Save the Date

 

Kansainvälisen demokratiapäivän seminaari

Demokratia rauhan takuuna

Torstaina 12.9. 12:15-13:45

Eduskunta ja Puolueiden kansainvälinen demokratiayhteistyö - Demo ry kutsuvat sinut juhlistamaan kansainvälistä demokratiapäivää torstaina 12.9.2019.

Tänä vuonna jo perinteeksi muodostunut seminaari järjestetään teemalla “Demokratia rauhan takuuna”. Demokratia ja rauha tukevat toisiaan, sillä demokratioissa muun muassa kehityksen tuomat hyödyt jakautuvat tasa-arvoisemmin, kansalaiset saavat äänensä ja huolenaiheensa kuuluviin ja yhteiskunnallisia konflikteja voidaan ratkaista rauhanomaisesti. Myös puolueilla on olennainen rooli rauhanrakentamisessa ja ylläpitämisessä. Silti puolueet puuttuvat usein pöydistä, joissa rauhasta neuvotellaan, eivätkä kansainväliset toimijat täysin hyödynnä niiden potentiaalia. Seminaarissa keskustellaan monipuoluedemokratian tärkeydestä kestävälle rauhalle ja sitä kautta kehitykselle ja julkaistaan myös Demon julkaisu “Political Parties and Peace Building – the Forgotten Stakeholder”.

Seminaari järjestetään Pikkuparlamentin auditoriossa torstaina 12.9.2017 klo 12:15-14:00. Seminaarin juontaa Eduskuntatutkimuksen laitoksen erikoistutkija Jenni Karimäki. Ennen tilaisuutta on kahvitarjoilu.

Tarkka ohjelma ja puhujat varmistuvat kesän aikana, mutta merkitsethän tilaisuuden jo kalenteriisi. Ilmoittautuminen avautuu elokuussa.

Lämpimästi tervetuloa!

 

****************************

 

Paula Mitchell

Viestintä- ja ohjelmasuunnittelija / Communications and Programme Coordinator

+358 50 575 8839

 

Puolueiden kansainvälinen demokratiayhteistyö – Demo
Political Parties of Finland for Democracy – Demo Finland

Siltasaarenkatu 4, 7. krs / 7th floor, 00530 Helsinki, Finland

 

logosähköpostiinimage002image003

Demo on eduskuntapuolueiden yhteistyöjärjestö, joka tukee monipuoluedemokratiaa uusissa ja kehittyvissä demokratioissa.

Demo Finland is a co-operative organisation of all Finnish parliamentary parties supporting multi-party democracy in new and developing democracies.