KOULUTUS: Kehitysyhteistyön evaluointi, osat 1 ja 2

 

Kohderyhmä: Ulkoministeriön sekä kansalaisjärjestöjen henkilöstö, joka vastaa evaluointien suunnittelusta ja evaluointitulosten hyödyntämisestä. 


Evaluointi on kehitysyhteistyön laadun kehittämisen tärkeimpiä työkaluja. Evaluointeja voidaan käyttää niin yksittäisten hankkeiden kuin laajojen ohjelmien, kehitysyhteistyön instrumenttien ja strategioiden kehittämiseen ja oppimiseen.

 

Ulkoministeriön ja Fingon yhdessä järjestämä kaksipäiväinen peruskoulutus kehitysyhteistyön evaluoinnista on tarkoitettu kehitysyhteistyöhankkeiden ja -instrumenttien vastuuvirkamiehille sekä kansalaisjärjestöjen ohjelma- ja hankekoordinaattoreille. 

 

Koulutuksen ensimmäisessä osassa keskitytään evaluaation periaatteisiin, käsitteisiin ja valmisteluun. Aihetta syvennetään esimerkeillä ja harjoituksilla evaluointikriteereistä ja -kysymyksistä, evaluointimetodeista sekä ihmisoikeusperustaisuudesta evaluoinneissa. Toisessa osassa keskitytään hyviin käytäntöihin evaluointiprosessin eri vaiheissa. Käytäntöjä avataan esimerkeillä ja harjoituksilla TOR:in laatimisesta, Inception-vaiheesta, raportoinnista, tulosten käytöstä sekä vaihtoehtoisista metodeista. 

Kouluttajina toimivat konsultit Paul Silfverberg, Veera Pensala ja Pauliina Paananen.

 

Koulutuksessa teoria yhdistetään käytäntöön ja sen aikana on mahdollista pohtia myös osallistujien omia ongelmatilanteita evaluointeihin liittyen. Koulutus järjestetään suomeksi, mutta koulutusmateriaalit ovat englanninkielisiä. Koulutuksen tukena käytetään myös uutta verkkomuotoista evaluointimanuaalia: https://um.fi/kehitysyhteistyon-evaluointikasikirja.

 

 Tavoitteet: Koulutuksen jälkeen osanottajat

•   osaavat käyttää evaluoinnin peruskäsitteitä, kansainvälisiä standardeja ja laatukriteerejä omassa työssään

•   tuntevat evaluaatioprosessin vaiheet ja osaavat hallita prosessia ja sen eri vaiheita siten, että tuloksena syntyy korkealaatuisia evaluointeja

•   ymmärtävät evaluoinnin roolin osana hankesykliä ja oppimisprosessia;

•    tuntevat työkaluja, joiden avulla ihmisoikeusperustaisuus voidaan integroida evaluointeihin ja osaavat valita sopivat työkalut omien evaluointiensa tarpeisiin.

 

Koulutuspäivän aikana pidetään kaksi kahvitaukoa sekä lounastauko. Tarjoamme kahvitarjoilun, mutta lounas on omakustanteinen. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-allergiat.

 

Aika: ke 3.4 ja ti 16.4 klo 9:00–16:00.

Paikka: Ke 3.4 Ulkoministeriön tiloissa Katajanokalla

Kanavakatu 3 B,

neuvotteluhuone Saarelma.

ti 16.4 Fingon tiloissa Vallilassa

Elimäenkatu 25-27,

Amazon-koulutustila, 6krs.



Ilmoittaudu mukaan tästä.


Ilmoittauduthan koulutuksen kumpaankin osuuteen täyttämällä molemmat osiokohtaiset ilmoittautumislomakkeet.

 

Koulutukseen on varattu paikkoja kymmenelle kansalaisjärjestöjen edustajalle. 


Koulutus on maksuton.




Ystävällisin terveisin