[kehitysmaaliike-l] Pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden oikeuksiin perehdyttävä Amnestyn verkkokoulutusten sarja jatkuu heinäkuussa- ilmoittaudu mukaan nyt!

Maarit Pihkala maarit.pihkala at amnesty.fi
Ke toukokuu 25 12:22:03 EEST 2016


Olemme saaneet lisäpaikkoja suuren suosion saavuttaneeseen verkkokoulutussarjaan - ilmoittaudu mukaan nyt!

Pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden oikeuksiin perehdyttävä Amnestyn verkkokoulutusten sarja jatkuu heinäkuussa

Maailmassa on tällä hetkellä enemmän pakolaisia kuin koskaan sitten toisen maailmansodan. Hädän alla kotinsa jättämään joutuneet pakenevat sotaa ja levottomuuksia, ihmisoikeusloukkauksia ja vainoa. Pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden oikeudet ovat yksi Amnestyn keskeisimmistä kampanjateemoista, ja syksyllä käynnistyy yhteinen kansainvälinen kampanjamme.

Amnesty järjestää keväällä ja syksyllä verkkokoulutusten sarjan, jossa perehdytään pakolaiskriisin syihin ja taustoihin ja pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden oikeuksiin. Seuraava kaikille avoin koulutus järjestetään ke 6.7. klo 16-17 koulutuksen teemana on pakolaisten turvalliset ja lailliset reitit.

Amnestyn suomen osaston ihmisoikeuskasvatuksen asiantuntija Maarit Pihkala kutsuu kaikkia teemasta kiinnostuneita osallistumaan koulutuksiin: "Webinaarisarja on maksuton ja tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Jos kaipaat ajankohtaista tietoa maailman pakolaistilanteesta ihmisoikeusnäkökulmasta katsottuna, lämpimästi tervetuloa mukaan!" Koulutukset toteutetaan verkossa, Amnestyn Adobe Connect -verkkoluokassa, joten osallistuminen onnistuu vaikka omalta kotisohvalta. Osallistumiseen tarvitset vain tietokoneen ja nettiyhteyden.

Ilmoittaudu koulutuksiin linkistä löytyvällä lomakkeella. Ilmoittautumisen yhteydessä saat linkin koulutustilaan ja tarkemmat ohjeet webinaariin osallistumisesta.
https://www.amnesty.fi/pakolaiskampanjan-koulutukset/
Koulutusten teemat ja ajankohdat

6.7. Pakolaisten turvalliset ja lailliset reitit klo 16-17

Mitä vaihtoehtoja pakolaisilla on turvattomille matkoille?  Kuinka paljon ihmisiä on sijoitettuna pakolaisleireille ja millaista elämä leireillä on?  Mitä tarkoittaa pakolaisten uudelleen sijoittaminen? Mikä on kiintiöpakolaisjärjestelmä ja miten se toimii?

1.9. Turvapaikkamenettely klo 17-18.30

Oikeus hakea turvapaikkaa on ihmisoikeus. Miten turvapaikan hakeminen käytännössä tapahtuu ja minkälainen on turvapaikkamenettely? Mitkä ihmisoikeudet ovat keskeisiä turvapaikkamenettelyssä? Ketkä saavat turvapaikan tai muuta kansainvälistä suojelua? Millaista työtä Amnesty tekee suhteessa turvapaikkaprosessiin?

14.9. Pakolaisten perheenyhdistäminen klo 17-18

Kansainvälisessä oikeudessa perhe on yksikkö, jolle suodaan tiettyjä oikeuksia ja jonka yhtenäisyyttä pyritään tukemaan. Millaisia oikeuksia pakolaisilla on perhe-elämään? Miten oikeudet toteutuvat perheenyhdistämisessä?

29.9. Maastapoistaminen ja säilöön ottaminen klo 17-18

Mitä tarkoittaa maastapoistaminen vs. vapaaehtoinen paluu? Keitä ihmisiä Suomesta poistetaan ja millaisissa tilanteissa? Millaisia sopimuksia valtiot sopivat keskenään ihmisten palauttamisesta?  Millaisia ihmisoikeusnäkökulmia palautuksissa tulee huomioida?

Säilöönoton yhteydessä ihminen menettää vapautensa. Mitä säilöönotto tarkoittaa ja koska sitä käytetään? Kuinka yleistä se on ja miksi myös lapsia ja lapsiperheitä otetaan säilöön? Millaisia vaihtoehtoja säilöönotolle on olemassa? Mikä on Amnestyn kanta säilöönottoon ja miten olemme teemasta kampanjoineet ja saavuttaneet viime vuosina?

Keväällä 2016 jo pidetyt koulutukset:

19.4. Pakolaisuuden moninaiset syyt klo 17-18 (koulutuksesta on mahdollisuus saada tallenne)

Pakolainen, siirtolainen, turvapaikanhakija, mitä nämä kaikki käsitteet tarkoittavatkaan? Miksi ihmiset lähtevät hakemaan turvaa, kuinka paljon heitä on ja mistä maista he ovat lähteneet? Millaisia ihmisoikeusloukkauksia pakolaiset joutuvat matkoillaan kohtaamaan?  Miten Amnesty toimii estääkseen niiden tapahtumista?

19.5. Rajavalvonta ja ihmisoikeudet klo 17-18 (koulutuksesta on mahdollisuus saada tallenne)

Pakolaiset joutuvat ylittämään pakomatkansa aikana useiden maiden rajoja. Mitä rajavalvonnassa tapahtuu? Millaisia ihmisoikeuksia pakolaisilla rajavalvonnassa ja millaisia ihmisoikeusloukkauksia maiden rajoilla tapahtuu? Millaisia vaatimuksia Amnestylla on liittyen rajavalvontaan ja ihmisoikeuksien toteutumiseen?Lisätietoja: koulutus at amnesty.fi<mailto:koulutus at amnesty.fi>

Ihmisoikeuskasvatuksen asiantuntija
Human rights education adviser

Maarit Pihkala
Amnesty International Suomen osasto
Hietaniemenkatu 7a
00100 Helsinki

maarit.pihkala at amnesty.fi<mailto:maarit.pihkala at amnesty.fi>
p. 050 357 9838

www.amnesty.fi/tyomme/ihmisoikeuskasvatus/<http://www.amnesty.fi/tyomme/ihmisoikeuskasvatus/>
www.amnesty.org/en/human-rights-education<http://www.amnesty.org/en/human-rights-education>
www.ihmisoikeudet.net<http://www.ihmisoikeudet.net>Ihmisoikeuskasvatuksen asiantuntija
Human rights education adviser

Maarit Pihkala
Amnesty International Suomen osasto
Hietaniemenkatu 7a
00100 Helsinki

maarit.pihkala at amnesty.fi<mailto:maarit.pihkala at amnesty.fi>
p. 050 357 9838

www.amnesty.fi/tyomme/ihmisoikeuskasvatus/<http://www.amnesty.fi/tyomme/ihmisoikeuskasvatus/>
www.amnesty.org/en/human-rights-education<http://www.amnesty.org/en/human-rights-education>
www.ihmisoikeudet.net<http://www.ihmisoikeudet.net>

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20160525/47698948/attachment.htm>