[kehitysmaaliike-l] Zimbabwen ay-johtaja Suomeen: kutsu infoon 6.3.

Jukka Pääkkönen jukka at sask.fi
Mon Helmi 26 17:26:07 EET 2007


Leipämarssilla diktatuuria vastaan
Ennakkokutsu Zimbabwen ay-johtajan Lovemore Matombon tiedotus- ja haastattelutilaisuuteen tiistaina 6.3.2007 klo 11:00 -12:30

Paikka: Metalliliiton kokoustilat, Siltasaarenkatu 3-5 (pohjakerros), Helsinki

Arvoisa toimitus!
Afrikan vilja-aitasta nälkäprotestien tyyssijaksi muuttunut Zimbabwe on juuttumassa yhä tiukemmin poliittiseen ja taloudelliseen takalukkoon. Tuhannen prosentin inflaatio, elintarvikepula ja massiivinen työttömyys ajavat kansalaisia kaduille väkivaltaisten vastatoimien uhallakin. Presidentti Robert Mugaben päävastustajiin kuuluva ammattiyhdistysliike valmistelee huhtikuun alkuun yleislakkoa, joka olisi runsaan puolen vuoden sisällä jo toinen avoin yhteenotto ammattiliittojen ja Mugaben sortokoneiston välillä. Syyskuussa presidentin turvallisuusjoukot estivät väkivalloin ay-liikkeen leipämarssin ja rusikoivat samalla koko keskusammattijärjestön johdon sairaalakuntoon.

Zimbabwen ammatillisen keskusjärjestön ZCTU:n puheenjohtaja Lovemore Matombo vierailee SASKin kutsusta Suomessa 5.-7. maaliskuuta. Suomalainen ay-liike on jo usean vuoden ajan tukenut ZCTU:ta, joka hallituksen sortotoimista huolimatta on onnistunut jatkamaan toimintaansa ja säilyttämään yhteydet jäsenkenttäänsä. Matombo tapaa vierailunsa aikana mm. ulkoministeri Erkki Tuomiojan ja SAK:n puheenjohtajan Lauri Ihalaisen.

Kutsumme edustajanne Matombon vierailun johdosta järjestettävään tiedotus- ja haastattelutilaisuuteen, jossa vieraan lisäksi on paikalla ZCTU:ta tukevien suomalaisten ammattijärjestöjen edustajia. Tilaisuuden kielet ovat englanti ja suomi (tulkkaus suomi-englanti-suomi tarvittaessa).

Zimbabwen ammattiyhdistysliikettä ja maan poliittista tilannetta koskeva lehdistö- ja tausta-aineisto on noudettavissa SASKin www-palvelimelta maanantaina 5.3., samoin Matombon vierailun täydellinen ohjelma. Aiemmin julkaistuja uutis- ja tausta-aineistoja Zimbabwesta on suomeksi luettavissa SASKin sivuilta osoitteesta www.sask.fi.

Pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen etukäteen viimeistään maanantaina 5.3.2007 (osoitteeseen kirsi.salminen at sask.fi). Kysymyksiin vastaavat puhelimitse ja sähköpostilla tiedottaja Jukka Pääkkönen (jukka at sask.fi), toimittaja Anna Berghäll (annab at sask.fi p 0207 6998 29) ja ohjelmasuunnittelija Tarja Valtonen (tarja.valtonen at sask.fi p 0207 6998 25).

Tapaamisiin & viestittelemisiin

Jukka Pääkkönen
SASKin tiedottaja 0207 6998 28


_______________________________________________________
Jukka Pääkkönen
Tiedottaja, hankekoordinaattori - Informatör, projektsamordnare
Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus - SASK - Fackliga Solidaritetscentralen i Finland
Paasivuorenkatu 2A - Paasivuorigatan 2A
00530 Helsinki - Helsingfors
Puh/ Tel 0207 6998 28
jukka at sask.fi  -  http://www.sask.fi


-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: http://lists.kepa.fi/pipermail/kehitysmaaliike-l/attachments/20070226/848a662c/attachment.html