KOULUTUS: Kriittinen ystävä ystävä järjestöjen toiminnan ja arvioinnin kehittäjänä

 

Kaipaatko uusia tuulia ja toteutustapoja järjestön toiminnan kehittämiseen ja arviointiin? Mietitkö, miten ulkoinen arviointi palvelisi parhaiten kehittämistä ja oppimista? Entä miten vahvistaa organisaation muutoskykyä, sopeutumista muuttuvaan toimintaympäristöön ja kykyä luoda omaa tulevaisuuttaan?

 

Kriittisen ystävän lähestymistapa on yksi vastaus näihin kysymyksiin. Siinä ulkopuoliset arvioitsijat toimivat järjestön kanssakulkijoina tehtävänään edistää toiminnan kehittämistä sen toteuttamisen aikana. Lähestymistapa on kehitetty vastaamaan siihen haasteeseen, että jälkikäteen toteutettavien ulkoisten evaluaatioiden suositukset saattavat jäädä irrallisiksi eivätkä edistä organisaation oppimista parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Kriittiset ystävät tarjoavat tietoa, työkaluja ja eri näkökulmia niille, jotka vastaavat toiminnan suunnittelusta ja toteuttamisesta. Kriittinen ystävä perehtyy arvioitavaan toimintaan, toiminnan tavoitteisiin ja toimintaympäristöön perusteellisesti. Kriittisen ystävän periaatteena on pyrkiä tukemaan toiminnan onnistumista.

Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää osallistujat kriittisen ystävän lähestymistapaan arvioinnissa ja antaa eväitä sen soveltamiseen omassa järjestössä. Koulutus vahvistaa lisäksi yleistä ymmärrystä toiminnan kehittämisen ja organisaation oppimisen periaatteista ja käytännöistä.

 

Kouluttajana toimii Miia Toikka, joka toimi Kehys ry:n kriittisenä ystävänä ohjelmakaudella 2016-2017. Hän on ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja fasilitaattori, jolla on vankka kokemus kansalaisjärjestöjen toiminnasta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.

 

Aika: 16.5. 09:00-13:00

Paikka: Fingon Amazon-koulutustila, 6. krs

Elimäenkatu 25-27, Helsinki.

Tila on esteetön.

 

Ilmoittaudu mukaan tästä.

 

Koulutukseen otetaan max. 25 osallistujaa.

 

Osallistumismaksut: 

Fingon jäsenjärjestöt: 20 euroa

Muut järjestötoimijat: 40 euroa

Muut osallistujat: 80 euroa

 

Ystävällisin terveisin