KOULUTUS: Digitaalinen turvallisuus järjestöjen kehitysyhteistyössä ja viestinnässä

 

Ovatko sähköposti tai Skype turvallisia tapoja kommunikoida kumppanijärjestön kanssa maassa, jossa internetin käyttöä seurataan? Voiko muistiinpanot ihmisoikeusaktivistien haastatteluista säilyttää tietokoneella? Koulutus on tarkoitettu erityisesti kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyön ja kehitysviestinnän parissa työskenteleville.


Digitaalinen turvallisuus koskettaa meitä kaikkia. Monissa maissa, joissa suomalaisetkin kansalaisjärjestöt työskentelevät, yksityisyyden suoja ja tietoturvallisuus eivät ole läheskään samalla tasolla kuin Suomessa. Kansalaisyhteiskunnan tilan rajoittaminen voi tarkoittaa myös lisääntynyttä urkintaa ja viestien seurantaa. Viestiminen kehitysyhteistyöstä ei saa asettaa kumppaneita ja haastateltavia vaaraan.

 

Koulutuksessa käymme läpi yleisimpiä digitaalista turvallisuutta koskevia riskejä, jotka suomalaisten kehitysjärjestöjen on hyvä tiedostaa. Aamupäivän aikana tutustumme myös riskien ehkäisemisen keinoihin ja digitaalista turvallisuutta vahvistaviin käytäntöihin ja työkaluihin.

 

Koulutus on tarkoitettu erityisesti kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyön ja kehitysviestinnän parissa työskenteleville.

 

Kouluttajina toimivat toiminnanjohtaja Auli Starck Vikesistä ja järjestelmäsuunnittelun asiantuntija Kalle Korhonen Fingosta.

 

Otathan oman kannettavan tietokoneen mukaan koulutukseen.


Aika: 8.5. klo 09:00-13:00

Paikka: Fingon Amazon-koulutustila, 6 krs.

Elimäenkatu 25-27, Helsinki.

Tila on esteetön.


Ilmoittaudu mukaan tästä.


 Ilmoittautuessasi vastaa lomakkeen aiempi kokemus aiheesta -kohtaan, onko järjestössäsi jo a) kartoitettu digitaaliseen turvallisuuteen liittyviä riskejä ja b) laadittu suunnitelma riskien ehkäisemiseksi.

 

Jos ilmoittautumislomakkeen lähettämisessä on ongelmia, voit ilmoittautua lähettämällä lomakkeessa kysytyt tiedot sähköpostitse osoitteeseen koulutus@fingo.fi.


Koulutukseen otetaan mukaan max. 25 osallistujaa.


Osallistumismaksut:


Fingon jäsenjärjestöt 20 euroa

Muut järjestötoimijat 40 euroa

Muut osallistujat 80 euroa