[kehitysmaaliike-l] Siirtolaisaiheinen Closed Sea -dokumentti 9.10. Eurooppasalissa

Kamomilla Ilmonen kamomilla.ilmonen at kehys.fi
To Syys 24 16:08:04 EEST 2015


Siirtolaisaiheinen Closed Sea -dokumentti 9.10.

Vuosi 2015 on eurooppalainen kehitysyhteistyön teemavuosi. Teemavuoden kunniaksi Eurooppasalissa on luvassa elokuvia ja keskustelua kehityksestä ja kehitysyhteistyöstä 9.-10.10.

Kehitysyhteistyön eurooppalainen teemavuosi yhteistyössä Kehys ry:n siirtolaisuus- ja kehitystyöryhmän sekä Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestö IOM:n kanssa esittää siirtolaisaiheisen elokuvan Closed Sea -suljettu meri. Elokuvassa on suomenkielinen tekstitys.

Elokuvan jälkeen keskustellaan siirtolaisuudesta. Ääneen pääsevät muun muassa Habiba Ali, joka on nuori espoolainen yhteiskunnallinen vaikuttaja ja Mirkka Henttonen, joka työskentelee IOM:llä projektikoordinaattorina terveydenhuollon kehitystä Somaliassa tukevassa hankkeessa. Lopuksi keskustelua jatketaan rennommin kahvittelun lomassa.

Tilaisuus järjestetään perjantaina 9.10. klo 13-15 Eurooppasalissa (Malminkatu 16, 00100 Helsinki).

Elokuvaan toivotaan ilmoittautumista ennakkoon: eurooppasali.helsinki at gmail.com<mailto:eurooppasali.helsinki at gmail.com>. Saliin mahtuu 100 ensimmäistä ilmoittautunutta, joten myös opiskelijaryhmät sopivat erinomaisesti mukaan!

Näytös on maksuton ja avoin kaikille.
Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja: https://europa.eu/eyd2015/fi/finnish-ngdo-platform-eu-kehys/events/closedsea
Koko ohjelma löytyy ensi viikolla Eurooppasalin nettisivuilta: http://ec.europa.eu/finland/service/tapahtumat_fi

Closed Sea -suljettu meri
Closed Sea kuvaa Libyan sotaa vuonna 2011 pakenevia pakolaisia ja siirtolaisia, jotka ylittävät Välimeren henkensä kaupalla. Dokumentti seuraa siirtolaisten matkaa huonokuntoisissa veneissä, epäonnistunutta pelastautumisyritystä, pakolaisleirillä vietettyä aikaa ja lopulta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen käsittelyä. Closed Sea kertoo siirtolaisten äänellä dramaattisen tarinan siitä, kuinka ihmisten toiveet murenevat ja tarinat vaipuvat unohduksiin.
Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=06RT_p3TrHU
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20150924/4cde6af0/attachment.htm>