa ry
Elimäenkatu 25–27 (5. krs)
00510 Helsinki, Finland
www.kepa.fi
@kepa_ry
Facebook.com/Kepary

Kepa on yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntijajärjestö.

Frame, Voice, Report! Euroopan unionin rahoittama hanke.

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20180629/53686f4e/attachment.htm>