Oppeja hanketuen vuosiraporteista hankkeiden tuloksellisuuden ja laadun kehittämiseen
Aika: 14.4.2021 klo 14.00-15.30
Paikka: Teams (linkki lähetetään ilmoittautuneille)
Ilmoittautuminen 11.4.2021 mennessä: ilmoittautumislomake<https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=gWuLXKdrXUOdrAnl6z8BuBP…>
Ulkoministeriön kansalaisyhteiskuntayksikkö on koostanut hanketuen vuosiraporteista 2019 keskeisiä havaintoja ja oppeja tuloksellisuudesta ja laadusta sekä kansalaisyhteiskunnan vahvistamisesta ja tilasta.
Millaisen kuvan hanketuen vuosiraportit 2019 antoivat hankkeiden tuloksellisuudesta? Minkälaiset tekijät tukivat hankkeiden tuloksellisuutta? Mitkä tekijät heikensivät sitä? Kuinka hanketuella vahvistetaan kansalaisyhteiskuntia? Minkälaisia laatuhuomioita raporteista nousee?
Tilaisuuden alussa kansalaisyhteiskuntayksikön hanketiimi esittelee keskeisiä havaintojaan vuosiraporteista 2019. Samalla keskustellaan vuoden 2020 vuosiraportoinnista, siihen liittyvästä tiedonkeruusta ja tiedon hyödyntämisestä ministeriössä. Lopuksi olemme varanneet aikaa järjestöjen keskinäiselle keskustelulle.
Tervetuloa mukaan!
Elina Iso-Markku Helena Nevalainen
Maija Seppälä Johanna Harjunpää
Suvi Turunen Fingo ry
Ulkoministeriö
Kansalaisyhteiskuntayksikkö
Systeeminen lähestymistapa kestävää kehitykseen
Aika: 14.4.2021 9:30 – 11:00
Osoite: Zoom
Tapahtuman kieli: suomi
Maksu: ilmainen
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 9.4.2021
Järjestäjä: Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry
Miten hyödyntää systeemistä ajattelua kestävän kehityksen edistämisessä? Tule mukaan oppimaan uutta systeemisestä muutoksesta GHH-kehyksen avulla!
Koulutuksessa opit, mitä systeemisellä muutoksella tarkoitetaan ja miksi se on olennaista kestävän kehityksen edistämisessä. Saat käyttöösi käytännön työkalun, jonka avulla saat kokonaisvaltaisemman ja systeemisemmän otteen kestävyysteemojen käsittelyyn.
Koulutus sisältää asiantuntijaluennon lisäksi kevyen työpajaosuuden, jossa pääset testaamaan tätä työkalua käytännössä muiden kanssa ja hahmottamaan oman järjestösi kestävän kehityksen työtä osana laajempaa kuvaa.
Koulutus on tarkoitettu kaikille Fingon jäsenjärjestöjen edustajille, jotka ovat kiinnostuneita kestävän kehityksen tavoitteiden ja systeemisen muutoksen edistämisestä.
Kouluttajina toimivat Fingon asiantuntijat Charlotta Holmström ja Rilli Lappalainen.
Miten mukaan?
* Ilmoittaudu mukaan 9.4. mennessä linkin kautta: https://www.fingo.fi/tapahtumat/2021-04-systeeminen-lahestymistapa-kestavaa…
* Lisätiedot: koulutus(a)fingo.fi<mailto:koulutus@fingo.fi> tai puh. 050 317 6689, Pauliina Paananen)
Ystävällisin terveisin,
Pauliina Paananen
Asiantuntija, oppiminen | Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry
+358 50 317 6689 | pauliina.paananen(a)fingo.fi<mailto:pauliina.paananen@fingo.fi>
Fingo -vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.
viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa
fingo.fi<http://www.fingo.fi/> | Facebook<https://www.facebook.com/FingoFi/> | Twitter<https://twitter.com/FingoFi> | LinkedIn<https://www.linkedin.com/company/fingo-fi/about/>
Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.
Malawi-maatapaaminen
aika: 12.4.2021 klo 13-15
Paikka: Zoom (linkki lähetetään ilmoittautuneille)
Ilmoittautuminen viimeistään 9.4. mennessä: ilmoittautumislomake<https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=gWuLXKdrXUOdrAnl6z8BuBP…>
Tervetuloa keskustelemaan Malawin kansalaisyhteiskunnan tilasta ja jakamaan kokemuksia muiden toimijoiden kanssa.
Tapaamisen aluksi kuulemme ajankohtaisia puheenvuoroja Malawiin liittyen:
* Suurlähettiläs Pirjo Suomela-Chowdhury Lusakan suurlähetystöstä<https://finlandabroad.fi/web/mwi/suomi-ja-malawi> kertoo Malawin tilanteesta ja Suomen prioriteeteista Malawissa.
* Centre for Youth Empowerment and Civic Education<https://cyecemw.org/>, malawilainen kansalaisjärjestö kertoo seksuaali- ja lisääntymisterveysoikeuksia edistävästä työstä Malawissa.
Aikaa on varattu myös vapaamuotoiselle keskustelulle, liittyen erityisesti tulevan ohjelmatukikauden suunnitteluun.
Tapaamisessa esitellään myös vastaperustettu Malawi-postituslista, joka on suunnattu Malawissa toimiville ja toimintaa suunnitteleville järjestöille. Voit pyytää listalle liittymistä jo nyt: https://groups.google.com/u/2/g/malawi-lista tai lähettämällä sähköpostia suvi.kallio(a)abilis.fi<mailto:suvi.kallio@abilis.fi>.
Suomalaisten järjestötoimijoiden Malawi-verkoston tavoitteena on toimia matalan kynnyksen foorumina, jossa jaetaan tietoa, suunnitellaan käytännön yhteistyötapoja ja mahdollistetaan entistä koordinoidumpi lähestymistapa kehitysyhteistyöhön.
Lämpimästi tervetuloa!
Suvi Helena
Suvi Kallio Helena Nevalainen
Abilis-säätiö Fingo ry
www.abilis.fi<http://www.abilis.fi> fingo.fi<https://www.fingo.fi/>