[kehitysmaaliike-l] KUTSU: Globaalikasvatuksen eettinen pedagogiikka: osallistava työpaja opettajille 21.5. klo 10-15

Sanna Rekola Sanna.Rekola at kepa.fi
Pe Apr 13 11:23:35 EEST 2018


KUTSU: Globaalikasvatuksen eettinen pedagogiikka: osallistava työpaja opettajille 21.5. klo 10-15Aika: maanantai 21.5.2018 klo 10-15

Paikka: Kepa (koulutustila Dialogi, 6. krs), Elimäenkatu 25-27, HelsinkiTervetuloa testaamaan ja kehittämään työkalua koulujen globaalikasvatuksen tueksi! Osallistavassa työpajassa globaaliasioiden opetusta lähestytään osallistujien omien kokemusten pohjalta. Millaisia mahdollisuuksia ja toisaalta haasteita koulujen globaalikasvatukseen sisältyy? Miten opettaa kestävän kehityksen kysymyksiä eettisen pedagogiikan periaatteita noudattaen?Työpaja on tarkoitettu yläkoulun ja lukion aineopettajille ja se on kansainvälistä projektia, jota toteutetaan Suomen lisäksi Englannissa ja Ruotsissa. Projektia rahoittaa British Academy. Osallistujat voivat hakea korvausta osallistumisesta aiheutuviin sijaiskuluihin.Kouluttajina toimivat tutkijat Karen Pashby, FT (Manchester Metropolitan University) ja Louise Sund, FT (Malardalen University, Sweden). Suomessa työpaja järjestetään yhteistyössä Kepan koordinoiman kansalaisjärjestöjen globaalikasvatusverkoston kanssa. Työpaja on englanninkielinen.Ilmoittautumiset 15.5. mennessä: Sanna Rekola, sanna.rekola at kepa.fi<mailto:sanna.rekola at kepa.fi> / 050 317 6697Työpaja pähkinänkuoressa:

 *  Työpaja järjestetään maanantaina 21.5. klo 10-15. Työpajan osallistujille tarjotaan lounas.
 *  Mukaan mahtuu kymmenen opettajaa.
 *  Työpaja on tarkoitettu yläkoulun ja lukion aineopettajille.
 *  Koulutukseen osallistujat voivat hakea korvausta osallistumisesta aiheutuviin sijaiskuluihin.
 *  Työpajan osallistujia pyydetään tuomaan mukanaan kokemuksen tai tarinan jaettavaksi (esim. kertomus opetustilanteesta, aktiviteetista tai muusta hyväksi havaitusta metodista).
 *  Osallistujat jakavat opetuskokemuksiaan ja -metodejaan globaalikasvatukseen liittyen ja saavat vertaispalautetta opettajilta ja tutkijoilta.
 *  Työpajassa tarkastellaan ja kehitetään tutkijoiden luomaa pedagogista työkalua yhdessä opettajakollegoiden kanssa.
 *  Työpaja tarjoaa mahdollisuuden myös kehittää kansainvälisesti opettajien yhteisökäytäntöjä, mukaan lukien verkkosivua, jolla projektin valmis opetustyökalu julkaistaan.

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20180413/71faa5b1/attachment.htm>