[kehitysmaaliike-l] Opettajat Ilman Rajoja globaalikasvattajat 2015 -palkinto - ehdotukset palkinnonsaajiksi 14.9. mennessä

Sanna Rekola Sanna.Rekola at kepa.fi
Ti Syys 1 09:13:30 EEST 2015


Opettajat Ilman Rajoja globaalikasvattajat 2015 -palkintoOpettajat ilman rajoja -verkosto kutsuu ehdotuksia vuoden 2015 Opettajat ilman rajoja globaalikasvattajat palkinnonsaajiksi. Ehdota opettajaa ja koulua/oppilaitosta 14.9.2015 mennessä. Palkinnot jaetaan 3.10.2015 Maailman opettajien päivän -seminaarissa Helsingissä. Palkinto jaetaan jo kolmannen kerran sekä globaalikasvatuksessa ansioituneelle opettajalle että oppilaitokselle/koululle.Tunnetko opettajan, joka on ansioitunut globaalikasvatuksessa? Tiedätkö oppilaitoksen tai koulun, jossa toimitaan oikeudenmukaisemman, kestävämmän ja ihmisoikeuksia kunnioittavamman maailman puolesta? Ehdota opettajaa ja/tai oppilaitosta vuoden 2015 Opettajat ilman rajoja globaalikasvattajat -palkinnon saajiksi!

Kutsumme ehdotuksia Opettajat ilman rajoja globaalikasvattajat 2015 palkinnon saajiksi 14.9.2015 kello 16.00 mennessä oheisella lomakkeella: https://www.webropolsurveys.com/S/FAAAEB13AA84EE24.parOpettajat ilman rajoja -palkinto jaetaan jo kolmannen kerran sekä globaalikasvatuksessa ansioituneelle opettajalle että oppilaitokselle/koululle Maailman opettajien päivän -seminaarissa 3.10.2015, Helsingissä kello 10-16, Eteläranta 8, 1. krs.Ehdotuksen tulisi täyttää ainakin yksi seuraavista palkinnon kriteereistä.Opettaja on:

- toiminut pitkäjänteisesti globaalikasvattajana,
- osallistunut globaalikasvatuksen pedagogiseen kehittämiseen tai lanseerannut uuden innostavan toimintatavan,
- innostanut ja rohkaissut muita opettajia globaalikasvatukseen ja tarjonnut vertaistukea tai toiminut mentorina,
- tukenut oppilaittaan tai opiskelijoitaan aktiiviseen maailmankansalaisuuteen.Koulu tai oppilaitos on:

- lanseerannut ja kehittänyt kekseliään toimintatavan globaalikasvatukseen,
-painottanut globaalikasvatusta paikallisessa opetussuunnitelmassa ansiokkaasti,
- kehittänyt opettajakunnan osaamista globaalikasvatuksessa ja rohkaissut heitä aiheen pariin,
- tehnyt tuloksellista, vaikuttavaa ja pitkäjänteistä yhteistyötä globaalikasvatuksen parissa toimivan kansalaisjärjestön tai muun toimijan (seurakunnat, kunnat) kanssa tai ollut mukana kehittämässä uutta toimintatapaa,
- tarjonnut oppilaille ja opiskelijoille tilaa toimia aktiivisina maailmkansalaisina ja koko koulu tai oppilaitos on osallistunut aktiivisesti.

Globaalikasvatus on määritelty Maastrichtin sopimuksessa 2002 seuraavasti: "avata ihmisten silmät ja mieli maailman moninaisuuksille sekä kannustaa toimimaan oikeudenmukaisemman, kestävämmän ja ihmisoikeuksia kunnioittavamman maailman puolesta".Ehdotusten perusteella Opettajat ilman rajoja -ohjausryhmä valitsee palkinnonsaajat. Ohjausryhmään kuuluvat Opettajien ammattijärjestö OAJ, Opetushallitus, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Ulkoasianministeriö, Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, Kehys ry, Kepa, Helsingin ja Oulun yliopistot, Kirkkohallitus ja Kirkon Ulkomaanapu. Opettajat ilman rajoja -verkostoa koordinoi Kirkon Ulkomaanapu.Vuoden 2014 Opettajat ilman rajoja globaalikasvatuspalkinnot saivat Ilpoisten koulun opettaja Heli Arosuo Turusta ja Kokkolan ruotsinkielinen lukio. Ensimmäiset globaalikasvatuspalkinnot jaettiin vuonna 2013, jolloin palkinnon saivat opettaja Hanna Niittymäki ja Vesilahden yläaste uraauurtavasta työstä globaalikasvatuksen edistämiseksi.Opettajat ilman rajoja -verkosto tarjoaa opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille mahdollisuuksia käyttää ja kehittää osaamistaan vapaaehtoisjaksoilla kehittyvissä ja konflikteista toipuvissa maissa. Verkosto myös tukee globaalikasvatusta suomalaisissa kouluissa kehittämällä kouluarkeen sopivia työvälineitä, menetelmiä ja uusia materiaaleja (www.opettajatilmanrajoja.fi<http://www.opettajatilmanrajoja.fi>).Lisätietoja Opettajat ilman rajoja -verkosto: Minna Törrönen, minna.torronen at kirkonulkomaanapu.fi tai Inka Hopsu, inka.hopsu at kirkonulkomaanapu.fi<mailto:inka.hopsu at kirkonulkomaanapu.fi>.

* * *
Sanna Rekola
Järjestökoordinaattori / Coordinator for Member Organisations

Kepa ry
Elimäenkatu 25-27 (5. krs.), 00510 Helsinki
Tel. +358 50 317 6697
Email. sanna.rekola at kepa.fi<mailto:sanna.rekola at kepa.fi>
www.kepa.fi / www.globaalikasvatus.fi<http://www.globaalikasvatus.fi/>

Kepa is an NGO platform and an expert organisation working with global development issues.

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20150901/9bea631a/attachment.htm>