[kehitysmaaliike-l] Kepa talks: Oikeudenmukaisen maailman puolesta Maailma kylässä -festivaalilla 28.-29.5.

Sanna Autere sanna.autere at kepa.fi
Pe toukokuu 27 14:29:37 EEST 2016


Hei,

Kepa tuo Maailma kylässä -festivaalille kiinnostavimmat keskustelut globaalista oikeudenmukaisuudesta. Tule kuulolle ja osallistu keskusteluun!

Kepan järjestämä Maailma kylässä -festivaali valloittaa Kaisaniemen ja Rautatientorin Helsingissä lauantaina ja sunnuntaina 28.-29.5. Katso alta aikataulut ja tarkemmat ohjelmakuvaukset.

Kepan osastolla voit myös keskustella ajankohtaisista kehitysteemoista asiantuntijoiden kanssa. Juttutuokiot ovat mainio tilaisuus saada uusia näkökulmia maailmaan ja kysyä lisää. Tule Kepan pisteelle juttelemaan ilmastonmuutoksesta, verovälttelystä ja kestävästä kehityksestä.

Osallistu festivaalin aikana keskusteluun Twitterissä tunnisteella #kepatalks ja olet mukana huikeiden palkintojen kuten Maailman Kuvalehden vuosikerran arvonnassa. Voittajiin otetaan yhteyttä festivaalin jälkeisellä viikolla.

Nähdään festareilla!

#kepatalks-ohjelma osoitteessa www.kepa.fi/kepatalks

Koko festivaalin ohjelma: www.maailmakylassa.fi/ohjelma

---
Kepa talks: Energia ja talous -päättäjäpaneeli

La 28.5.2016 14.45–15.45 Mekong-lava

Vuosisadan suuri haaste on, miten luoda hyvinvointia kaikille tuhoamatta ilmastoa. Millainen talouspolitiikka rakentaisi oikeudenmukaista ja tasa-arvoista maailmaa? Globaalit haasteet tuntuvat myös Suomessa. Mitä ratkaisuja päättäjillä on?

Puolueiden puheenjohtajat Antti Rinne (sd.), Ville Niinistö (vihr.) ja Sari Essayah (kd.) sekä kansanedustajat Li Andersson (vas.), Aila Paloniemi (kesk.), Saara-Sofia Sirén (kok.) ja Veera Ruoho (ps.) sekä RKP-nuorten puheenjohtaja Ida Schauman keskustelevat kestävää kulutusta ja tuotantoa sekä uudenaikaista energiaa koskevista YK:n kestävän kehityksen tavoitteista. Haastajina Kepan asiantuntijat.

---
Kepa talks: Mitä kuuluu Kambodzaan?

La 28.5.2016 14.00–14.40 Taiga-lava

Kambodza kehittyy valtavaa vauhtia köyhästä kehitysmaasta kohti keskitulon maata, jonka luonnonrikkauksista moni toivoo hyötyvänsä. Talouskasvu ei kuitenkaan takaa kansalaisyhteiskunnan vapautta.

Soeung Saroeun kansalaisjärjestö CCC:stä (Cooperation Committee for Cambodia) kertoo maan viimeaikaisesta kehityksestä ja kansalaisyhteiskunnan haasteista. Rea Konttinen kertoo Abilis-säätiön työstä kaikkein heikoimmassa asemassa olevien vammaisten ihmisten tukemiseksi Kambodzassa. Haastattelijana pitkään alueella työskennellyt Nora Lindström. Ohjelmanumeron kieli on englanti, ei tulkkausta.


---
Kepa talks: Onko yritysyhteistyöstä kestävän kehityksen kirittäjäksi?

La 28.5.2016 14.40–15.20 Taiga-lava

Suomen uusi kehityspoliittinen selonteko kannustaa suomalaisia kansalaisjärjestöjä ja yrityksiä tekemään yhteistyötä kehitysmaissa. Kehitysvaikutusten ja kaupallisen liiketoiminnan yhteen sovittaminen ei kuitenkaan ole saumatonta, ja haasteita riittää vielä.

Aiheesta keskustelevat muun muassa ulkoministeriön kauppa- ja kehityssuurlähettiläs Sinikka Antila, Finnfundin toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi sekä Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala.

---
Kepa talks: Mitä kehitysyhteistyöleikkausten jälkeen?

Su 29.5.2016 13.10–13.50 Mekong-lava

Suomi leikkasi kehitysyhteistyövarojaan rajusti vuoden 2016 alussa. Kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöstä leikkuri vei 43 prosenttia monien suomalaisten vastalauseista huolimatta. Miten leikkaukset vaikuttavat kaikkein köyhimpien ihmisten elämään kehitysmaissa? Mikä loppui ja mitä jää jäljelle?

Leikkausten vaikutuksista kertovat suomalaiset kansalaisjärjestöt Kirkon Ulkomaanapu, Lääkärin Sosiaalinen Vastuu, Plan Suomi, Psykologien Sosiaalinen Vastuu, Solidaarisuus, Suomen Lähetysseura sekä kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa.

---
Kepa talks: Pertti Majanen ja Agenda 2030

Su 29.5.2016 17.10–17.30 Taiga-lava

Kehitysyhteistyön pitkän linjan asiantuntija, suurlähettiläs Pertti Majanen on kehitysjärjestöjen kattojärjestön Kepan puheenjohtaja. Hänellä on takanaan pitkä ura ulkoministeriössä ja hän on toiminut muun muassa Finnfundin johtokunnassa. Ennen jäämistään eläkkeelle ulkoministeriöstä Pertti Majanen toimi YK:n kestävän kehityksen rahoituskomitean rinnakkaispuheenjohtajana.

Viime vuonna YK:n jäsenmaat sopivat uusista, vuosituhattavoiden jälkeisistä kestävän kehityksen tavoitteista vuoteen 2030 asti. Millaisia uuden Agenda 2030:n tavoitteet ovat, ja millä tavalla ne koskettavat Suomea? Mikä on suomalaisen kehitysyhteistyön ja kansalaisjärjestöjen rooli tavoitteiden saavuttamisessa? Pertti Majasta haastattelee Ylen ulkomaantoimittaja ja vuoden journalisti Tom Kankkonen.

---
Juttutuokiot Kepan osastolla Mahdollisuuksien tori-teltan keskellä

Lauantai 28.5.

11.30-12.00 Mitä on oikeudenmukainen ilmastopolitiikka?
Kepan asiantuntija Jonas Biström

13.15-13.45 Kasvunpakosta kestävään talouteen
Kepan asiantuntija Outi Hakkarainen

14.00-14.30 Koko maailman kestävän kehityksen tavoitteet: mitä Suomi tekee?
Kepan asiantuntija Anna-Stiina Lundqvist

16.15-16.45 Mitä Panaman papereiden jälkeen? - Verot ja oikeudenmukaisuus
Kepan asiantuntija Lyydia Kilpi

17.00-17.30 Mitä maksaa kestävä kehitys? - Kehitysyhteistyö muuttuvassa maailmassa
Kepan asiantuntija Niina Mäki

Sunnuntai 29.5.

14.30-15.00 Miksi aktiivinen ja vapaa kansalaisyhteiskunta on tärkeä?
Kepan asiantuntija Auli Starck

---
Ystävällisin terveisin,

Sanna Autere
Viestinnän asiantuntija
Puh: +358 50 317 6721
sanna.autere at kepa.fi<mailto:sanna.autere at kepa.fi>
skype: kepa_sanna_autere

Kepa ry
Elimäenkatu 25-27, 00510 Helsinki
www.kepa.fi<http://www.kepa.fi/>

Kepa on yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntijajärjestö.

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20160527/73acfe3b/attachment.htm>