[kehitysmaaliike-l] Vammaisen maahanmuuttajan palveluopas julkaistu 12 eri kielellä

Tiina Oikarinen tiina.oikarinen at tukikeskushilma.fi
Ke Maalis 21 10:43:03 EET 2012


Vammaisen maahanmuuttajan palveluopas julkaistu 12 eri kielellä
Vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus Hilma julkaisee rasismin vastaisen viikon kunniaksi vammaisen maahanmuuttajan palveluoppaan 12 eri kielellä. 

Palveluopas on tarkoitettu vammaisille maahanmuuttajille, heidän läheisilleen sekä heidän kanssaan työtä tekeville tahoille. Opas antaa perustietoa niistä palveluista, oikeuksista, velvollisuuksista ja mahdollisuuksista, jotka tukevat maahanmuuttajataustaisten vammaisten ihmisten itsenäistä ja aktiivista elämää Suomessa.

Tukikeskus Hilman internet-sivuilla julkaistun oppaan kieliversiot ovat: suomi, selkokieli, ruotsi, englanti, arabia, burma, kiina, kurdi (sorani), persia, ranska, somali, thai ja venäjä. Käännökset eri kielille on tehty selkokielisestä versiosta. Sivuilta löytyy myös Vammaisena Suomessa -esite 12 eri kielellä. 

Vammaisen maahanmuuttajan palveluopas
Perustietoa vammaisen maahanmuuttajan palveluista, oikeuksista, velvollisuuksista ja mahdollisuuksista Suomessa. Julkaistu 12 eri kielellä. Ladattavissa (pdf ja doc) Tukikeskus Hilman internet-sivuilta.

Vammaisena Suomessa -esite
Perusesite vammaisen ihmisen oikeuksista ja mahdollisuuksista saada tukea itsenäiseen elämään Suomessa. Julkaistu 12 eri kielellä. Ladattavissa (pdf) Tukikeskus Hilman internet-sivuilta, maksuttomia esitteitä voi myös tilata Hilmasta.

Tukikeskus Hilman väki toivottaa kaikille hyvää rasismin vastaista viikkoa!Lisätietoja:

Tiina Oikarinen
vt. koordinaattori / coordinator
Vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus Hilma / 
Hilma, The support centre for disabled immigrants

Vammaisfoorumi ry / Finnish Disability Forum
Marjaniementie 74, 00930 Helsinki, Finland (PL 30, 00030 IIRIS)
email: tiina.oikarinen at tukikeskushilma.fi
GSM + 358 (0) 50 300 2501
www.tukikeskushilma.fi

***
Vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus Hilma tarjoaa tuki- ja neuvontapalveluita vammaisille maahanmuuttajille ja heidän läheisilleen, kouluttaa ja konsultoi järjestöjä ja viranomaisia sekä tuottaa monikielistä tiedotusmateriaalia vammaisten maahanmuuttajien oikeuksista ja tilanteesta Suomessa. Tukikeskus toimii Raha-automaattiyhdistyksen tuella Vammaisfoorumi ry:n alaisuudessa. Vammaisfoorumi on 28 suomalaisen vammaisjärjestön yhteistyöelin. 
 
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20120321/7488dd91/attachment.htm>