[kehitysmaaliike-l] KUTSU: Ovatko EU:n ilmasto- ja kauppapolitiikka törmäyskurssilla? Seminaari 17.1.2017

Elina Mikola elina.mikola at kehys.fi
Ke Tammi 4 10:47:20 EET 2017


Tervetuloa Kehyksen ja Suomen TTIP-verkoston järjestämään seminaarin, jossa tarkastellaan EU:n kauppapoliittisten sopimusten ja kansainvälisten ilmastotavoitteiden johdonmukaisuutta.Seminaari: Ovatko EU:n kauppa- ja ilmastopolitiikka törmäyskurssilla?Aika ja paikka: tiistai 17. tammikuuta, klo 16:30 - 18:30, Annantalon auditorio, Annankatu 30, HelsinkiErityisesti TTIP- ja CETA-vapaakauppasopimukset ovat herättäneet keskustelua EU:n kauppapolitiikan ja ilmastotavoitteiden johdonmukaisuudesta, sillä kauppasopimusten pelätään muodostavan esteitä kunnianhimoiselle  kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiselle. Toisaalta on esitetty, että riittävän tiukoilla ympäristöehdoilla kauppasopimuksista voisi kehittää myös työkaluja ilmastotavoitteiden edistämiseksi.

Kehyksen ja TTIP-verkoston järjestämässä seminaarissa keskustellaan siitä, ovatko EU:n kauppasopimukset ja ilmastositoumukset törmäyskurssilla ja millä tavoin EU:n  kauppapolitiikan johdonmukaisuutta suhteessa ilmastotavoitteisiin voisi parantaa.Puhujina tietokirjailija ja ilmastoasiantuntija Risto Isomäki, Lucile Falgueyrac  vapaakauppasopimuksia seuraavasta Seattle to Brussels -verkostosta sekä Malena Sell ulkoasiainministeriön kauppapolitiikan yksiköstä.

Lisäksi kuulemme kommenttipuheenvuorot Henri Purjeelta (TTIP-verkosto) sekä Marko Ulvilalta (Siemenpuu säätiö)Tervetuloa  kuulemaan ja keskustelemaan kansainvälisten kauppasopimusten ja  ilmastosopimusten suhteesta sekä mahdollisuuksista niiden yhteensovittamiseen. Seminaarin kielinä ovat suomi ja englanti.Ilmoittautumiset verkkolomakkeella: https://goo.gl/forms/ef8Fm8BsZn6e15zw1Tilaisuuden järjestävät Kehitysyhteystyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys sekä Suomen TTIP-verkosto.

Lisätiedot: elina.mikola at kehys.fi tai ttipinfo at riseup.net


--

Elina Mikola
Vaikuttamistyön koordinaattori / Advocacy Officer
Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys ry
The Finnish NGDO Platform to the EU Kehys

Siltasaarenkatu 4 (7th floor)
00530 Helsinki, FINLAND
tel: +358 046 851 5974
elina.mikola at kehys.fi
www.kehys.fi

Seuraa Twitterissa: https://twitter.com/Kehys_
Tykkää Facebookissa: http://www.facebook.com/Kehysry

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20170104/ca0cc9fa/attachment.htm>