Tule kehittämään globaalivastuujärjestöjen vapaaehtoistoimintaa

Globaalivastuujärjestöjen vapaaehtoistoiminnan kehittäjien ja koordinaattorien verkosto siirtyy uuteen aikakauteen. Verkostosta on tarkoitus luoda Kansalaisareenan johtaman vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden Valikkoverkoston osaksi uudenlainen valikkoryhmä, jonka toimijoita yhdistää tietty teema.

Nimeä ei ole vielä päätetty, olkoon työnimenä näin alkuun Globaalivastuun valikkoryhmä. Toiminnan keskiössä on jatkossakin vertaisoppiminen, keskinäinen sparrailu ja yhteinen ongelmien ratkominen. Tapaamisten teemoja voivat ehdottaa kaikki verkoston toimintaan osallistuvat. Väliin teemat nousevat myös kattojärjestöissä kiinnostaviksi havaituista aiheista.

Tervetuloa siis tapaamaan kollegoita Kalliolan Setlementtitalolle (Sturenkatu 11) Kansalaisareenan vieraaksi tiistaina 9.4. klo 9.00-11.00 ja yhdessä keskustelemaan näistä ajankohtaisista aiheista:

 

Ilmoittautuminen: laita sähköpostia Kansalaisareenaan Valikkotoiminnan suunnittelijalle Sini Hirvoselle (sini.hirvonen@kansalaisareena.fi) viimeistään 5.4. niin tiedämme varata oikean määrän vegaanisia aamupalatarpeita. Jos ruokavaliossasi on jotakin muuta erityistä, niin mainitsehan siitä.

Taustaa keskustelunaiheille:

Kansalaisareena ja Fingo sekä kummankin jäsenjärjestöt tekevät tiivistä vaikuttamistyötä eduskuntavaalien ja hallitusneuvottelujen sekä EU-vaalien aikana. Fingon suositukset hallitusohjelmaan ja Kansalaisareenan ja 48 sen jäsenjärjestön yhteiset hallitusohjelmatavoitteet esitellään tapaamisen alussa tiiviisti.

Vapaaehtoistoiminnan messut ovat tärkeä vapaaehtoisten rekrytointitilaisuus. Olisiko globaalien teemojen kanssa toimivilla halua rakentaa messuille yhteinen ”kylä”? Tällä alueella jollain inspiroivalla tavalla toisimme esille niitä mahdollisuuksia, joita me voimme tarjota mielekästä ja merkityksellistä globaaliin vastuuseen liittyvää toimintaa etsivälle messukävijälle. Mukana keskustelemassa on Kansalaisareenan messuvastaava Marjo Salmela.

Tällä kertaa Solidaarisuuden vapaaehtoistoiminnan ja globaalikasvatuksen suunnittelija Liisa Nerg on heittänyt meille keskusteluaiheen ja kehittämishaasteen: ”Haluaisin kuulla, miten muissa järjestöissä vapaaehtoistyön koordinointi ja prosessit on järjestetty. Omassa työssäni haaste on, että suurin osa tämän hetken tarpeista vapaaehtoisille tulee viestintätiimiltämme. Näissä pyynnöissä toimin itse välikätenä, mikä on olennaista vapaaehtoistyön kokonaisuuden kannalta, mutta toisinaan turhan tuntuista, kun tarpeet ja ohjeistukset tulevat viestinnästä. Tätä haluaisin sujuvoittaa ja selkeyttää, ja tähän ja vastaaviin tilanteisiin kuulisin mielelläni kokemuksia muilta järjestöiltä.”

Verkoston muuttuminen valikkoryhmäksi antaa alan kehittämistyölle uutta virtaa, saamme Kansalaisareenan osaamisen vielä paremmin globaalivastuujärjestöjen käyttöön. Kansalaisareena tukee Valikkoverkoston jäseniä mm. koulutusten muodossa. Voimme tapaamisemme lopussa vielä katsoa mitä toiveita osallistujilla on ja mitä mahdollisuuksia on tarjolla. Valikkoryhmillä on myös luottamustoimiset puheenjohtajat, sellainen/sellaiset voidaan valita myös tälle Globaalivastuun valikkoverkostolle ja samalla myös päättää nimestä.

Tervetuloa mukaan kehittämistyöhön, toivottavasti nähdään 9. huhtikuuta!

 

 

Jaana Viirimäki

Asiantuntija, Vapaaehtoistoiminnan kehittäminen | Fingo

 

+358 50 317 6737 | jaana.viirimaki@fingo.fi

 

Fingo ­­­– Vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.

viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa

fingo.fi | Facebook | Twitter | LinkedIn

 

Kepa ja Kehys ovat nyt Fingo. Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.