[kehitysmaaliike-l] Kolumbian viranomaiset hermostuivat ay-liikkeen nettikampanjasta

Jukka Pääkkönen jukka at sask.fi
Ke Maalis 21 15:45:49 EET 2012


Amigos,

ohessa tiedoksenne uutinen SASKin nettisivuilta.

------------

Kolumbian viranomaiset sulkivat keskiviikkona sähköpostiosoitteita, joihin oli osoitettu eri puolilta maailmaa tuhansia vetoomuksia Kolumbian julkisen sektorin työntekijöiden väkivaltaisen vainon lopettamiseksi. Tapaus on uusin näyttö siitä, että ay-liikkeen kansainväliset sähköpostikampanjat vaikuttavat kohteisiinsa.

Tämänkertaisen kampanjan syynä on Kolumbian kolmanneksi suurimman kaupungin Calin omistamien yritysten työntekijöiden ankara vaino. Heitä on murhattu, ja useat ovat joutuneet maanpakoon pelastaakseen henkensä. Murhauhkaukset ovat tavallisia.

Calin ay-aktiivit ovat kamppailleet vuosia sen puolesta, että vuonna 2004 mielivaltaisesti erotetut 51 työntekijää otettaisiin takaisin töihin kaupungin omistamien yritysten muodostaman Emcalin palvelukseen. Kansainvälinen työjärjestö ILO on kolmasti todennut irtisanomiset epäoikeudenmukaisiksi ja suositellut työsuhteiden palauttamista.

Lokakuussa 2011 kolumbialainen tuomioistuin määräsi Emcalin ottamaan 51 erotettua työntekijää takaisin töihin, mutta Emcali ei ole toteuttanut oikeuden määräystä. Tammikuun lopulla 2012 oikeus määräsi Emcalin pääjohtajan Sabas Ramiro Tafur Reyesin pidätettäväksi oikeuden päätöksen uhmaamisen vuoksi.

Joulukuun alussa 2011 osa mielivaltaisesti irtisanotuista aloitti nälkälakon, jotta Kolumbian hallitus auttaisi erotettujen oikeuksien toteutumisessa. Nälkälakkolaiset joutuivat sairaalahoitoon, mutta kamppailu on jatkunut taukoamatta senkin jälkeen.   

Kolumbian julkisalojen työntekijöiden kamppailua voi tukea osallistumalla alan kansainvälisen ammattiliiton PSI:n ja LabourStartin sähköpostikampanjaan. Katso linkit SASKin sivuilta: www.sask.fi

_______________________________________________________

Jukka Pääkkönen

viestintäpäällikkö - kommunikationschef

Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus - SASK - Fackliga Solidaritetscentralen in Finland

Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki - Fågelviksgatan 1010, 00500 Helsingfors

tel 0207 6998 28 - gsm 040 521 4478

 

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20120321/b21f9792/attachment.htm>