[kehitysmaaliike-l] Hakuilmoitus: kansalaisjärjestöjen edustaja YK:n yleiskokoukseen

Eeva Reittilä eeva.reittila at ykliitto.fi
Mon toukokuu 8 15:32:19 EEST 2017


Haemme nyt yhdeksättä kertaa kansalaisjärjestöjen yhteistä edustajaa YK:n yleiskokousdelegaatioon. Kansalaisjärjestöjen edustaja osallistuu syksyllä (loka-marraskuussa, tbc) New Yorkiin ja Washingtoniin tehtävään poliittisten puolueiden edustajien matkaan, jonka yhteydessä on mahdollista osallistua myös yleiskokouksen komiteatyöskentelyyn. Yleiskokousosallistuminen tarjoaa erinomaisen tilaisuuden YK:n toimintaan perehtymiseen.

Kansalaisjärjestöedustajasta ja poliittisten puolueiden edustajista koostuva ryhmä osallistuu YK:n yleiskokoukseen New Yorkissa. Noin kahden viikon mittaiseen (tbc) matkaan sisältyy perinteisesti vierailu myös Washingtoniin, jossa tarkoituksena on perehtyä Yhdysvaltain politiikkaan sekä vierailla kansainvälisissä järjestöissä.

Osallistuja valitaan rotaatioperiaatteella YK:n eri toimisektoreilta: rauha ja turvallisuus, taloudellinen ja sosiaalinen kehitys, ihmisoikeudet, humanitaarinen toiminta, kansainvälinen oikeus sekä hallinto ja YK-reformit.

Edustajalta edellytetään:

 *  hyvää järjestökentän tuntemusta
 *  yhteistyökykyä muun järjestökentän kanssa sekä kokoukseen valmistautumisen että palautteen antamisen merkeissä. Edustajan odotetaan olevan myös laajemman järjestökentän käytettävissä syksyn kuluessa kokoukseen liittyvissä asioissa
 *  vahvaa osaamista vähintään yhdeltä temaattiselta alueelta
 *  hyvää esiintymis- ja viestintätaitoa sekä riittävää kielitaitoa
 *  valmiutta perehtyä ajankohtaisiin YK-kysymyksiin.

Vapaamuotoiset hakemukset tulee toimittaa Suomen YK-liittoon 21.5.2017 mennessä osoitteeseen toimisto(a)ykliitto.fi. Hakemukseen on hyvä liittää taustayhteisön suosituskirje. Valintapäätös pyritään tekemään toukokuun loppuun mennessä.

Lisätiedot ja tiedustelut: YK-liiton toiminnanjohtaja Helena Laukko; helena.laukko(at)ykliitto.fi, puh. +358 44 781 0303.
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20170508/e7e30763/attachment.htm>