[kehitysmaaliike-l] Tapahtuma: Suomi - vesiporhojen maa 22.3.

Heikkinen Jussi (Valonia) jussi.o.heikkinen at valonia.fi
Pe Maalis 16 10:40:39 EET 2012


Suomi -vesiporhojen maa?

Suomi - Vesiporhojen maa -tapahtuma järjestetään YK:n maailman vesipäivänä, torstaina 22.3. klo 11-15 Yliopistonkadulla, Turussa. Iltatapahtuma on Valoniassa klo 18-20.30. Tempauksella nostetaan esiin mm. vesioikeudenmukaisuus ja kehitysmaiden sanitaatio.

Päivätapahtuma Turun Yliopistonkadulla
Päivätapahtuman näkyvin kohde on paikalla oleva huussi, jolla tuodaan esille sanitaation ongelmat maailmalla. Huussissa voi käydä tunnustamassa pahimmat vesiin liittyvät syntinsä. Piilovesivisassa ihmetellään ruoka-tarvikkeiden sisältämää piilovettä ja heitellään vesi-ilmapalloja. Teltassa jaetaan neuvoja mm. kuluttajien vesijalanjäljen pienentämiseen. Huomion kohteena ovat myös vesihuollon parantamistoimet kehitysmaissa sekä haja-asutusalueiden jätevesiasiat.

Iltatilaisuudessa Valoniassa luentoja, näyttely ja afrikkalaista ruokaa
Iltatilaisuuden teemana on suomalainen vesiosaaminen ja vesijalanjälki. Tilaisuudessa puhuvat mm. professori Esa Stenberg Turun kauppakorkeakoulusta sekä Olli-Pekka Haavisto Maan ystävistä. Afrikkalaista ruokaa nauttiessa voi katsoa palkittua FLOW-dokumenttia, joka käsittelee veden omistajuusteemaa. Myös Valonian Puhdasta vettä kansalle ja kaloille -näyttely on auki illan ajan.

Tapahtuma on osa Suomen luonnonsuojeluliiton organisoimaa Vesivuosi 2012 -teemaa ja se järjestetään yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun ja Turun luonnonsuojeluyhdistyksen kanssa. Tapahtumiin on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtumien taustat
Puhdas vesi on ihmisoikeus ja vesistöt ovat osa suomalaista sielunmaisemaa. Mökin saunasta veteen pulahtaessaan tai puhdasta vettä käyttäessään suomalainen ei useinkaan tule miettineeksi, miten suuresta rikkaudesta nauttii tai kuinka paljon vettä eri tuotteiden valmistamiseen kuluu. Nelihenkisen suomalaisen perheen vuodessa syömän naudanlihan tuottamiseen kuluu enemmän vettä kuin Impivaaran uuden uimahallin 50 metrin altaan täyttämiseen. Vesiporhot suomalaiset käyttävät usein kuivuudesta kärsivien alueiden vettä ostaessaan erilaisia tuotteita vaatteista hedelmiin.

Lisätietoja:
Jussi Heikkinen, projektisuunnittelija
jussi.o.heikkinen at valonia.fi
p. 044 907 5990
VALONIA - Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus

www.valonia.fi/vesi<http://www.valonia.fi/vesi>, www.minwa.info/fi<http://www.minwa.info/fi>
Valonia Facebookissa: http://www.facebook.com/pages/VALONIA/118610942333

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20120316/d62c4b3f/attachment.htm>