KOULUTUS: Hankesuunnittelun lähestymistavat ja tausta-analyysit, ilmoittautuminen päättyy 14.3.


Koulutus on suunnattu erityisesti järjestötoimijoille, jotka suunnittelevat EU-rahoitteisia tai ulkoministeriön rahoittamia kehitysyhteistyöhankkeita. Se toimii valmistavana osana huhtikuussa järjestettävään LFA-koulutukseen.


Koulutuksessa tutustumme kehitysyhteistyöhankkeiden suunnittelussa yleisesti sovellettuihin lähestymistapoihin: tulosketjuajatteluun, loogiseen viitekehykseen ja muutoskartoitukseen. Tausta-analyyseista perehdymme sidosryhmäanalyysiin ja ongelma-analyysiin.

Suosittelemme ennen koulutusta tutustumista verkkopohjaiseen kehitysyhteistyön hankehallinnon itseopiskelupakettiin https://itseopiskelu.kepa.fi, erityisesti osioihin 2, 3 ja 4. Itseopiskelupaketti on saatavilla suomeksi ja englanniksi.


Kouluttajina toimivat Fingon asiantuntijat Helena Nevalainen ja Antti Turakka.


Aika: 21.3. klo 09:0016:00

Paikka: Fingon Amazon-tila, 6.krs

Elimäenkatu 25-27, Helsinki.

Tila on esteetön.


Koulutukseen otetaan mukaan max. 25 osallistujaa.


Ilmoittaudu mukaan tästä.


LFA-KOULUTUS


Loogisen viitekehyksen lähestymistapa (Logical Framework Approach, LFA) on laajalti käytetty työkalu hankevalmisteluun. LFA:n käyttöä vaaditaan esimerkiksi EU:n rahoittamissa kehityshankkeissa. Koulutuksessa opit käyttämään LFA:ta ja LFA-matriisia apuna hankevalmistelussa.


Päivän aikana käydään teoriaosuuksien ja ryhmätöiden avulla läpi loogisen viitekehyksen lähestymistapaa, sen käsitteitä ja käyttöä. LFA sisältää analyysi- ja suunnitteluvaiheet sekä eri työkaluja kyseisiin vaiheisiin. Loogisen viitekehyksen matriisi (Logical Framework Matrix, LFM) tehdään prosessin suunnitteluvaiheessa ja se kuvaa projektin rakennetta, tavoitteita, tuloksia, toimintoja ja indikaattoreita.


Hankkeen tavoitteiden asettelua ja matriisin työstämistä edeltävä analyysivaihe sidosryhmä- ja ongelma-analyyseineen käydään läpi 21.3. järjestettävässä koulutuksessa.


Kouluttajina toimivat Fingon asiantuntijat Jussi Kanner ja Antti Turakka.


Aika: 2.4. klo 09:00–16:00

Paikka: Fingon Amazon-tila, 6.krs

Elimäenkatu 25-27, Helsinki.

Tila on esteetön.


Koulutukseen otetaan mukaan max. 25 osallistujaa.


Ilmoittaudu mukaan tästä.


Osallistumismaksut

Fingon jäsenjärjestöt: 30 euroa

Muut järjestötoimijat: 60 euroa

Muut osallistujat: 120 euroa


Jos ilmoittautumislomakkeen lähettämisessä on ongelmia, voit ilmoittautua lähettämällä lomakkeessa kysytyt tiedot sähköpostitse osoitteeseen koulutus@fingo.fi


Ystävällisin terveisin