Hei yläasteen opettaja,

ilmoita luokkasi maksuttomaan Startti rasisminvastaiseen viikkoon -keskusteluun!

 

Valtakunnallista Rasisminvastaista viikkoa vietetään vuosittain viikolla 12. Tarjoamme koulullenne mahdollisuuden osallistua nuorille suunnattuun Startti rasisminvastaiseen viikkoon -keskusteluun, joka järjestetään 15.3. klo 13–14 etäyhteydellä verkossa. Maksuttomassa tilaisuudessa herätellään rasismiaiheista keskustelua ja pohdintaa nuorten kesken. Tapahtuman tuottaa Yhteiset Lapsemme ry, joka on Helsingissä vuonna 1988 perustettu, rasismia vastaan toimiva ja kulttuurista moninaisuutta puolustava lastenoikeusjärjestö.

Yläkoulun 8.–9.-luokkalaisille suunnatussa tapahtumassa pureudutaan muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

 

Juontajakaksikkona toimivat Wanda ja Naomi Holopainen, joiden tavoitteena on normalisoida moninaisuus ja edistää ihmisten välistä kommunikaatiota muun muassa kouluttamalla yrityksiä, juontamalla tapahtumia ja osallistumalla yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Mukana keskustelemassa ovat muun muassa Alice Jäske, Pinja Pieski, Dimitri Lindgren ja NaharY. Alice Jäske on kasvatustieteilijä, toimittaja ja aktivisti, joka haluaa omalta osaltaan tehdä suomalaisesta yhteiskunnasta antirasistisempaa, ja on edistänyt tätä tavoitetta olemalla mukana perustamassa Helsingin yliopistoon Students of Colour -opiskelijajärjestöä. Pinja Pieski on saamelainen taiteentekijä, feministi ja tanssitaiteen opiskelija, joka on kotoisin Utsjoelta. Dimitri Lindgren on Suomen Romaniyhdistyksen projektityöntekijä, entinen Romaninuorten neuvoston puheenjohtaja ja romanikulttuurin ohjaaja. Lisäksi hän opiskelee Helsingin yliopistolla romanikieltä. Nahary on Angolasta lähtöisin oleva räppäri, joka yhdistää omintakeisesti afrobeatteja suomiräppiin. Ohessa linkki tapahtuman Facebook-mainokseen: https://www.facebook.com/events/1168452873608573

Ilmoittautuminen viimeistään 1.3. mennessä tämän linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/A22369FD235AAF5F . Tilaisuuteen mahtuu 80 ensimmäiseksi ilmoittautunutta ryhmää. Toimitamme jokaiselle ilmoittautuneelle yhteyshenkilölle linkin etätilaisuuteen sekä sähköisen tehtäväpaketin, jonka avulla teemojen käsittelyä voi jatkaa tapahtuman jälkeen nuoria osallistavalla tavalla. Toivomme erillistä ilmoittautumista jokaiselta ryhmältä, joka osallistuu saman laitteen välityksellä (esim. luokka). Tapahtuma kannattaa heijastaa esimerkiksi valkokankaalle tai smartboardille koko ryhmän nähtäväksi.

Haluatko osallistua ryhmäsi kanssa tapahtumaan jo ennakkoon esimerkiksi yhteiskuntaopin, uskonnon, äidinkielen tai et-tunnilla? Otamme vastaan teemaan liittyviä nuorten omia kysymyksiä, joista valitsemme juontajien kanssa sopivimmat mukaan keskustelussa käsiteltäviksi. Voitte lähettää kysymykset 9.3. mennessä osoitteeseen pajatoiminta@yhteisetlapsemme.fi .

 

Tervetuloa starttaamaan rasisminvastainen viikko kanssamme!

 

Ystävällisin terveisin,

Hanna-Leena Ylönen

Suunnittelija, Ole rohkea ja reilu -toiminta

Yhteiset Lapsemme ry

puh. +358 44 7211 255

Pohjoinen Hesperiankatu 15 A 11, 6. krs.
00260 Helsinki

hanna-leena.ylonen@yhteisetlapsemme.fi

http://www.yhteisetlapsemme.fi/

https://www.facebook.com/YLapsemme

Rohkeasti Rasismia vastaan!