[kehitysmaaliike-l] UM:n hanke- ja VGK-tukia haettu aktiivisesti

Auli Starck auli.starck at kepa.fi
Mon Kesä 20 08:26:31 EEST 2016


Hyvät järjestöt,

Ulkoministeriö on julkaissut ensimmäiset tiedot hanke- ja VGK-tukien hakemuksista. Hanketukea haettiin yhteensä 169 hankkeelle (mukana 3 kuntien hanketta) ja VGK-tukea 58 hankkeelle. Vuosi sitten hanketukea haettiin 140 hankkeelle - hakukierros kuitenkin keskeytettiin kehitysyhteistyömäärärahojen leikkausten takia. VGK-tukikierros peruttiin kokonaan viime vuonna.

Myönnettävien tukien kokonaissummaa UM ei ole paljastanut, mutta leikkaukset näkyvät varmasti näidenkin tukimuotojen kohdalla. Päätökset ovat odotettavissa vuoden lopussa.


UM:n uutinen kokonaisuudessaan:

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=348031&nodeid=49362&contentlan=1&culture=fi-FI
Uutiset, 17.6.2016
Kansalaisyhteiskunta hakenut innokkaasti tukea  kehitysyhteistyö- sekä viestintä- ja globaalikasvatushankkeille
Keväällä järjestettyjen hakukierrosten tuloksena ulkoministeriö on vastaanottanut yhteensä 169 kehitysyhteistyöhankehakemusta sekä 58 viestintä- ja globaalikasvatushankehakemusta. Päätökset valmistuvat näillä näkymin vuoden loppuun mennessä.
Kansalaisjärjestöjen ja kuntien kehitysyhteistyöhankkeiden hakukierros vuosille 2017-20 päättyi 13.5.2016. Määräaikaan mennessä ulkoministeriön kansalaisyhteiskuntayksikkö vastaanotti yhteensä 169 hakemusta, joista uusia hakemuksia oli 99 ja jatkohankehakemuksia 70. Kansalaisjärjestöiltä saatiin 166 hakemusta ja kunnilta kolme. Täysin uusia hakijoita oli noin tusinan verran - valtaosa hakijoista on ennenkin hakenut hanketukea ulkoministeriöstä.
Eniten hakemuksia kohdistuu Somaliaan, yhteensä 21 kappaletta. Suurin osa Somaliaan hakevista toimijoista joko edustaa Suomessa asuvaa Somalia-diasporaa tai hyödyntää hankkeissaan diasporan asiantuntemusta maan tilanteesta. Toiseksi eniten hakemuksia tuli Tansaniaan, 17 kappaletta, ja kolmanneksi eniten Intiaan, 15 hakemusta. Myös Nepaliin ja Keniaan tuli molempiin noin tusinan verran hakemuksia.
Hankehakemukset keskittyvät paljolti opetus- ja terveysaloille, mutta myös ympäristö, maaseudun kehittäminen ja sanitaatio ovat suosittuja toimialoja. Suuri osa hankkeista pyrkii määrätietoisesti vahvistamaan kohdemaan kansalaisyhteiskuntaa ja ihmisoikeuksia, mukaan lukien sukupuolten välistä tasa-arvoa. Yhteensä tukea haettiin 56,6 miljoonaa euroa 1-4-vuotisille hankkeille.
Viestintä- ja globaalikasvatustuen (VGK) hakukierros vuosille 2017-2018 päättyi 8.6.2016. Määräaikaan mennessä ministeriö vastaanotti 58 hankehakemusta, joista enemmistö tuli aikaisemminkin VGK-tukea saaneilta järjestöiltä. Yhteensä tukea haettiin 4,6 miljoonaa euroa 1-2-vuotisille, Suomessa toteutettaville viestinnällisille ja kasvatuksellisille hankkeille.
Hakemuksia käsitellään ulkoministeriössä seuraavan puolen vuoden ajan, ja päätökset ovat tämänhetkisen tiedon mukaan odotettavissa ennen vuoden vaihdetta.

Ystävällisin terveisin,
Auli

Auli Starck
Asiantuntija, kansalaisyhteiskunta ja edunvalvonta
Tel  + 358 50 317 6715
auli.starck at kepa.fi
@AuliStarck
skype: kepa_auli_starck

Kepa ry
Elimäenkatu 25-27, 5.krs
00510 Helsinki, Finland
http://www.kepa.fi

Kepa on yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntijajärjestö
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20160620/49bf1065/attachment.htm>