[kehitysmaaliike-l] Kutsu: Kestävä ja tasa-arvoinen talous - onko EU:sta tiennäyttäjäksi? pe 2.6.2017

Elina Mikola elina.mikola at kehys.fi
Ke toukokuu 24 14:55:38 EEST 2017


Kestävä ja tasa-arvoinen talous - onko EU:sta tiennäyttäjäksi?

Aika: perjantai 2.6. klo 10–12
Paikka: kokoustila Sugar, Café Köket, Aleksanterinkatu 28, Helsinki


Millainen olisi tasa-arvoinen maailmantalous? Mitä feministinen taloustiede ja -politiikka voivat tuoda kestävän kehityksen toimeenpanoon? Mikä on EU:n talous- ja kauppapolitiikan suhde kestävän kehityksen tavoitteisiin, kuten sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseen?


Tervetuloa avoimeen keskustelutilaisuuteen kuulemaan ja keskustelemaan, kuinka EU:n talous- ja kauppapolitiikkaa voisi uudistaa edistämään kestävää kehitystä ja eriarvoisuuden poistamista. Tarkoituksena on nostaa esiin uusia ja rohkeitakin ajatuksia tasa-arvoisemmasta maailmantaloudesta sekä keinoista sen saavuttamiseksi. Tilaisuus juhlistaa osaltaan Euroopan kestävän kehityksen viikkoa<http://www.esdw.eu/country/finland/>.


Tilaisuudessa kuulemme alustukset SDP:n kansanedustaja ja suuren valiokunnan 2. varapuheenjohtaja Tytti Tuppuraiselta, Helsingin yliopiston dosentti Marjaana Jauholalta ja Feministisen puoleen puheenjohtaja Katju Arolta. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan kommenttipuheenvuorot SYL:n hallituksen kehitysyhteistyövastaava Veera Alahuhdalta sekä Solidaarisuuden toiminnanjohtaja Miia Nuikalta. Puheenvuorojen jälkeen pohdimme yhdessä, millaista olisi sosiaalisesti kestävä ja tasa-arvoinen talous sekä sitä tukeva politiikka.

Seminaarin jälkeen, klo 12–13, jatkamme Kehyksen tuoreen Kestävä kehitys ja globaali talous -julkaisun julkistamistilaisuudella.


Ilmoittaudu mukaan verkkolomakkeella<https://goo.gl/forms/hf72OJsVZZ2eY1GJ2> 30.5. mennessä.


Kestävä ja tasa-arvoinen talous – onko EU:sta tiennäyttäjäksi?<http://kehys.fi/event/kestava-ja-tasa-arvoinen-talous-onko-eusta-tiennayttajaksi> -tilaisuus on osa Kehyksen toteuttamaa ja ulkoasiainministeriön tukemaa Eurooppatiedotus-hanketta ”EU ja globaali kestävyysvaje: Agenda 2030:n haasteet EU:n talous- ja kauppapolitiikalle”.Ystävällisin terveisin,


Elina Mikola

Vaikuttamistyön koordinaattori (Kestävä ja vihreä talous)
Advocacy Officer (Green and Sustainable Economy)

Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys ry
The Finnish NGDO Platform to the EU Kehys
Siltasaarenkatu 4 (7th floor)
00530 Helsinki, FINLAND
tel: +358 046 851 5974
elina.mikola at kehys.fi
www.kehys.fi

Seuraa Twitterissa: https://twitter.com/Kehys_
Tykkää Facebookissa: http://www.facebook.com/Kehysry-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20170524/fa1cfced/attachment.htm>