KOULUTUS: Toteuta vaikuttava kampanja- tai opetusvideo mobiililaitteella

Jos kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin kuinka paljon kertoo video? Video viestinnän muotona kasvattaa suosiotaan nopeasti. Järjestötyössä videoita hyödynnetään mm. kampanjoinnissa ja opetuskäytössä, koska ne ovat tehokas keino tavoittaa erilaisia kohderyhmiä ja luoda mieleenpainuvaa viestintää. Tule oppimaan, miten teet lyhyen kampanja- tai opetusvideon mobiililaitteella!


Aika: 1.2.2019 klo 9-16
Paikka:
Fingon Amazon-koulutustila, 6.krs
Elimäenkatu 25-27, Helsinki. Tila on esteetön.

Ilmoittaudu mukaan tästä.

Koulutukseen otetaan max. 20 osallistujaa.  

Koulutus on tarkoitettu kaikille järjestötoimijoille, jotka haluavat oppia tekemään vaikuttavia kampanja- ja opetusvideoita mobiililaitteilla. Koulutuksessa osallistujat saavat perustaitoja lyhyen kampanja- tai opetusvideon käsikirjoittamiseen, kuvaamiseen, leikkaamiseen ja jakeluun. Osallistujat pääsevät heti soveltamaan oppimaansa käytäntöön ja tuottavat päivän aikana omaan työhönsä liittyvän harjoitusvideon.

Kouluttaja toimii media-alan lehtori Johanna Ailio Turun ammattikorkeakoulusta. Ailiolla on yli 20 vuoden kokemus televisio- ja videojournalismista, videotuotannosta sekä sisällönsuunnittelusta.

 

Lisäksi Maija Lumme kertoo, miten he Eettisen kaupan puolesta ry:ssä (Eetti) oppivat hyödyntämään videoita omassa työssään. Voit tutustua Eetin lyhytdokumenttisarjaan jo etukäteen heidän Facebook-kanavallaan. [linkki https://www.facebook.com/eetti/videos/723673241344830/]


Koulutukseen tarvitset mukaan vain älypuhelimen tai tabletin, jossa on videokamera. Voit halutessasi ottaa mukaan myös siihen sopivan kuulokemikrofonin, mutta se ei ole välttämätöntä.

Koulutuksessa saat vinkkejä mobiilissa toimivista videoeditointiohjelmista, mutta suosittelemme lataamaan jonkin ohjelman jo etukäteen. Toimivia editointisovelluksia ovat mm. Power Director (Android) ja iMovie (iOS), jotka toimivat myös tabletilla. Sovellukset voit ladata ilmaiseksi Google Play-kaupasta (Android) tai AppStoresta (iOS).

Jos haluat leikata videosi tietokoneella, lataa siihen etukäteen ilmainen editointiohjelma Open Shot Editor (linkki lataussivulle: https://www.openshot.org/) ja ota mukaasi USB-johto, jolla saat liitettyä mobiililaitteen tietokoneeseesi.


Osallistumismaksut
Fingon jäsenjärjestöt: 30 euroa
Muut järjestötoimijat: 60 euroa
Muut osallistujat: 120 euroa


Ystävällisin terveisin