Hei,

 

muistathan ilmoittautua ensi viikon keskusteluun Fingon edunvalvontalinjauksesta viimeistään huomenna!

 

Yst,

Pauliina Savola

 

Hyvät jäsenet!
 
Fingo työstää edunvalvontalinjausta. Toivotamme teidät tervetulleeksi keskustelemaan mahdollisista muutostarpeista maanantaina 2.9. klo 15 Fingoon (Elimäenkatu 25-27),  kokoushuone Amazon, 6. kerros). 

Ilmoittauduthan keskiviikkoon klo 28.8. mennessä osoitteeseen pauliina.savola@fingo.fi.
 
Lähetän ilmoittautuneille ennen tapaamista taustamateriaaliksi muutamia kysymyksiä, joita voi pohtia jo etukäteen.

Jäsenistöllä on myös toinen mahdollisuus osallistua linjausprosessiin. Keskustelutilaisuuden perusteella muokattu linjausluonnos lähetetään kommentoitavaksi jäsenet-listan kautta syyskuun aikana.

Minulle voi lähettää myös kommentteja ja ajatuksia alla oleviin tavoitteisiin, jotka toimivat keskustelun pohjana, tai kommentoida yleisemmin Fingon edunvalvonnan tavoitteita ja jäsenjärjestöjen tarpeita.
 
Ystävällisin terveisin,
Pauliina
 
TAUSTAA

 
Kepan ensimmäinen edunvalvontalinjaus hyväksyttiin tammikuussa 2015. Sitä päivitettiin vuoden 2016 aikana, sillä kehitysjärjestöjen toimintaympäristössä tapahtui tapahtunut suuria muutoksia. Kepa ja Kehys yhdistyivät vuoden 2018 lopussa. Uusi organisaatio sai nimen Fingo. Jo yhdistyminen itsessään asettaa tarpeen päivittää edunvalvontalinjausta vastaamaan uuden organisaation tarpeita.
 
Alla edunvalvontatyön kannalta Kepan edunvalvontalinjauksesta poimitut tavoitteet, joita olisi hyvä tarkastella kahdesta näkökulmasta: 1) vastaavatko ne edelleen jäsenjärjestöjen ja siten FIngon tavoitteita vai tulisiko niitä päivittää? ja  2) onko tavoitteiden saavuttamiseksi jotain uusia avauksia tai painopisteitä, joita olisi hyvä huomioida?  
 
Kepan edunvalvonnan tavoitteena on turvata ja vahvistaa jäsenistön toimintaedellytyksiä tehdä kehitysyhteistyötä, rakentaa pohjoisen ja etelän välistä kumppanuutta sekä vahvistaa etelän kansalaisyhteiskuntia.
 
Kepan edunvalvontatyön linjauksessa edunvalvontatyön pitkän aikavälin tavoitteita on kolme:
 

  1. Päätöksentekijät tunnustavat kansalaisyhteiskunnan riippumattoman roolin ja edistävät kansalaisjärjestöille suotuisaa toimintaympäristöä ja -edellytyksiä.
  1. Kansalaisjärjestöille on monimuotoisen toiminnan mahdollistavaa rahoitusta.
  1. Suomen lainsäädäntö ja muut normit ja käytänteet tukevat kansalaisyhteiskunnan toimintaa.

 
 
Pauliina Savola
Asiantuntija, kansalaisyhteiskunta ja edunvalvonta | Fingo
 
+358 50 317 6702 | pauliina.savola@fingo.fi
twitter.com/PMSavola fi.linkedin.com/in/pauliinasavola
 
 
Fingo ­­­– Vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.
viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa
fingo.fi | Facebook | Twitter | LinkedIn
 
Kepa ja Kehys ovat nyt Fingo. Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.