Nuorten timantti on täällä taas!

 

Haluamme kutsua kouluryhmäsi seuraamaan Nuorten timantti -tapahtumaa. Tapahtuman voi katsoa tallenteelta jälkikäteen tai suorana striiminä perjantaina 6.5. klo 13–14 luokan kanssa. 

 

13–18-vuotiaille oppilas- ja opiskelijaryhmille suunnattu vaikuttamistapahtuma kannustaa nuoria pohtimaan, miten rakentaa hyvää keskustelukulttuuria. Tänä vuonna Nuorten timantti on osa Ylen Hyvin sanottu -kampanjaa. Muun muassa kuuntelemisen taitoa, mokaamista somessa ja sananvapautta pohditaan paneelikeskustelussa yhdessä upeiden puhujien kanssa!

 

Nuorten timantti sopii parhaiten yläkoulun ja toisen asteen opetukseen. Tapahtumassa ja oppimateriaalissa nousevat esiin myös monet laaja-alaisen osaamisen tavoitteet. Siksi tapahtumaan osallistuminen sopii useisiin oppiaineisiin ja osaksi monialaisia oppimiskokonaisuuksia

 

Livelähetyksen juontajina toimivat Planin toiminnassa mukana olevat nuoret.

 

Paneelikeskustelussa upeat vieraat nostavat monipuolisesti esiin hyvän keskustelukulttuurin edellytyksiä:

 

Isaac Sene on monipuolinen artisti, joka peräänkuuluttaa ihmisten moninaisuutta. Isaac käsittelee musiikissaan monipuolisesti aiheita laidasta laitaan, unohtamatta hauskanpitoa! Kirsikkana kakun päällä kuulet livenä Isaac Senen musiikkiesityksen!

 

Zahra Karimy on ihmisoikeuksien ja tyttöjen oikeuksien puolustaja, Planin toimija ja toimittaja. Aktivistina Zahra on ottanut julkisesti kantaa muun muassa häirinnästä vapaan sosiaalisen median puolesta ja vihapuhetta vastaan.

 

Aurora Blomberg on Planin ilmastotsemppari, ja hän on ollut aktiivinen myös Elokapinassa. Paneelissa Aurora pohtii muun muassa sitä, miten ilmastokriisistä voidaan puhua ilman turhaa vastakkainasettelua.

 

Tapahtumaan liittyy vaikuttava tehtäväpaketti oppilaille ja opiskelijayhmille, ja se julkaistaan vapaaseen käyttöön lähempänä tapahtumaa.

 

Nuorten timantti on nähtävissä myös jälkikäteen, jolloin se on helppo ottaa osaksi opetusta. Oikeudet lähetykseen saat ilmoittautumisen yhteydessä. Osallistuminen tapahtumaan on maksuton eikä osallistujamäärää ole rajattu. Ilmoita kouluryhmääsi tapahtumaan osoitteessa www.plan.fi/nuortentimantti      

 

Tapahtuman FB-sivun löydät täältä: https://www.facebook.com/events/1417612642009100  

 

 

 

 

Emmi Uutela

Nuorten toiminnan suunnittelija

 

Plan International Suomi

Lautatarhankatu 6

00580 Helsinki

 

Tel: +358 41 452 8732

Email: emmi.uutela@plan.fi

 

 

 


Any opinions expressed in this message and any attachments are those of the sender only and do not necessarily represent the views of Plan. Internet communications are not secure and Plan accepts no responsibility for the content of this e-mail.

The information contained in this message and any attachments is intended solely for the use of the person(s) to whom the message is addressed. The information may be confidential and, if you are not the intended recipient, you must not copy, distribute or take any action in relation to it.

 

For the content of this e-mail to be contractually binding, it must be signed by an authorised representative of Plan.

 

Plan International Finland: registered in Finland no. 1498487-2.
Registered address: Lautatarhankatu 6, 00580 Helsinki, Finland


Finland Disclaimer Tag