Hei,

 

Rinteen hallituksen ohjelma sisältää joukon kansalaisyhteiskuntamyönteisiä kirjauksia, kuten monista analyyseista olemme kaikki jo lukeneet.

Yksi myönteisimmistä, hallitusohjelmaviestiemme mukaisista kirjauksista on ”Kansalaisjärjestöille suunnattua kehitysyhteistyörahoitusta nostetaan”. Tietojemme mukaan ulkoministeriössä sorvataan parhaillaan uuden hallituksen ensimmäistä budjettia vuodelle 2020, jonka määräaika on maanantaina 17.6. Fingon sihteeristö on yhteydessä budjetista vastaaviin henkilöihin ulkoministeriössä, mutta olisi todella hyödyllistä, jos myös te järjestöjen edustajat muistuttaisitte erityisesti kehitysyhteistyöosaston johtoa ja kansalaisjärjestöyksikön virkahenkilöitä kuten omaa yhteyshenkilöänne tästä hallitusohjelman kirjauksesta vielä tämän viikon aikana.

 

Viestin sisältö voisi olla esimerkiksi:

 

Hei,

 

Me [järjestössä xx tms] luimme ilolla julkaistua neuvottelutulosta hallitusohjelmasta, mihin on kirjattu useita kansalaisyhteiskunnan kannalta myönteisiä tavoitteita kuten että ”Kansalaisjärjestöille suunnattua kehitysyhteistyörahoitusta nostetaan.” Toivomme ulkoministeriön huomioivan tämän jo uuden hallituksen ensimmäisessä budjetissa koskien vuotta 2020, kun noin 80 miljoonan euron lisärahoitusta kehitysyhteistyöhön suunnitellaan. Samalla sivulla hallitus sitoutuu nostamaan myös humanitaarisen avun tasoa, josta suomalaiset kansalaisjärjestöt toteuttivat vuonna 2018 merkittävän osan, noin 25% maksatuksista. Toivomme, että humanitaarisen avun tason noustessa myös kansalaisjärjestöjen osuus tästäkin rahoituksesta nousee hallitusohjelman mukaisesti. Olisimme kiitollisia, jos välittäisit viestimme budjettia suunnitteleville kollegoillesi.

 

Kiitos luottamuksesta kansalaisyhteiskunnan toimijoiden kehitysyhteistyöosaamiseen!

 

Terveisin, [lähettäjän nimi]

 

 

Suurkiitokset avusta,

 

Niina

 

 

Niina Tenhio

Asiantuntija, kehityspolitiikka | Fingo

 

+358 50 317 6726 | niina.tenhio@fingo.fi 

LinkedIn

 

Fingo ­­­– Vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.

viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa

fingo.fi | Facebook | Twitter | LinkedIn

 

Kepa ja Kehys ovat nyt Fingo. Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.