Olen tulossa.
T. Janne

Lähetetty iPadista

Kim Remitz <kim@kios.fi> kirjoitti 29.7.2019 kello 15.07:

 

 

 

 

Hei kaikille,

 

Olemme juuri saaneet tarkentavan viestin ministeritapaamiselle (alla). Siihen liittyen olemme saaneet teiltä ilmoittautumisia seuraavasti;

 

Ossi Heinänen, Plan

Anne Tarviainen, WVF

Kristiina Kumpula, SPR

Juha-Erkki Mäntyniemi, Fingo

Hanna Markkula-Kivisilta, Pela

Rolf Steffansson, Lähetysseura

Robert Salin, Solidaarisuus

 

Muilta toivomme vielä ilmoittautumisia tällä viikolla, jotta saamme osallistujalistan eteenpäin toiveiden mukaisesti. Mikäli joku ilmoittautuminen on jäänyt kesäsähköpostisuman vuoksi huomaamatta, pahoittelemme etukäteen.

 

Kuten alla olevan ministeriön viestistä näettekin, toiveena on jokaisen järjestön esittely sekä yhteisen viestin tuominen. Annetten kanssa hahmottelimme ajatuksia mitä meidän puheenvuoromme voisi sisältää. Tämä hahmotelma on liitteenä. UM:n kanssa on alustavasti sovittu että ennen järjestöjen omia esittelyjä me pj:t kertoisimme lyhyesti OT-ryhmästä. (Luonnoksen osa 1) Mikäli teillä nousee vielä ajatuksia järjestöjen yhteisiin viesteihin liittyen, otamme ne mielellään vastaan sähköpostitse. Tarkoitus on että loppuun jää kohtuullisesti aikaa keskustelulle.

 

Syksyn ensimmäinen ohjelmatukijärjestöjen kokous pidetään torstaina 15 elokuuta klo 13-15 Kiosin tiloissa. Lähetämme tarkemman kutsun ja agendan ministeritapaamisen jälkeen, jotta varmasti saamme kaikki tärkeimmät aiheet mukaan.

 

ystävällisin terveisin,

Annette ja Kim

 

 

Kim Remitz

Executive Director

<image001.png>

Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki

Tel. +358-40-751 6061

e-mail kim@kios.fi website: www.kios.fi

 

Follow us on Facebook

& Twitter

Subscribe to newsletter here!

 

 

Hei Kristiina ja Hanna,

 

Toivottavasti olette nauttineet kesän valosta ja lämmöstä!

 

Ministeritapaamiselle ke 7.8. on varattu 1,5 h aikaa ja tarkoituksena tässä ensimmäisessä yhteistapaamisessa on vaihtaa kuulumisia ja käydä keskustelua tulevasta yhteistyöstä. Olemme ajatelleet seuraavaa juoksutusta ja aikataulutusta:

 

-          Yp Heikan avaussanat (5 min)

-          Esittelykierros 20 järjestöä (25 min)

-          Ministeri Skinnarin puheenvuoro (15 min)

-          Järjestöjen yhteiset viestit (15 min)

-          Keskustelua (30 min)     

 

Kaikki saisivat alkuun esitellä itsensä ja järjestönsä muutamalla sanalla. Ministerin puheenvuoron jälkeen toivoisimme teiltä yhteisiä viestejä ennen vapaata keskustelua, jolle myös on hyvin aikaa. Toivottavasti tämä kuulostaa tarkoituksenmukaiselta juoksutukselta tilaisuudelle. Paikalla on paitsi ministeri myös KEO:n johdon edustaja ja KEO-30:n väkeä.

 

OT-puheenjohtajina varmasti koordinoitte nuo yhteiset viestit. Pyytäisimme myös, että toimittaisitte meille pe 2.8. mennessä (tai aivan viimeistään ma 5.8. klo 10) listan osallistujista. Toivottavasti tämä lomista huolimatta onnistuu. Tilarajoitteen vuoksi mukaan mahtuu vain yksi edustaja per järjestö.

 

Nyt kun on näin lomakausi niin pyytäisin, että kuittaatte tämän viestin vastaanotetuksi, kiitos!

 

Mukavaa, helteistä viikonloppua toivottaen,

Anu

 

Anu Ala-Rantala

Ylitarkastaja

Kansalaisyhteiskuntayksikkö KEO-30

 

Puh. +358 295 351 305
anu.ala-rantala@formin.fi

 

Annette Gothóni
Suomen World Vision / World Vision Finland
Ohjelmajohtaja / International Programme Director
Tel. +358 40 5950 892
annette.gothoni@worldvision.fi

Lapinlahdenkatu 3 A, FI-00180 Helsinki


worldvision.fi | facebook.com/Suomen World Vision |instagram.com/suomenworldvision | twitter.com/WorldVisionFI

 

<image004.jpg>

 

From: Suoheimo Maria <Maria.Suoheimo@redcross.fi>
Sent: 3. heinäkuuta 2019 16:09
To: Miikka Niskanen <miikka.niskanen@wveu.org>; von Kaufmann, Annukka <Annukka.vonKaufmann@plan-international.org>; Anja Malm <anja.malm@vammaiskumppanuus.fi>; Tupuna Mäntysaari <Tupuna.Mantysaari@pelastakaalapset.fi>; Hanna Matinpuro <hanna.matinpuro@siemenpuu.org>; ohjelmatukijarjestot@lists.fingo.fi; Katri.Suomi@kirkonulkomaanapu.fi; kim@kios.fi; Roosa Rantala <roosa@kios.fi>; Janne Ronkainen <janne.ronkainen@sask.fi>; anne.haverinen@fida.info; Outi Hannula <outi.hannula@fingo.fi>; Tikka, Karoliina <Karoliina.Tikka@plan-international.org>; paula.lounasheimo@fingo.fi; Sari Loijas <Sari.Loijas@nkl.fi>; robert.salin@solidaarisuus.fi; Lauri Peltonen <lauri.peltonen@taksvarkki.fi>; juha-erkki.mantyniemi@fingo.fi; Rilli Lappalainen <rilli.lappalainen@fingo.fi>; Annette Gothoni <annette.gothoni@wveu.org>; Anne Tarvainen <anne.tarvainen@wwf.fi>
Subject: OT-järjestöjen viime kokouksen pöytäkirja & hand-over KIOSille ja World Visionille

 

Hyvät OT-järjestöedustajat,

Ohessa viime kokouksen pöytäkirja. Kokouksessa puhuimme mahdollisesta ennen kesää-kokouksesta, mutta koska silloin budjettivaikuttaminen uuteen ministeriin oli kiihkeimmillään, kokoukselle ei nähty tarvetta. Ministerin esitys Valtionvarainministeriölle lähti jo 17.6. ja saamme tietää esitetyt summat vasta VM:n käsittelyn jälkeen elokuussa kun budjettiriihi alkaa. Budjettiesityksille ennen budjettiriihtä ei voi tehdä nyt mitään ja koska Skinnari ilmeisesti ehdotti pieniä korotuksia niin järjestöille kuin humanitaariseen apuun, hän on tavallaan kuullutkin pyyntömme.

Koska puheenjohtajuus vaihtuu nyt SPR:ltä ja Siemenpuusäätiöltä KIOSille ja World Visionille, laitan pöytäkirjan lisäksi tähän pienen koonnin asioista, joita uusien puheenjohtajien agendalla on heti kesälomien jälkeen, tärkeimpänä niistä Skinnarin ehdottama tapaaminen (vastineena kirjeeseemme):

  1. Skinnarin tapaamisen valmistelu – kts. alle
  2. Budjettiriiheen vaikuttaminen
  3. Mahdolliset uudet uuden hallituksen kehityspoliittiset prosessit: kehityspoliittisten painopisteiden mahdollinen revisointi, hallituskauden ylittävän politiikan luominen etc.
  4. KPT:n tulevaan rooliin vaikuttaminen – tästä on tullut kokouskutsu elokuulle FINGOn tiloihin
  5. FINGOn esiselvitys järjestöjen yhteisestä raportoinnista
  6. Etc.

Kehitys- ja kauppaministeri Ville Skinnari vastaili tosiaan kesäkuussa lähettämäämme kirjeeseen suoraan puheenjohtajille näin:

Hyvät ohjelmatukijärjestöjen edustajat,

 

Kiitos onnitteluistanne ja yhteydenotostanne kaikkien ohjelmatukijärjestöjen puolesta. Kansalaisjärjestöt ovat ulkoministeriölle tärkeitä, arvostettuja ja asiantuntevia kumppaneita, joilla on iso rooli kohdemaiden kumppaneiden tukemisessa. Kestävän kehityksen tavoitteisiin vastaaminen edellyttää meiltä kaikilta laaja-alaista yhteistyötä. Pidän tärkeänä aktiivista vuoropuhelua ja yhteistyötä järjestöjen kanssa.

 

Nykyisen hallituksen ohjelmassa tunnustetaan kansalaisjärjestöjen työn painoarvo niin kotimaassa kuin maailmalla. Suomalaisilla kansalaisjärjestöillä on tärkeä rooli monen hallitusohjelmassa mainitun kehityspoliittisen painopisteen edistämisessä. 

Ohjelmassa pureudutaan myös kansalaisyhteiskunnan tilan ajankohtaisiin haasteisiin toteamalla, että kansalaisyhteiskunnan tilaa ja toimintaedellytyksiä Suomessa ja maailmalla vahvistetaan systemaattisesti. Tämä on tärkeä yhteinen vaikuttamistavoite. Yhteistyömme näkökulmasta keskeinen kirjaus koskee kansalaisjärjestöille suunnatun kehitysyhteistyörahoituksen nostamista. Tähän tavoitteeseen tullaan vastaamaan kestävillä, valtionavustuslainsäädäntöön nojautuvilla ratkaisuilla, joista ministeriö tulee myöhemmin informoimaan järjestökenttää.

 

Mielelläni keskustelisin yhteisesti kaikkien ohjelmatukijärjestöjen kanssa yhteistyöstä ja ajankohtaisista kuulumisista keskiviikkona 7. elokuuta klo 10.00-11.30 osoitteessa Kirkkokatu 12, nh Aleksanteri.

 

Ystävällisin terveisin

 

Ville Skinnari

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri

 

Laitoin viestiä uusille puheenjohtajille (Kim Remitz/KIOS, lomalla ja Anette Gothoni /World Vision, ja Anette ehdotti että järjestöt ottaisivat kantaa sähköpostilla:

  1. Tapaamisen kokoonpanoon – ketkä menevät. Ministerihän toivoi kaikkia järjestöjä paikalle, eli kuka organisaatiostanne pääsee. Ehdotan, että tsekkaatte ensimmäiseksi toiminnanjohtajatason osallistumisen.
  2. Agendaan (esittely, pj-puheenvuoro, keskusteluaiheet etc.). Pj:t voivat sopia kuka pitää aloituspuheenvuoron. 

à 2.8. mennessä. Tapaaminen on seuraavan viikon keskiviikkona 7.8., eli kauheasti tässä ei ole aikaa organisoitua. Eli meiliä joko listan kautta tai suoraan Anettelle ja Kimille.

 

Kristiina Kumpula/pääsihteerimme kuittasi jo Skinnarille kutsun ok:ksi ja että järjestöt tulevat paikalle 7.8. Itse olen lomalla onnellisesti 7.8. mutta meiltä tulee ylempi edustus.

Hauskaa kesää kaikille ja tapaamisiin elokuussa !

T. Maria Suoheimo

<Luonnos Skinnarin tapaamiseen.docx>