Hei kaikki OKL-yhteistyössä mukana olevat järjestöt,

 

Ja aurinkoinen elokuun lopun tervehdys täältä Fingon etätoimistolta. Olen aloittanut Sanna Rekolan työvapaan sijaisuuden Fingossa, eli mukavaa päästä pian tekemään yhteistyötä kanssanne näissäkin merkeissä!

 

Muutama onkin jo kysellyt OKL-seminaarien tilanteesta ja suunnittelun käynnistymisestä. Minun ja Sannan vaihdos täällä Fingossa, ja lisäksi tämä koronatilanteen aiheuttama epävarmuus yliopistojen opetusjärjestelyissä ja seminaarien toteuttamismahdollisuuksissa, ovat valitettavasti viivästyttäneet suunnittelun käynnistämistä jonkin verran. Pahoitteluni siitä! Syksyn ensimmäinen seminaari on sovittu Helsingin yliopistolle 17.11., joten sikäli suunnittelun käynnistämisen suhteen ei onneksi ole vielä kova kiire.

 

Olen saanut vahvistuksen Helsingin OKL:ltä, että seminaari voidaan toteuttaa. Mahtavaa! Yliopisto on kuitenkin linjannut, että kaikki opetus toteutetaan jouluun asti etänä. Näin ollen myös Maailma koulussa seminaari - luento, työpajat ja materiaalien esittely - toteutuu etänä. Tähän on hyvä orientoitua jo tässä vaiheessa, vaikkei asia varmasti suurena yllätyksenä tulekaan. Ja hyvää tässä on ainakin se, että työpajojen määrälle ei ole yhtä tarkkaa rajoitusta, vaan kaikki halukkaat järjestöt mahtuvat mukaan.

 

Tässä linkki taulukkoon, johon on koottu lukuvuoden 2020-2021 seminaarit: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Tr4ceCYDBcLqo4GpMfT4zXr4L58H2OgqifxN_e80vAI/edit?usp=sharing. Kaikkien seminaaripäivien osalta päivämäärät eivät vielä ole tiedossa, mutta tiedot täydentyvät syksyn alun aikana. Mikäli et ole sitä jo tehnytkin, käythän 4.9. mennessä kirjoittamassa järjestösi nimen ja yhteyshenkilön taulukkoon niiden seminaaripäivien kohdalle, joissa haluaisitte olla kouluttajana. Jos olet kiinnostunut olemaan luentoryhmässä, siihen saa myöskin jo ilmoittautua mukaan kirjoittamalla nimensä samaiseen taulukkoon luennoitsijan kohdalle.

 

Järjestetään suunnittelukokous lähi- tai etätapaamisena syyskuussa. Lähetän siitä erikseen kutsun lähiaikoina. OKL-yhteistyön kehittämistä, työpajojen toteutusta, luennon teemaa yms. voi kuitenkin jo alkaa ideoida 😊 Palataan pian!

 

Parhain terveisin,

Anna

 

 

Anna Kivimäki-Pelluz 

Asiantuntija, globaalikasvatus | Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry 

+358 50 317 6697 | anna.kivimaki-pelluz@fingo.fi

twitter.com/annakivimaki_

 

Fingo ­­­– Vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.  

viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa  

fingo.fi | Facebook | Twitter | LinkedIn

 

Kepa ja Kehys ovat nyt Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry. Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.