[kehitysmaaliike-l] Avustuksia haettavissa

Sanna Rekola Sanna.Rekola at kepa.fi
Ke Tammi 4 16:03:48 EET 2017


Kordelinin säätiön apurahahaku 2017 suurille kulttuurihankkeille
Hakuaika: 01.01.2017 - 31.01.2017

http://kordelin.fi/

Alfred Kordelin säätiö alkaa vuonna 2017 myöntää uudenlaista, suuriin kulttuurihankkeisiin tarkoitettua apurahaa. Sitä voivat hakea työryhmät, rekisteröidyt yhdistykset, julkiset taidelaitokset ja yritykset, halutessaan yhdessä.Alfred Kordelinin (1868-1917) alkuperäinen ajatus oli, jonka pohjalta säätiökin sittemmin syntyi, että "suomalaiskansalliselle kulttuurityölle on suotava tukea sen sisälliseksi voimistumiseksi ja syventämiseksi tai suomalaisuuden edustamiseksi muiden kansojen piirissä"."Tuemme toimijoita, jotka tarjoavat ajankohtaisia, oivaltavia ratkaisuja suomalaisen kulttuurin sisälliseen voimistumiseen. Rahoitamme valtakunnallisesti merkittäviä, monialaisia hankkeita, joissa tehty työ säteilee laajalle. Haluamme, että hakijat itse pohtivat mitä kulttuurin sisällinen voimistuminen tänä päivänä tarkoittaa", toteaa Alfred Kordelinin säätiön asiamies Erik Båsk. "Kordelinin ajatuksen mukaisesti hankkeeseen voi myös sisältyä kansainvälinen ulottuvuus, hän jatkaa".Suuri kulttuurihanke voi olla yksi- tai monivuotinen, ja suuruudeltaan yhdelle vuodelle myönnetty apuraha voi asettua noin 100 000 - 200 000 euron välille. Säätiö voi, erillisestä hakemuksesta, tukea hanketta enintään kolme vuotta. Apurahaa eivät voi hakea yksityishenkilöt.Apurahoja myönnetään vuosittain yhdestä viiteen kappaletta. Hakuaika on 1.-31.1.2017. Päätökset tekee säätiön hallitus maaliskuussa 2017.


Lisätietoa apurahasta<http://kordelin.fi/suuret-kulttuurihankkeet-apurahahaku-2017/>


Helsingin kulttuurikeskuksen avustukset

Jatkuva haku

http://www.hel.fi/www/kulke/fi/palvelut/avustukset

Helsingin kulttuurikeskus jakaa vuosittain noin 17 miljoonaa euroa avustuksina ja apurahoina. Helsingin Kulttuurikeskuksen jatkuvan haun avustukset ovat:
* Kaupunkikulttuuriavustukset<http://www.hel.fi/www/kulke/fi/palvelut/avustukset/kaupunkikulttuuriavustukset>
* Kehittämisavustukset<http://www.hel.fi/www/kulke/fi/palvelut/avustukset/kehittamisavustukset>
* Kohdeavustukset<http://www.hel.fi/www/kulke/fi/palvelut/avustukset/kohdeavustukset>Lisätietoa ja hakuohjeet<http://www.hel.fi/www/kulke/fi/palvelut/avustukset/>


Jane ja Aatos Erkon säätiö

Jatkuva haku

http://www.jaes.fi

Jane ja Aatos Erkon säätiö on perustettu vuonna 2002 tukemaan korkeatasoista, kansainvälistä tutkimusta sekä taidetta ja kulttuuria. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö myöntää avustuksia ja apurahoja. Haku on jatkuva.Lisätietoa apurahasta<http://www.jaes.fi/avustusten-haku/>


OPSTART

Jatkuva haku

https://opstart.nordiskkulturfond.org/fi/

OPSTART tukee taide- ja kulttuuriprojektin ensimmäistä idean kehittely- ja verkostoitumisvaihetta.
Hakemuksen tekeminen on yksinkertaista, eikä haulle ole määrätty yhtä takarajaa. Rahasto antaa päätöksen kahden viikon kuluessa hakemuksen vastaanottamisesta. Muita rahoittajia ei tarvita.

Projektissa on oltava osallistujia vähintään kahdesta Pohjoismaasta, ja tavoitteena on oltava yhteistyön laajentaminen useamman Pohjoismaan välille. Suurin haettava tukisumma on 25.000 tanskan kruunua (noin 3 400 euroa). Grönlannissa asuville hakijoille enimmäissumma on 35 000 Tanskan kruunua.

Lisätietoa apurahasta<https://opstart.nordiskkulturfond.org/fi/>


Vinkit välitti,
Sanna Rekola
Globaalikasvatuksen asiantuntija

Kepa ry
Elimäenkatu 25-27 (5. krs.), 00510 Helsinki
Tel. +358 50 317 6697
Email. sanna.rekola at kepa.fi<mailto:sanna.rekola at kepa.fi>
www.kepa.fi / www.globaalikasvatus.fi<http://www.globaalikasvatus.fi/>

Kepa is an NGO platform and an expert organisation working with global development issues.

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20170104/47a06265/attachment.htm>