[kehitysmaaliike-l] Zimbabwelaista huipputaidetta Sanomatalossa nyt

UFF Info info at uff.fi
To Marras 30 09:37:47 EET 2008


Master Sculptors of Zimbabwe - Zimbabwen mestarilliset kuvanveistäjät

Näyttely Sanomatalon Mediatorilla, Töölönlahdenk. 2, 00100 Helsinki 
28.10. - 8.11. 2008

Näyttely on avoinna päivittäin kello 11-19. 

Sanomatalon Mediatorilla on esillä Friends Forever -taiteilijaryhmän modernia zimbabwelaista kuvanveistotaidetta 28.10. - 8.11. UFF on tukenut näyttelyn toteutumista osana UFF:n kansainvälisyyskasvatusta. 

Näytteillä on yli 150 veistosta, joiden tekijät ovat kansainvälisesti arvostettuja zimbabwelaisia taiteilijoita. Teokset on työstetty värikkäistä ja arvokkaista zimbabwelaisista kivilajeista.

Moderni zimbabwelainen kuvanveistotaide on maailmanlaajuisesti tunnettu ja merkittävä taidemuoto. Se kuvaa ihmisyyttä modernein keinoin ja ammentaa voimansa, muotonsa ja aihepiirinsä alueen bantu-kulttuureista, lähinnä shona-perinteestä. Monet kansainväliset taidekriitikot pitävät tätä taidetta nykyisin jopa mustan Afrikan tärkeimpänä ja arvostetuimpana taidemuotona.

Näyttelyn taiteilijat: 
Fanizani Akuda, Colleen Madamombe, Mike Munyaradzi, Lawrence Mukomberanwa, Edward Chiwawa, Square Chikwanda, Godfrey Kututwa, Taguma Mukomberanwa, Netsai Mukomberanwa, Ennica Mukomberanwa, Enos Gunja, Ephraim Chaurika, Sylvester Mubayi, Shephard Mazikatire, Wonder Luke, Fungayi Mwarowa, Arthur Fata, Brian Nyanhongo, Marian Nyanhongo

Kaikki teokset ovat myytävänä. Näyttelyn järjestää Friends Forever -organisaatio. Taiteilija saa kustakin teoksesta ennakkomaksun. Teokset viedään Friends Foreverin organisaation toimesta näyttelyihin ja myydään. Osa tuotosta käytetään kulujen kattamiseen ja osa säästetään tulevia näyttelyitä varten. Loppusummasta puolet jaetaan taiteilijoiden kesken ja puolet käytetään taiteilijoiden ja heidän perheidensä terveydenhuoltoon. Tällä tavoin Friends Forever saa pääomaa tulevia näyttelyitä varten ja taiteilija ansaitsee elantonsa ja voi jatkaa työtään.


Lisätietoja:

Birgit Nevala
viestinnän ja kehitysyhteistyön päällikkö
puh. 09 - 2764 7641
birgit.nevala[at]uff.fi-------------------------------------------
U-landshjälp från Folk till Folk i Finland rf
Järvihaantie 12
01800 Klaukkala

09-2764 7644
info[a]uff.fi
www.uff.fi

Auttamisen iloa!
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20081030/2fd19891/attachment.htm 


More information about the kehitysmaaliike-l mailing list