SUURLÄHETTILÄSPÄIVIEN WEBINAARI: Koulutuksen globaalit haasteet koronan jälkeen - Miten rakennamme kestävän tulevaisuuden koulutuksen avulla? 

 

Aika: 31.8. kello 15.30-17.30

Paikka: Teams-alusta verkossa (linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostiin)

Järjestäjät: YK:n ystävät, Suomen YK-liitto ja Suomen Unesco-toimikunta

 

Koronapandemian seurauksena on syntynyt valtava globaali koulutuskriisi.  YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unesco, lastenjärjestö UNICEF, Maailmanpankki ja taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö ECD julkaisivat kesäkuussa selvityksen, jonka mukaan edelleen 600 miljoonaa koululaista on poissa koulusta koronapandemian aiheuttamien koulujen sulkemisten vuoksi. Etäopetus ei saavuta läheskään kaikkia – kolmannes maailman koululaisista jää etäopetuksen ulottumattomiin.

YK:n pääsihteeri António Guterres painottaa, että koulutus on ainoa lääke koronapandemian lisäämään kasvavaan epätasa-arvoistumiseen maailmassa. UNICEFin mukaan seuraavat askeleet ovat nyt kriittisiä, jotta epätasa-arvon huono kehitys saadaan katkaistua: koulut tulisi avata niin nopeasti kuin mahdollista ja koulutuksen rahoitusta tulisi vahvistaa koronan jälkeisen maailman jälleenrakennuksessa. 

Webinaarissa kuulemme keynote-puheenvuoron Alice Albrightilta (johtaja, Global Partnership for Education), Jutta Urpilaiselta (EU-komissaari, kansainväliset kumppanuudet) sekä Peter Vesterbackalta (yrittäjä).

 

Paneelissa keskustellaan globaalin koulutuskriisin taltuttamisesta. Miten koulutusta ja kestävää kehitystä saadaan jälleen rakennettua? Miten toimii Suomen koulutusvienti? Keskustelijoina Ville Skinnari (kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri), Olli-Pekka Heinonen (pääjohtaja, International Baccalaureate Organization) ja Jaana Palojärvi (kansainvälisten asioiden johtaja, opetus- ja kulttuuriministeriö)

 

Webinaari on suomenkielinen. Englanninkielinen puheenvuoro tekstitetään.

Tapahtuma Suomen YK-liiton Facebook-sivuilla: https://fb.me/e/Lu64pniy

Ilmoittautuminen lomakkeella: https://forms.gle/tU1n2GtF9xhooTFj8

 

Ajankohtaista aiheesta:

 

Voitte jakaa kutsua verkostoissanne.

 

 

 

Ystävällisin terveisin,

 

Nanna Hallikainen

Järjestösihteeri

Association Secretary

nanna.hallikainen@ykliitto.fi

+358 44 781 0300

www.ykliitto.fi

 

YK-liitto logo

 

Suomen YK-liitto on YK-teemoihin keskittyvä kansalaisjärjestö. 

Liitto edistää laaja-alaisen vaikuttajaverkostonsa avulla kansainvälistä yhteistyötä, jossa ketään ei jätetä. 

Visiomme on  saavuttaa yhteistyöllä vahva YK ja kestävä tulevaisuus.