Yhdistystoiminnan Pöllyttämö on kaikille yhdistystoimijoille avoin ja maksuton verkostoitumisen ja järjestökentän ajankohtaisten asioiden kehittämisen foorumi, jossa ”pöllytetään” yhdessä lyhyiden alustusten herättämiä ajatuksia.

 

Aika: 12.5.2022 13:15 – 15:30

Paikka: Verkossa + Hki, Tre ja Oulu

Maksu: Maksuton

Ilmoittautuminen: 6.5.2022 mennessä

 

YHDISTYKSET RAUHANTEKIJÖINÄ – MITÄ KAIKKEA VOI TEHDÄ?

Kevään 2022 Yhdistystoiminnan Pöllyttämössä teemana on rauha. Alustukset kutsuvat katsomaan tulevaisuutta optimistisesti sekä haastavat pohtimaan, millaisia mahdollisuuksia yhdistystoimijoilla on rakentaa oikeudenmukaisempaa ja myötätuntoisempaa maailmaa. Miten voimme toimia rauhan puolesta paikallisesti omissa yhteisöissämme tai globaalilla tasolla? Tavoitteena on tarjoilla uusia ja oivaltavia näkökulmia sekä muutoksen työkaluja yhdistystoimijoiden arkeen.

 

Tilaisuuden alustajina toimivat Terhi Ylikoski Sitrasta ja Hanna Niittymäki Rauhankasvatusneuvolasta.

 

Alustusten jälkeen työskentelemme ryhmissä ja pöllytämme ajatuksia siitä, mitä yhdistystoimijat voivat konkreettisesti tehdä rauhan edistämiseksi. Tapahtumaa ja ryhmätyöskentelyä fasilitoivat Kansalaisfoorumin koulutussuunnittelijat Maiju Hirviniemi, Mari Tapio, Minna Lepistö, Pekka Kinnunen ja Raisa Laukkanen.

 

Tilaisuuteen voi osallistua Tampereella, Oulussa tai Helsingissä niin, että alustukset katsotaan verkon välityksellä ja ryhmätyöskentely jatkuu sen jälkeen kullakin paikkakunnalla paikan päällä. Koulutustilat ovat esteettömiä.

 

Tapahtumapaikat:

 

Kansalaisfoorumin koulutustila, Käenkuja 1 B, 00500 Helsinki

Voionmaan koulutuskeskus, Ratapihankatu 55, 33100 Tampere

Kumppanuuskeskus, Kansankatu 53, 90100 Oulu

 

Tapahtumaan voi osallistua myös pelkästään verkossa Zoomin kautta. Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen, jossa on toimiva verkkoyhteys, mikrofoni ja webkamera. Ryhmätyöskentelyn takia toivomme tietokoneella osallistumista (puhelimella tai tabletilla osallistumisen sijaan).

 

Osallistujille lähetetään ennen tilaisuutta sähköpostitse infokirje, jossa on ohjeet verkkotapaamiseen liittymiseen ja saapumisohjeet lähitilaisuuksiin. Lähitilaisuuksissa on kahvitarjoilu.

Ilmoittautuminen: https://kansalaisfoorumi.fi/tapahtuma/yhdistystoiminnan-pollyttamo-yhdistykset-rauhantekijoina/

 

Lisätiedot: mari.tapio@kansalaisfoorumi.fi

 

 

Maiju Hirviniemi

Koulutussuunnittelija
Sivistysliitto ja Opintokeskus Kansalaisfoorumi

 

Hämeentie 19, 00500 Helsinki 
+358503372285
maiju.hirviniemi@kansalaisfoorumi.fi
kansalaisfoorumi.fi

 

 

Kansalaisfoorumi on taidelähtöisen yhteisöllisen oppimisen ja kansalaistoiminnan asiantuntija. Tarjoamme koulutusta ja tukea kulttuuri- ja kansalaisjärjestöille sekä kaikille itsensä kehittämisestä kiinnostuneille.