[kehitysmaaliike-l] Kasvunpakosta kestävään talouteen -raportin julkistus tiistaina 22.9. klo 17 Rikhardinkadun kirjastolla

Anna-Stiina Lundqvist Anna-Stiina.Lundqvist at kepa.fi
To Syys 10 11:00:38 EEST 2015


Kasvunpakosta kestävään talouteen -raportin julkistus

tiistaina 22.9. klo 17-19 Rikhardinkadun kirjaston lukusali (Rikhadinkatu 3, Helsinki)

Elämme ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta ratkaisevia aikoja. Tehtävät päätökset ja toimenpiteet vaikuttavat seuraavien sukupolvien elinmahdollisuuksiin. Tavoitteita riittää: Ilmaston lämpeneminen on pysäytettävä. Luonnonvarojen käyttö on rajattava ympäristön kantokyvyn
mukaiseksi. Energiankulutusta on hillittävä ja fossiiliset polttoaineet korvattava uusiutuvalla energialla. Lisääntyvä eriarvoisuus on käännettävä laskuun ja niin valtioiden kuin kansainvälisen yhteisönkin demokratiaa on vahvistettava.

Tähän mennessä poliittinen tahto ei ole riittänyt kääntämään suuntaa kohti aidosti tasa-arvoista ja ekologisesti kestävää taloutta. Suomenkin on mahdollista toimia kansallisesti ja kansainvälisesti huomattavasti nykyistä enemmän.

Kasvunpakosta kestävään talouteen -raportti kutsuu kansalaisia, päättäjiä ja virkamiehiä osallistumaan kestävän talouden talkoisiin. Raportti avaa uuden talouden käsitteitä ja esittää esimerkkejä eri maista.

Aiheesta keskustelemassa
Annukka Berg, tutkija, Suomen Ympäristökeskus Syke
Outi Hakkarainen, kehityspoliittinen asiantuntija, Kepa
Tuuli Hirvilammi, tutkija, Jyväskylän yliopisto

Kahvitarjoilu.

Tervetuloa.

Taustaa puhujista:

Annukka Berg on kestävään kulutukseen ja tuotantoon erikoistunut valtiotieteiden tohtori. Hän tutki väitöskirjassaan Suomen kestävän kulutuksen ja tuotannon KULTU-ohjelmaa ja siihen liittyvää ohjelmatyötä. Sittemmin Annukka Berg on keskittynyt erityisesti kokeilukulttuuriin liittyviin kysymyksiin.

Outi Hakkarainen on tietokirjailija, kehitysmaa-aktivisti ja Meksiko-tutkija. Hän työskentelee Kepassa toimintaympäristön analyysiin keskittyvänä kehityspoliittisena asiantuntijana.

Tuuli Hirvilammi on valtiotieteiden tohtori ja kestävän hyvinvoinnin tutkija. Hänen väitöskirjansa "Kestävän hyvinvoinnin jäljillä - Ekologisten kysymysten integroiminen hyvinvointitutkimukseen" visioi, miten elämäntapamme olisi sovitettavissa maapallon kantokyvyn rajoihin.

Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/623558221080926/

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20150910/7b17cbd7/attachment.htm>