[kehitysmaaliike-l] Kehitysmaayhdistys Pääskyt ry etsii kummeja

Marianne Leimio info at paaskyt.fi
To Syys 13 12:25:19 EEST 2007


13.9.2007    Lehdistötiedote    JULKAISUVAPAA
HETI 

KEHITYSMAAYHDISTYS PÄÄSKYT RY ALOITTI KUMMITOIMINNAN PERUSSA

 

Kehitysmaayhdistys Pääskyt ry on aloittanut kummien etsimisen perulaisen Cuna Nazareth -säätiön päiväkodeille kestävän ja säännöllisen tukemisen. Cuna Nazareth, jonka kolmessa päiväkodissa hoidetaan Liman köyhimpiä lapsia, on Pääskyjen vanhin yhteistyökumppani. 

 

Fundación Cuna Nazareth on 1960-luvulla Perun Emmauksen aloitteesta syntynyt kansalaisjärjestö. Sen tavoitteena on köyhyyden ja syrjäytymisen kierteen katkaiseminen, sosiaalisten oikeuksien takaaminen sekä tasa-arvon edistäminen. 

 

Paremman tulevaisuuden avaimet

Perun köyhimmissä perheissä joka kolmas lapsi kärsii jatkuvasta aliravitsemuksesta. Vanhempien käydessä töissä lapset, jotka ovat vielä aivan liian pieniä huolehtimaan itsestään, joutuvat viettämään pitkiä aikoja yksin kotona. Lapsi, joka on väsynyt, sairas tai saa liian vähän huolenpitoa, ei jaksa keskittyä uuden oppimiseen ja joutuu siksi helposti köyhyyden kierteeseen.

 

Cuna Nazareth tarjoaa päivähoitoa näiden köyhien perheiden lapsille. Päiväkodit tarjoavat lapsille ruuan ja virikkeellisen toiminnan lisäksi lääkärin, psykologin, sosiaalityöntekijän ja puheterapeutin palveluja. Vanhemmat saavat neuvoja perheen ongelmatilanteisiin, sekä tietoa terveydenhuollosta. Vanhemmat sitoutuvat toimintaan maksamalla lastensa hoidosta muutaman euron vuodessa ja osallistumalla yhteisiin ylläpitotalkoisiin. 

 

Päiväkodin kummiksi voi ryhtyä joko yksin tai ryhmässä. Kummiuteen sitoudutaan vähintään vuodeksi maksamalla kuukausittainen avustus (minimisumma 5 €) Pääskyjen tilille. 

Esimerkiksi 10 eurolla katetaan kolmen lapsen päivän kaikki kulut päiväkodissa. Toimintaan pääsee mukaan ottamalla yhteyttä Kehitysmaayhdistys Pääskyt ry:hyn joko lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: info at paaskyt.fi tai soittamalla numeroon: 045-1389 062. Lisätietoa antaa toiminnanjohtaja Marianne Leimio. 

 

Vuonna 1964 perustettu Kehitysmaayhdistys Pääskyt ry on Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa ry:n jäsenjärjestö, ja yksi vanhimmista suomalaisista uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomista kansalaisjärjestöistä Suomessa. Pääskyillä on Ulkoasiainministeriön tukemat hankkeet Intiassa ja Perussa. 

Marianne Leimio
Managing director
Kehitysmaayhdistys Pääskyt ry - U-landsföreningen Svalorna rf
* The Swallows of Finland * Las Golondrinas de Finlandia *
  Tehtaankatu 40
  00150 Helsinki
  Finland
  tel. +358 45 1389 062
  fax. +358 9 636 282
  email: info at paaskyt.fi
  www.paaskyt.fi
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20070913/39c15b4d/attachment.html