Aika: 16.9.2020 klo 12:00 – 16:00

Osoite: Elimäenkatu 25-27

Tapahtuman kieli: suomi

Maksu: ilmainen

Viimeinen ilmoittautumispäivä: 9.9.2020

Ilmoittautumislinkki: https://www.fingo.fi/palvelut/koulutus/ilmoittaudu-koulutukseen

Järjestäjä: Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry (Frame, Voice, Report! -hanke)

Haluaisiko järjestösi tehdä mediayhteistyötä tai hyödyntää toimittajia viestinnässä? Millainen on mediaa kiinnostava juttuaihe, henkilö tai yhteiskunnallinen muutos? Mistä journalistin löytää, miten juttuja ja omia viestejä saa eri medioihin läpi, ja millainen on onnistunut juttumatka?

Koulutuksessa opit parhaat käytännöt toimittajien kanssa työskentelemiseen. Mitä pitää ottaa huomioon, jos haluaa omalle toiminnalle näkyvyyttä mediassa, ja miten omaa viestintää voi tehostaa journalismin työkaluilla?

Toimittajat Ilkka Karisto ja Esa Salminen käyvät käytännön esimerkkien kautta läpi onnistuneita ja ongelmallisia yhteistyökuvioita järjestöjen kanssa ja antavat vinkkejä siitä, miten journalistin saa kiinnostumaan kehityskysymyksistä ja järjestöjen työstä etelässä. Koulutuksessa käydään läpi myös journalismin ja viestinnän suhdetta ja sitä, mitä on realistista odottaa toimittajien kanssa tehtävältä yhteistyöltä.

Koulutuksessa myös harjoitellaan juttujen ja yhteistyön ideointia, ja kouluttajat auttavat kehittämään ideoita eteenpäin. Kouluttajina toimivat Ilkka Karisto ja Esa Salminen.

Toimittaja Ilkka Karisto on käynyt useilla pitkillä juttumatkoilla Latinalaisessa Amerikassa ja Afrikassa. Hän on yksi tutkivan journalismin julkaisun Long Playn perustajista, ja hän on työskennellyt muun muassa Imagessa ja Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä.

Esa Salminen on kehityskysymyksiin erikoistunut toimittaja ja tietokirjailija, joka on tehnyt niin viestintää kuin journalismia. Hän on Vikes-säätiön viestinnän asiantuntija, ja hän on tehnyt säännöllisesti sisältöjä ulkoministeriölle, Reilu kauppa ry:lle, Suomen Lähetysseuralle ja monille muille. Hän toimii myös kynäniekkana Madventures-kirjojen takana.

Lisätiedot: johanna.harjunpaa@fingo.fi

 

Johanna Harjunpää

Projektipäällikkö, Frame, Voice, Report! | Fingo

 

+358 50 317 6701 | johanna.harjunpaa@fingo.fi

twitter.com/JohannaHarjunp | fi.linkedin.com/in/johannaharjunpaa

 

Fingo ­­­– Vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.

viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa

fingo.fi | Facebook | Twitter | LinkedIn

 

Kepa ja Kehys ovat nyt Fingo. Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.

 

Frame, Voice, Report! on Euroopan unionin rahoittama hanke.

www.framevoicereport.org/fi